"Вагнер" не е имал намерение да предава руски войници

Кремъл определи новината като фалшива
15 май 2023 16:08, Александър Попов
63
"Вагнер" не е имал намерение да предава руски войници
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин опроверга днес информацията, появила се в американския в. "Вашингтон пост", че е предложил на Украйна да предаде позиции на руската редовна армия, предаде Ройтерс.

Кремъл също опроверга информацията, като я определи като фалшива новина.

"Вашингтон пост", позовавайки се на изтекли разузнавателни данни на САЩ, написа, че през януари е предложил на украинското разузнаване да разкрие местонахождението на войници от руската редовна армия в замяна на това Украйна да изтегли силите си от Бахмут.

Бойците от "Вагнер" от доста време се сражават в Бахмут и играят водеща роля в руската офанзива в Украйна. Пригожин често критикува руското военно командване, като основната му теза е, че неговите хора не получават достатъчно боеприпаси от министерството на отбраната.

Според "Вашингтон пост" Украйна е отхвърлила предложението на Пригожин, тъй като му няма доверие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че информацията на американския вестник прилича на фалшива новина.

Самият Пригожин също коментира медийната публикация, като в аудиозапис, разпространен днес чрез "Телеграм", той нарича "абсурдни" твърденията за свое предполагаемо сътрудничество с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
12 полета са изпратени до други летища. Гетуик не работеше около час, но дали дронът е открит, не се съобщава.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Полша и Великобритания - странни инциденти с неизвестни дронове по летищата. На летището във Варшава неидентифициран дрон с размер на планер се приближи опасно до пътнически самолет снощи. БПЛА е бил на височина около 600 метра над летището, забелязан е от пилотите на поне два самолета, идващи за кацане. Инцидентът се разследва, полските власти не са го коментирали официално, пише агенция dpa. И днес подобно явление беше наблюдавано на лондонското летище Гетуик, пише Би Би Си. Там приемането на самолети беше спряно за няколко часа заради предполагаемата активност на дронове. 12 полета са изп
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ще се сблъска с яростна съпротива от страна на малка, но гласовита група републикански сенатори, които искат да намалят разходите за Украйна.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Белия дом свършват парите за подкрепа на Украйна. Според Politico около 6 милиарда долара остават в пакета от 48 милиарда долара помощ за Украйна, който Конгресът на САЩ одобри през декември което означава, че финансирането за доставки на оръжия може да приключи до средата на лятото. Пентагонът преценява как да похарчи оставащите пари и продължава да обмисля варианти. Това заяви официалният представител на ведомството подполковник Гарън Гурн. Всяко предложение на Белия дом за нови трансфери на оръжия, което може да бъде направено по-късно това лято, ще се сблъска с яростна съпротива от стран
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руските въоръжени сили свалиха за първи път британска ракета Storm Shadow. Според руското министерство на отбраната през деня са успели да прехванат една ракета Storm Shadow. Освен това руските ВКС свалиха вертолети Ми-24 и Ми-8 на Въоръжените сили на Украйна.
48
6
 
5
 
! Отговори
... преди 11 месеца
ми то даже не продажата путинофилия тука и стана ясно, че рашистан загуби таз война! И сега и се плаща да реве как рашистан побеждавал и как разбираш ли Украйна била виновна за таз война, че и НАТО, че и не знам си кой още! Което си е пълна ЛЪЖА! Но това е винаги така когато един путинофил пише или казва нещо! Въпроса сега е кога ще самоутрепят путин! И кога рашистан ще се изтегли от окупираните територии! Защото инак ще става все по зле за него! То и затова путинофилията тука реве ли реве!
47
3
 
6
 
! Отговори
Кажете преди 11 месеца
Истината за взривовете в Хмелницки. Руснаците са ударили склад с английски снаряди с обеднен уран. 2 дена гасят пожарите с роботи. Траят си и украинците и нашите. Вече има инфо.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе БАЙ САНДО, рекламирай сестра си, бе?
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинците тормозеха рускоговорящите и хората си живееха там! Руснаците отидоха да ги освобождават и рускотоворящите избягаха освобождението им.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 39. А защо не питаш дали Турция ще се върне откъдето е дошла? Ти не си жалъk. Ти си просто rлynaв.
43
7
 
3
 
! Отговори
БАЙ САНДО БАСТУНЯ преди 11 месеца
40 годишен, материално добре осигурен, спортен тип, надарен ! Утешавам русофилски вдoвички и съпруги! Имам уютен терен! Сандо убавеца!
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Утешавам русофили! Надарен! Атлетичен! Финансово нестабилен! Уютен терен! Сандо убавеца!
41
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен"Украйна има дeвcтвeн резерв пaндизчии, които чакат на тъч линията! Спукана им е работата на руските пaндизчии! Зеленски още не е използвал тази опция!". Ама Зеленский отдавна прати на фронта пандизчиите от АТО. То там друг с боен опит няма. Все кокошкари.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен"Къв си ти да определяш кои земи са исторически чии?". Ама те всички земи в европа някога са били завладявани. Включително и нашите. Сега са руски, ако Украйна спечели, ще станат пак украински. А за Калининград си прав, ама ако всеки почне да връща завладените през ВСВ земи ще стане страшно мазало. Че може и на нас да се наложи да върнем Южна Добруджа. И като си тръгнал да връщаш, ако Украйна върне териториалните си подаръци от Ленин и Сталин, ще остане едно парче земя.
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна има дeвcтвeн резерв пaндизчии, които чакат на тъч линията! Спукана им е работата на руските пaндизчии! Зеленски още не е използвал тази опция!
38
1
 
3
 
! Отговори
до 36, На хартия, да преди 11 месеца
На практика обаче никой не може да каже, колко от двата бюджета е отишъл по направление. И за двете армии се знае, че се краде яко от бюджета, по-странното е, че в Украйна го правят, докато бойни действия се водят на тяхна земя. Има много *** по тая планета, независимо от държавата, етноса и религията.
37
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къв си ти да определяш кои земи са исторически чии? Русия ще върне ли Калининград на Германия? Ще върне ли Крим на Турция. Жалки сте, русофили. Моралът и интелектът ви е като на червей.
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Аноним"Всички които обичат русия и подкрепят тази лудост на руското управление скоро много скоро ще си гледат великата армия да се прибира". Верно ли, като победител?
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен"Руснаците решиха, че да копират Хитлер и да обявят, че няма украинска нация, че земите на Украйна са "исторически руски" и тръгнаха уж да спасяват руснаци точно както Хитлер нападна Полша за да спасява немци." Ама руснаците в момента са си баш на историческите земи. Те претеции към Западна Украйна нямат. Там претенции имат поляците.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фактите са следните. Ако вземем военния бюджет на русия за последните 10 години и го сумираме и сравним с военния бюджет на Украйна за последните 10 години и го сумираме и добавим всичката западна военна помощ, пак излиза, че Украйна се бие срещу русия с поне 5 пъти по-малко пари. И въпреки това битката при Бахмут след няколко дена ще задмине битката при Вердюн като най-дълга отделна битка в съвременната история.