Разбилият се украински самолет улучен от ракета руско производство?

Комисия ще търси останки от нея на мястото на катастрофата
9 яну 2020 15:07, Елка Василева
224
Разбилият се украински самолет улучен от ракета руско производство?
Володимир Зеленски. Снимка: БГНЕС

Съветът по национална сигурност и отбрана на Украйна проучва версията за поразяване на украинския Boeing при излитането му на 8 януари от летището в Техеран с ракета от зенитно-ракетен комплекс „Тор“ руско производство. Това заяви секретарят на съвета Алексей Данилов, цитиран от ТАСС.

По решение на украинския президент Володимир Зеленски в Техеран е пристигнала държавна комисия, която ще разследва катастрофата на Boeing на „Международни линии на Украйна“ заедно с компетентните органи на Иран.

По думите на Данилов „сред основните версии е поразяване на самолета с ракета от зенитно-ракетен комплекс, включително ЗРК „Тор“, тъй като информация за откриване на отломки от ракета близо до мястото на катастрофата вече се появи в интернет“.

Още по темата

Освен това, посочи Данилов, се проучва възможността за сблъсък на самолета с безпилотен летателен апарат или друг летящ обект, версии за разрушаване и взривяване на двигател по технически причини, евентуален взрив вътре в самолета в резултат на терористичен акт.

В момента украинската комисия съгласува с иранските власти възможността за отиване на мястото на катастрофата и възнамерява да търси отломки от зенитна ракета.

Зенитно-ракетният комплекс „Тор“ е разработен и приет на въоръжение в СССР през 1986 г. Производството на модифицирани версии на този комплекс продължава и в момента в Русия. Комплексът може да поразява цели на разстояние от 1 до 16 км и височина от 10 м до 10 км. По данни от открити източници комплекси „Тор“ имат на въоръжение армиите на поне 11 държави, включително и Иран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
5
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Демек се хвалиш без да знаеш кой го е свалил? А от къде тогава знаеха за сваления самолет изобщо?
99
12
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До до Боби"Типично по руската школовка ми изби в някаква различна посока - ама те бият ***?!...Тръмп, некви украински военни....Аз те питам защо доказаните сепаратисти се хвалиха, че са свалили самолет и в момента, в който се разбра, че е пътнически изтриха всичките си постове?"Да го кажа в прав текст - Хвалиш се, Лъжеш и по твитер и в радио ефир - само и само противника ти да бъде сломен психически. След това а и историята го доказа от Украинските военни ставаше само пушечно месо.
98
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проучва възможността за сблъсък на самолета с безпилотен летателен апарат--------------А, защо не се посочва името на ударния БЛА и държавата на чиято принадлежи - USA MQ-1 Predator.???Иранците отказаха да предадът "черните кутии" на Щатите или директно на Боинг!, но след като ги прослушаха, ги дадоха на "уКро!!! пите!!!! -те"., а те от своя страна ще ги предадът на американците!Ако иранците бяха "свалили" Боинга по погрешка едва ли щяха мълчаливо да предадат "черните кутии".
97
2
 
4
 
! Отговори
до 138 преди 4 години
Аааа ахахахаха производителят бил същият...хахахаха ми то има всичко на всичко 4-5 основни производителя в света и с всеки от техните самолети е ставала катастрофа...да спрем да летим ли? хахахаха слaбoумник. Няма разлика м/у 737-800 и 737-МАX, те едни и същи ги строят...
96
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Нищо ново"Разбилият се украински самолет се запалил още във въздуха". И е тръгнал да се връща на летището Това прилича ли ви на инцидент със самолет, улучен от ракета?"Ако трябва до край да сме точни - да има сценарий при който военен самолет се "залепя" за опашката на боинга и прецизно изстрелва ракети с топлинна глава за насочване в двигателите на Б737 и то не какви да е ракети а от класа на ПЗРК които са проектирани да се взривят вътре в двигателя...Но това е като приказка за Дядо Мраз
95
8
 
6
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Типично по руската школовка ми изби в някаква различна посока - ама те бият ***?!...Тръмп, некви украински военни....Аз те питам защо доказаните сепаратисти се хвалиха, че са свалили самолет и в момента, в който се разбра, че е пътнически изтриха всичките си постове?
94
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До до Боби"Да де, точно за това говоря. Голяма хвалба беше, докато не пристигнаха на мястото и не видяха куфарите. Или викаш никой от тях не е стрелял и те като видят нещо да пада по навик си драскат в Туитъра?"на този въпрос ще отговоря само с две думи - Президента Тръмп...Защо все още официален Киев отказва да признае дори съществуването на Котела в Дебалцево? Защото всяка подобна новина дори и стара на няколко години подтиска военните - влияе им - сори но това е факт. За това и се хвалят
93
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" улучен от ракета руско производство ... ""................всички ракети, които свалят ГРАЖДАНСКИ САМОЛЕТИ в последно време са ... руско производство.Прав беше Рейгън за империята на злото.
92
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
"Разбилият се украински самолет се запалил още във въздуха". И е тръгнал да се връща на летището. Това прилича ли ви на инцидент със самолет, улучен от ракета?
91
3
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 4 години
ти едно му говориш, *** то си знае неговото... Я чукни в гугъл да провериш има ли разлика м/у 737-800 (падналия) и 737-Макс (в твойта статия, дето не лети от година)...пиши домашното и след малко те чакам да изпитвам.
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те за кво ли не обвиниха Путин и Русия, банално става вече , пък и ние си знаем вече ,каквото стане по света Путин е виновен. Не е нужно да ни информират
89
0
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Да де, точно за това говоря. Голяма хвалба беше, докато не пристигнаха на мястото и не видяха куфарите. Или викаш никой от тях не е стрелял и те като видят нещо да пада по навик си драскат в Туитъра?
88
3
 
6
 
! Отговори
Мдаас преди 4 години
ДА! Верно е! Аз ги видях от балкона! Докото пуших цигарата видях Путин. А свидетели са ми всички д. ЕИболоидни създания и откачалници. Ха ха ха...
87
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До до Боби"Я кажи като си по доказателствата, кой се похвали онлайн за сваления самолет и няколко часа по-късно го изтри когато разбра, че е от гражданската авиация?"Но това е съвсем нормално бре! Знаеш ли колко воени транспортни(Ан-24/26) и разузнавателни самолети (Ан-30 които са модификация на Ан-24/26) са свалени над Донбас? Дори един огромен Ил-76 загроби десетки войничета. От полевите части ти казват в еди кой си район падна голям(Ан-24 е по голям от Щурмовика Су-25) самолет - хвалиш се.
86
5
 
2
 
! Отговори
Чеборяшка фон Козяк преди 4 години
Нито една. Това е един от най-сигурните самолети на Боинг, с дългогодишен стаж. Друг е самолета, за който се опита да направиш евтино заяждане - МАX8. Ама то така - Чукча писател, нет читател.
85
5
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Я кажи като си по доказателствата, кой се похвали онлайн за сваления самолет и няколко часа по-късно го изтри когато разбра, че е от гражданската авиация?
84
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието внушава, че има ВЪЗМОЖНОСТ, самолета да е свален с руска ракета, следователно - виновни са руснаците и вероятно лично Путин.Сега се търсят доказателства за ВНУШЕНИЕТО. Много е важна причинно-следствената връзка - казваш че "журналистката" е пияна и после търсиш бутилката от която е пила, а тя да обяснява как това не е истина. Неин проблем! Ти няма нужда да доказваш твърдението си, само обясняваш как търсиш доказателства!
83
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Чебурашка"До БобиРуската гледна точка я знаем. Фалшива е и няма нужда да ни я повтаряш"Добре ДОКАЖИ ЧЕ Е ВЯРНА да го кажем Твоята гледна точка(Ако щеш наречи я Украинска, Нидерландска)Ето подавам ти реплика:Украинските Въоръжени сили са свалили Боинга МН17 над Донбас с ракета от ЗРК БУК-М1 Украинска Собственост.
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още не са разбрали как е паднал а вече търсят ракета руско пройзводство , направо са смешни вече
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧебурашкаВземи си едно въже и си избирай дръвце. Стига си ни занимавал с твоите паранои.