Разбилият се украински самолет улучен от ракета руско производство?

Комисия ще търси останки от нея на мястото на катастрофата
9 яну 2020 15:07, Елка Василева
224
Разбилият се украински самолет улучен от ракета руско производство?
Володимир Зеленски. Снимка: БГНЕС

Съветът по национална сигурност и отбрана на Украйна проучва версията за поразяване на украинския Boeing при излитането му на 8 януари от летището в Техеран с ракета от зенитно-ракетен комплекс „Тор“ руско производство. Това заяви секретарят на съвета Алексей Данилов, цитиран от ТАСС.

По решение на украинския президент Володимир Зеленски в Техеран е пристигнала държавна комисия, която ще разследва катастрофата на Boeing на „Международни линии на Украйна“ заедно с компетентните органи на Иран.

По думите на Данилов „сред основните версии е поразяване на самолета с ракета от зенитно-ракетен комплекс, включително ЗРК „Тор“, тъй като информация за откриване на отломки от ракета близо до мястото на катастрофата вече се появи в интернет“.

Още по темата

Освен това, посочи Данилов, се проучва възможността за сблъсък на самолета с безпилотен летателен апарат или друг летящ обект, версии за разрушаване и взривяване на двигател по технически причини, евентуален взрив вътре в самолета в резултат на терористичен акт.

В момента украинската комисия съгласува с иранските власти възможността за отиване на мястото на катастрофата и възнамерява да търси отломки от зенитна ракета.

Зенитно-ракетният комплекс „Тор“ е разработен и приет на въоръжение в СССР през 1986 г. Производството на модифицирани версии на този комплекс продължава и в момента в Русия. Комплексът може да поразява цели на разстояние от 1 до 16 км и височина от 10 м до 10 км. По данни от открити източници комплекси „Тор“ имат на въоръжение армиите на поне 11 държави, включително и Иран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 132Уфсъ си ти бате.Мислиш ли че от РВД са видели ракетата ще кажат.Иранците очакваха САЩ да удари 52 цели.Стояха настръхнали с пръст на спусъка и го натиснаха без да мислят.Сега прикриват следите
119
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе бой Иран миран и коват са там и толкос. Ше ми имат претенции ... те оше малко и за хора *** с е имат ухаххаха
118
3
 
10
 
! Отговори
ОПА! преди 4 години
Още от предишния боинг над Донбас медиите тръбяха че буковете отнасят предницата на самолета-цел.А сега обяснете как отстреляната птичка- без глава се е обърнала и се е запътила обратно и как не е станала на конфети от хилядите поразяващи елемени?
117
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОвсикчо друго става за доводи но:"Украйна е бяла държава, производител на самолети и подръжката няма как да не е безупречна."е ненаучна фантастика...историята те опровергава.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е гледал и слушал различни медии ще разбере, че манипулацията е в информацията. Особено тоя от Иран къде казва че самолета се расбил на летището. А на други кадъри се вижда как от еисоко се разпадат парчета след езрива на ракетата.
115
13
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Малки хибридни про стачета, в самолета е имало двама коскуджамити пилоти с над десетгодишен стаж + инструктор-пилот. 1. Все някой щеше да натисне бутона и да даде сигнал за бедствие. 2. Машината е практически нова. 3. Украйна е бяла държава, производител на самолети и подръжката няма как да не е безупречна. 4. Самата авиокомпания "Международни авиолинии на Украйна" за 30 години досега няма катастрофален инцидент. В политиката и особено в геополитиката случайности и съвпадения няма
114
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе оФФци!Как цялата наблюдателно-метереологично-НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА на летището не забеляза никаква такава ракета,а средствата за масово оглупяване в Територията и със сигурност в затъпялата до умопобъркване Украйна забелзаха това?!А еврейчетата от иСраел и ФАЩ потриват доволно ръце!Те единствени имат интерес от такъв "инцидент" - поредната им терористична операция!А оФФФци и в Територията и по света,бол!
113
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не беше ракета, а Новичок....а и Путин бил наблизо...
112
15
 
4
 
! Отговори
до 157 преди 4 години
Те всичките русoфилистици са подобни капацитети - не прави разлика м/у различни модели на 737, обаче ще ти начертае радиус на пръснатите отломки ахахахаха
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 155Еха! Каза специалиста по авиационна криминалистика ...
110
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Това е вече ТРЕТА КАТАСТРОФА за една година на Боинг 737.2. Ако беше ударен от ракета във въздуха, отломките от самолета щяха да бъдат разпръснати на много по-обширен терен, а не както е в случая.
109
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е производител на оръжието е едно, а кой го е купил и против кого го е използвал е друго!Ако някой прегази някого с Мерцедес или БМВ означава ли това, че производителят в лицето на Германия, носи пряката вина или вината все пак е на шофьора, който е управлявал автомобила, а може дори на пешеходеца който е пресякал на "червено"!!!А, защо е било позволено въобще излитането на самолета по време ракетния удар?
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до БобиНад главата ти прелита самолет, който се забива в нивите на няколко километра от теб, но ти няма как да го забележиш, освен ако не си го свалил лично?Уаууууууу!
107
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...изстреляна от Камчатка!
106
16
 
7
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Ясно, значи сепаратистите не свалили самолета, а се похвалили в интернет минути след падането му ей така. После обаче си признали, че са излъгали...Супер, точно ми пасвате на модела, видиш ли русофил да си признава лъжа 100% е свързано с оправдание...Той Путин оня ден каза, че СССР излъгал немците с пакта за приятелство Моло/тов-Рибентроп хахахахаа
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщал се е с опашката напред, това е най-новият хит във въздухоплаването.
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да е резултат от пукотевица между Ротенберг и Коломойски, да не са разделили нещо накрадено. Еврейска му работа, ама командерат Русия и Украина.
103
5
 
5
 
! Отговори
до 146 преди 4 години
я дай инфо къде пише, че се е връщал към летището? по първоначална информация не е имало дори сигнал от пилотите за проблем, камо ли да имат време да обръщат самолета.
102
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До до Боби"Демек се хвалиш без да знаеш кой го е свалил? А от къде тогава знаеха за сваления самолет изобщо?"Един обикновен пожар как смяташ от колко километра в селска местност се вижда? А специфичния пожар от самолет(горящите всевъзможни синтетики "гарнирани" с керосин и т.н.) а тътена при взрива във въздуха ако има такъв и тътена при падането на обломките на земята...Много рядко подобно нещо се пропуска.
101
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
промиването на мозъци продалжаватова е първия самолет улучен от ръкета направил обратен завой и тръгнал към летището- и тя непремено е руска- и снарядите за градовете дето ги взимаха от сопотските заводи и ги даваха на игиловците в сирия бяха руски - само че произведени в българия