Експерт: България е важен търговски партньор за САЩ

Страната ни изнася стоки за над 600 млн. долара годишно към Америка
3 апр 2019 21:45, Екип на Bloomberg
40
Експерт: България е важен търговски партньор за САЩ
Снимка: Pixabay

България и САЩ са отлични търговски партньори, като търговията на годишна база между двете страни е близо 1 млрд. долара, коментира Оливие Маркет - президент на Американската търговска камара в България, пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Отношенията между САЩ и ЕС, свързани с търговията, са много силни. В днешно време общата сила на двете икономики представлява 1/3-та от целия БВП на света. САЩ и ЕС представляват 50% от индивидуалното потребление. Нашата цел (на Американската търговска камара в България) е да насърчаваме двустранното търговско сътрудничество".

САЩ е шестият по големина инвеститор в българската икономика, а ако погледнем още по-мащабно, виждаме, че търговските отношения между Щатите и страните от Европейския съюз представлява 1/3 от Брутния вътрешен продукт в света, отчита президентът на камарата.

Всичко по темата можете да прочетете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
20
 
! Отговори
Фарс преди 5 години
От 1990 до 2018 вноса на България се е увеличил с 550%, а износа намалял с 900%, да големи цифри. През миналата година имаме 15% по малък износ, а българският износ расте четири пъти по-бавно от вноса. Не знам колко е розово положението, че ни говорят за търговия. Ние с всяка изминала година, ставаме по голям вносител и не произвеждаме. Показателите на Герб са в пъти по зле от на НДСВ, където им искахме все оставка.
8
1
 
18
 
! Отговори
така е преди 5 години
Прав е, нали ще им налеем три милиарда за осем самолета.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не виждам американци или българи да развиват търговия помежду си.
6
4
 
26
 
! Отговори
А истината е преди 5 години
България е просто послушна дойна кравичка за няколко американски корпорации и плацдарм за американската армия в хибридната война срещу Русия! Всичко останало са пълни глупости и свободни съчинения на разни лобисти политически натегачи.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сенат Румынии принял законопроект, который предполагает вернуть 95% золотых резервов страны, хранящихся в настоящее время в Банке Англии.
4
0
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Пръднал слона и кацнала мравката на главата му... удуши го Пешо
3
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Мислех си че е по-голям износът за САЩ,а той бил доста скромен.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че Путин и Китай не си искат дъговете от САЩ и все още можем да търгуваме с краварите точно преди да фалират. Благодарим г-н Путин.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действително сме много важен партньор за САЩ. Като ги питаш къде е България и ти сочат Боливия на картата на Южна Америка.