Украйна ще експулсира руски дипломат

Москва: Получихме нота от украинското външно министерство
19 апр 2021 19:15, Красимир Ангелов
27
Украйна ще експулсира руски дипломат
Снимка: БГНЕС

Посолството на Русия в Украйна е получило нота от украинското министерство на външните работи за експулсирането на дипломата Евгений Черников от страната, предаде ТАСС.

"Получихме нота от украинското външно министерство", информира посолството, потвърждавайки кой е експулсираният дипломат.

Още по темата
Фактът, че Украйна експулсира от страната висш дипломат на руското посолство в Киев, бе обявен в събота от украинското външно министерство. В неделя заместник-министърът на външните работи на Украйна Евгений Енин заяви в ефира на телевизионния канал Украйна-24, че фамилията на дипломата е Черников.

Тази стъпка от Киев се превърна в огледален отговор и е реакция на факта, че на 17 април руското външно министерство съобщи за решението си за експулсиране на украинския консул за получаването на бази данни на правоприлагащите органи и ФСБ. Според излязлата в медиите информация украинският консул Сосонюк бил заловен "в крачка" при получаване на материали, които не би трябвало да стигат до ръцете му., съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДнiпрНебесну Сотню, си наври по-длибоко у Тараса брата!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко стана а?- урките ги подкукуроса чичо Сам - та сега нито имат съседи нито 'приятели'!Не съм вярвал че че може да има толкова по-зле от нас!А ние сме еталон за фурнаджийска лопата!
6
4
 
8
 
! Отговори
Днiпр преди 3 години
Ми за ц степи, за лси гори,За лани широк, за Чорне море,За Небесну Сотню, за Тараса брата,За нашу свободу ми побороли ката!З нами свята вра, з нами Бог правда, ми проти того, щоб брат шов на брата.
5
5
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Агиа ТриадаТази война се води от векове,особено се ожесточи след октомврийската касап.ница,и така до наши дни.
4
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мирише на война. Ония лешояди не са ли се усетили, че Китай ще се съюзи с Русия и ще им духне под свитите опашки, или са със суисидни наклонности - вместо да се трепят къде поединично, къде по десетина на ден в престрелки, предпочитат да бъдат заличени наведнъж.
3
2
 
8
 
! Отговори
Муа ха ха ха преди 3 години
Българския модел се разпространява
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш навън
1
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Айде хаирлия да е!