САЩ: Русия и Китай се намесват активно на Балканите

Балканите са "стратегически много динамичен регион"
30 сеп 2020 13:16, Ния Христова
119
САЩ: Русия и Китай се намесват активно на Балканите
Снимка: БГНЕС
Русия и Китай са външните сили на Балканите, а визитата там на държавния секретар Майкъл Помпейо е начин да "отговорим на това предизвикателство", заявиха високопоставени представители на Държавния департамент, цитирани от пресслужбата на ведомството.
 
Балканите са "стратегически много динамичен регион", където действат външни сили. "Китай купува пристанището в Пирея, Русия демонстрира лошо поведение в Северна Македония, от страна на Русия се правят опити да манипулира с православната църква - помните, че преди около две и половина години Гърция изгони четирима руснаци за участието им в неуместна дейност, свързана с църквата", каза един от представителите на Държавния департамент, цитиран от ТАСС.
 
Брифингът беше даден по повод двудневната визита на Помпейо в Гърция. Друг представител на Държавния департамент обясни, че цел на посещението е "да се съберат в едно всички аспекти на американската сила и американската дипломация, за да се даде отговор на това предизвикателство" от страна на Русия и Китай в региона.
 
От 27 септември до 2 октомври Помпейо е на обиколка в Европа, по същото време на която посети Гърция и предстои да бъде в Италия, Ватикана и Хърватия.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
На Русия с любов!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези за постоянно се бъркат навсякъде и от това на повечето разумни хора им писна . За какви се имат , че ще си навират носовете навсякъде .Където има размирици и провалени държави все те имат намеса . всеки техен нов президент отваря война и разрушава държава независимо че е на другия край на света и не им пречи в никакъв случай . Обратната дума на миротворци в действие .Алчни и нагли !
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦРУТака е прави сте фалшивите ком...крадци изнесоха краденото в сащ ес шейцария и сега българия се управлява от такива само че са се пребоядисали със фалшиви демократи за мен просто са материялисти крадци.А в Русия живеят 13000 българи.А за за сащ ес и нато надминаха диктатурата през соца и са наравно с антиХриста.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така?!? Нема ли да се вижда с тиквата?
88
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и трябва. Ватенката трябва да бъде максимално притисната, за да кротува
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките девственици американци! Кой направи най-голематаа военна база в Европа в Косово? Руснаците или китайците?Кой обгражда Русия с бази, вкл. ракетните бази в Румъния и Полша, които могат да атакуват Русия с ядрено оръжие. Такова са разположили в Германия, Белгия, Нидерландия, Италия. Модерни малки бомби, носими от изтребители! Подводници в северните морета с ракети и крилати ракети. Бойни тренировки с В-52.И ние пак сме на грешната страна! Пускаме пиндоски разузнавателни самолети към Крим!
86
7
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
НИКОЙ да не ОБЕЖДА АМЕРИКА !!!!! .....Защото там живеят и работят близо 500 000 българи ( в Раша са под 300 души..по работа ).....В САЩ и ......: - ВНУКА на Т.Ж. сега със ПАРТИЗАНСКО ИМЕ - Тед Влад ...като дедо си " ЯНКО".....сина на КОРНИ - РАФАЕЛО ......дов. син на президента Р.Р. ...сина на члена на И.Б на БСП ...Свиленски - СТРАХИЛ...сина на Ламбо ( бог да го прости) ЩЕРКАТА на СТАЛИН ...на Песков...на Лавров ..сина на Хрушчов ....а говорит. на външно на Раша -ЗАХАРИЕВА - ОТИДЕ ДА РОДИ в САЩ
85
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее Америка. Трябва да се държим за тях. Само те и тяхната честност и лоялност към нас са спасението ни. Трудно ще е, след ботуш на ватенка трева не никне
84
2
 
11
 
! Отговори
Анатема наСулЮПасито преди 3 години
Гнусните и нагли краваре и ингилизи подпалиха Балканите и Света.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бехме си добре до 1878 година в Евроатлантическа Турция. Турция беше съюзник на тогавашното НАТО от Великобритания, Франция. Русия ни изкара от Евроатлантическа Турция и днешните евроатлантици много съжаляват за излизането ни от Евроатлантическа Турция.Питайте някой евроатлантик, да ви каже колко съжалява.
82
5
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
МАКАР ,ЧЕ "БАЛКАНИТЕ "-СА ОТ ДРУГАТА СТАРАНА НА ЗЕМНАТА КЪЛБО ---САМО НИЕ САЩ ЩЕ СЕ НАМЕСВАМЕ ТАМ- " КАЗАХ " !!!!!!!!!!!!!
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавният департамент обясни, че цел на посещението е да се съберат в едно всички аспекти на американската сила и американската дипломация, защото държдепът разглежда всички страни на Балканите като свои щати и само той има право да се намесва, да инструктира, да ръководи и да заповядва, а който не слуша - да наказва.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
94, пийни си хапчетата момче и престани да досаждаш.Къв Сталин те гони бе, ти от Карлуково ли пишеш?Нима ви дават Интернет и компютри?
79
3
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Един пример: преди 40 години хлябът, киселото мляко, козунаците се оставяха на тротоара пред магазините сутрин по тъмно. Сега хората ровят по кофите за *** и убиват човек за 5 лева. Е ама сме от демократичната общност. Пуделето на САЩ. Признали върховенството на американския закон без дори да са отвъдморскатеритория. Приятели с кръвопийците си. Е демокрацията и нейниявариант на реституция (реставрация) роди изверги.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 91А откакто те "освободи" Сталин колко руснаци са ти били прислуга !?
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
77 Ид иот е, страдащ, че не си под турско робство. Още ли не си разбрал, че тази азбука не е руска и тази религия не е руска а пряк наследник на третия Рим - Византия?Ти нещастнико си инвалид от образователната "реформа" в България.Специално за Турски кюрдистан нито ще ти трябва тази азбуга, нито тази религия. Бягай бързо, там ти е мястото.И забрави НИЕ, просто казвай АЗ, ние не сме сбъркани колкото тебе.Скрий се някъде.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си Баба Пена от Виена, пристигна със още две бабички за да спре Северен Поток - 2 , ако това Не е намеса , независимост му кажи !!!!
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
86 щото си *** от, затова са ти такива разсъжденията.Тези къщи са били на най-богатите българи, много от тях предатели и прислужници на турците.Пример - чорбаджиите Савови от Враца, които предадоха Ботев, а техните наследници бяха членове на СДС и в Народното събрание всеки ден ни поливаха с "мъдрости" за "демокрацията".*** се настани малко в кюрдските райони на Турция, да изпиташ на гърба си как точно е било тогава. Пиши се кюрд, да те гонят да те стрелят като заек и бъди рахат.
74
2
 
6
 
! Отговори
VGY преди 3 години
Света е един голям хаос.Всички са огллозгани ,а искат да имат влияние над другите.
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай се намесвали активно, а тоя плондир той какво прави?Не е спирал нито той, нито държавата му да си вре носа навсякъде по целия свят и да раздава непоискани съвети. Който не му слуша съветите, праща демократични бомби и още по-демократични джихадисти.