Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно

Столичаните ще плащат поне с 20% повече за отопление
182
Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно
Снимка: Pixabay

До 1 януари имаме гарантирани цени на тока, парното и на вода за бита, след това обаче КЕВР има право да ги увеличи и на трите и със сигурност ще го направи, прогнозира пред БНР Георги Кадиев от БСП.

Според него въпросът е с какъв процент ще поскъпнат.

Още по темата

„20 на сто увеличение е абсолютно минималното. Трябва да се подкрепи само този бизнес, който губи конкуретноспособност заради увеличението на еленергията", каза още Кадиев.

„54 млн. лв. са капка в морето от задълженията на Топлофикация София, те общо са към едни милиард към БЕХ и към Булгаргаз“, посочи Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение и част от ДБ, пред БНР за новото дело на Булгаргаз срещу Топлофикация София за неизплатените 54 млн. лв.

„Проблемът тази година с Топлофикация София е, че към 1 юли бяха определени цени, на които тя продава парното на софиянци, на база на цени на природния газ от 45 лв. на мегават час. А в момента Топлофикация купува газ от Булгаргаз на цени към 80 лв. на мегават час. От първи октомври ще станат 90 лв. за мегават час, което е загуби за Топлофикация само за този отоплителен сезон в размер на 270 млн. лв. още допълнително над сегашните си задължения. Това ще бъде енергийна бомба за потребителите през идващия отоплителен сезон, когато видят изравнителните си сметки през юли 2022 година. Тоест, ако Топлофикация е плащала повече за газа, тя трябва да надвземе тези пари за следващия сезон от своите абонати“, заяви още Панев.

Според него от 1 януари ще има 20 на сто поскъпване, но ударът Няма да е еднократен за абонатите на Топлофикация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: водапарнотоккевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
0
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
То тва пак е малкият Шейтань. Можеше и по лошо ама ние ахрените сме свикнали. Вместо да акам един път в седмицата кат няма кво да ям на десет дни ще ходя. Каурето го правят всичко тва и за тва ага умре некой от неверниците вадя на бобото зурнъта и свиря пред черквата,а кат ги изнасят си ги броя на тесбих броеницата и си викам е тва е берекет. Иншалла! За тва ми давайте фитри да ви се види и да идете в Дженетя
142
1
 
3
 
! Отговори
КРАСАВИЦАТА МИТЕВА преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа от ПП ГЕРБ, Вие, Сте ужасни хора, можете ли да кажете БКК - Българска Консолидационна Компания, или Десислава Дуловска в час е чела п.р.о списания вместо учебници и се е галела ???
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юли, август и септември голямо поребление на отопление има от софиянци, няма що!Големи загуби е регистрирала Топлофикация както винаги!
140
0
 
5
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Кадията яко разписва фактури...
139
2
 
11
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До Демократ Демокрацията е от Сатаната ! От пъклото ! Гей паради ,еднополови бракове ,наркомания ,хомофобия към нормалните хора ,християните ,семейството . Ксенофобия и расизъм към автохонните народи -
138
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 2 години
До Анонимен Лъжльото от Банкя , крадльото Червеногербер,Нали се пенеше ,че няма нужда от Южен поток ,от АЕЦ ,Белене , ,гьол било ,блато . И кво праим ? Купуваме газ от Турция ,после и ток от АЕЦ АК Кую, нали ?
137
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало свръхпечалби в производителите на ток. Защо ще вдигат цената на тока? За още повече свръхпечалби, които да раздадат на обръчите от фирми?
136
1
 
1
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
До ЗМСтранно ще ви прозвучи но, имам идея .Например възпитанието не ми позволява да говоря на непознати на "АБЕ".
135
0
 
2
 
! Отговори
3M преди 2 години
До *** КомунистАбе ***, имаш ли идея за какво става дума, а?
134
7
 
7
 
! Отговори
Горския преди 2 години
Ама пък за софиянци въобще не ми пука!То повечето беди които ни сполитат са заради тях!Палим си печката,дръвца колкото искаш в гората,ток не ми трябва!
133
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжеца Радеф разруши държавата! Най некадърните му министри избягаха след икономическото фиаско. Комунистите ***, Галевица, Бойкикев точат зъбки да разкъсат държавната хазна.
132
13
 
13
 
! Отговори
експерт преди 2 години
искахте промяна , ами ето ви я . а фигуранта още не е взел власта , помислете ако я вземе , кво поскъпване ни чака .
131
4
 
8
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
На калпавия...... му пречат!Радвайте се другари и другарки, вече над 30 години имате свобода!А това че ток,парно,вода,хляб вече са лукс няма никакво значение нищо друго няма значениесамо свободата, а това че след няколко години няма да я има България на вас какво ви пука,нали имате свобода. 45 години стигат,времето е наше!Комунизма си отива спете спокойно деца!
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ето и примерhttps://filiale.kaufland.de/angebote/aktuelle-woche/detail.so_id=03963766.htmlhttps://kaufland.bg/aktualni-predlozheniya/ot-ponedelnik/obsht-pregled/detail.so_id=00095838.html
129
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 154 --- Абе *** Радев ли вдигна олиото в Кауфланд бе?? Чудиш се за какво да се захванеш герберче нагло!
128
1
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Пробит кораб. Нали знаете за луксозния Титаник - богатите на спасителните лодки, а бедните, които се опитвали да се качат преди богатите на спасителните лодки получавали от охраната куршум в главата.
127
13
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Демокрацията е най-добрата система, но 45 години комунизъм ни пречат да взимаме копенхагенски заплати!
126
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как след Нова година, бе Радевци? До кога ще ни будалкате? Сега се връщам от Кауфланд - цената на литър олио Калиякра е вече 4 лева.
125
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вземаме, защото 45 години ни управляваха хората на чорапа и корнела , а при другаря Гечев като министър на финансите по времето на Виденов фалирахме и стигнахме заплати от по 10 долара. Затова
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко зимат в Осло, колко взимат в Осло? Знае ли някой колко взимат в Осло?