»зтезават Ќавални да слуша песента на Ўаман "јз съм руснак"

 ритикът на  ремъл вс€ка сутрин се събужда от любими€ певец на ѕутин
23 €ну 2024 13:45, ѕетър Ѕойчев
122
»зтезават Ќавални да слуша песента на Ўаман "јз съм руснак"
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ѕодложени€т на жестоки репресии критик на  ремъл јлексей Ќавални се оплаква, че е изправен пред ново предизвикателство: принуден е да слуша пропутински поп певец вс€ка сутрин в 5 часа, съобщава "√ардиън".

47-годишни€т Ќавални, който се намира в затвор на около 60 км северно от ѕол€рни€ кръг, за€ви че сутрешни€т му режим сега се състои в слушане на руски€ национален химн, преди да му пуснат "јз съм руснак" - патриотична песен, изпълн€вана от пропутински певец Ўаман.

Ўаман, чието истинско име е ярослав ƒронов, е на гребена на вълната на военни€ патриотизъм и е основна фигура в държавната телевизи€, една от знаменитостите, които официално предлагат на ѕутин да се кандидатира отново за президентски€ пост през март. Ќеговата песен, ко€то пон€кога изпълн€ва, облечен в черен кожен костюм с лента на ръката в цветовете на руското знаме - "јз съм руснак" - разказва за това, че руснаците не могат да бъдат "пречупени", "отиват докрай" и нос€т кръвта на бащите си.

32-годишни€т певец предизвика полемика през ноември, когато симулира взрив€ването на €дрена бомба на концерт, излъчван по държавната телевизи€, натискайки червен бутон в макетно €дрено куфарче, след което около него избухнаха фойерверки.

¬ съобщение на ’, подготвено от негови съюзници, Ќавални описа сюрреалистичната си сутрешна рутина. "ѕевецът Ўаман стана известен, когато вече б€х в затвора, така че не можех нито да го виждам, нито да слушам музиката му. Ќо знаех, че той се е превърнал в главни€ певец на ѕутин. » че главната му песен е "јз съм руснак"", твърди Ќавални.

"–азбира се, че ми беше любопитно да € чу€, но къде можех да € слушам в затвора. » тогава ме заведоха в ямал (м€стото, където се намира арктически€т му затвор). » тук всеки ден в 5 часа сутринта чуваме командата: "—тавай!", последвана от руски€ химн, а веднага след това звучи втората по важност песен на страната - "јз съм руснак" на Ўаман", съобщи дисидентът.

„»рони€та се състои в това, че държавната пропаганда н€кога е изтъквала факта, че той е марширувал с руските националисти на ежегодните шестви€, а сега, години по-късно, му пускат ултранационалистическа поп песен с възпитателна цел, докато прави сутрешната си гимнастика в затвора“, добави той.

"јко тр€бва да бъда честен, все още не съм сигурен, че правилно разбирам какво е пост-ирони€ и мета-ирони€. Ќо ако не е това, то какво е?", пошегува се Ќавални.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


122
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
111
0
 
0
 
! ќтговори
ќлимпий ѕанов преди 2 месеца
ƒва цире€- шаман с тотемите изотзадзе и кожените безмени панталони вуи на ц€лата държава,и «авални дето само мрънка за пари от спонсорите !
110
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 аквато наци€та, такива и идолите й!“ози Ўаман като го гледам, н€ма търпение да се запише за мобилизаци€та на ѕутин и да се бие на фронта! “очно с тази визи€ с ко€то се прави на руски€ ƒжейсън ƒонован:))))ћного out of date визи€.
109
2
 
7
 
! ќтговори
≈мил —тефанов преди 2 месеца
јз съм българин и много ми харесва та€ песен а майкопродавални къде се предполага че е "руски гражданин"би тр€бвало да пръщи от радост докато € слуша!?!
108
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
брей гол€мо измъчване пада
107
5
 
1
 
! ќтговори
бай онзи преди 2 месеца
“ова е песента ,дето този бучи ,че от рус» нали ?
106
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќа среща на тръмп с избиратели един му задава въпрос -- в€рно ли е че третата световна война вече е започнала?
105
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—мърт за сащ.
104
5
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒай Ѕоже всекиму, ако се наложи, затвор като на Ќавалеи. TV, internet, социални мрежи. Ќ€ма да се учудим ако има и масажистка. ¬ цивилизаци€та му беше по-трудно и далеч по-малко свободно.
103
5
 
8
 
! ќтговори
Ѕеше,е и ще бъде! преди 2 месеца
–осси€ св€щенна€ наша держава, –осси€ любима€ наша страна. ћогуча€ вол€, велика€ слава - “вое досто€нье на все времена!
102
2
 
1
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 2 месеца
ƒо јнонимен/88 "≈ то например в 1992г. ‘.ƒимитров като депутат демократ открито бе против левите ƒѕ— / тогава/ и Ѕ—ѕ." - до 30 август 1992 година ‘илип ƒимитров бе в коалици€ с ƒѕ—, като така ги легитимира. ‘акт.
101
7
 
14
 
! ќтговори
÷ преди 2 месеца
—упер си е песента и най-вече посланието! “ук продажници и предатели като списващата мисирка може да см€тат патриотизма за изтезание, а турските, англоезичните и украински музики и песни за много хубави, но това е заради предателската кръв ко€то нос€т!
100
4
 
15
 
! ќтговори
какво преди 2 месеца
го измъчват. јко се води руснак - не би тр€бвало да е мъчение. Ќо той не се см€та такъв, защото има и украински паспорт
99
5
 
8
 
! ќтговори
ѕтица ѕевча€ преди 2 месеца
Ѕивши€т группен-ютубер-блогер-фюрер знаеше какво правил, а сега реве като праведна мома. ћакар че *Ўаман не е най добри€т вариант за песенно превъзпитание. Ўпиенът козина само лицемерно може да смени.
98
9
 
15
 
! ќтговори
много е преди 2 месеца
Ўаман е страхотен! ј, "¬станем" е върха!
97
4
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕак да се благодари. че не го измъчват с дискове на ¬еско ћаринов
96
7
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо103 ≈ не се изказвай бе уркопитек от името на н€кой
95
7
 
5
 
! ќтговори
ƒеди преди 2 месеца
—амо на 60 км. от пол€рни€ кръг, излагат се рашките! ћ€стото на такъв "виден" десидент и анти -ѕутинн изм€к€р требе да е на най-малко 60 км след пол€рни€ кръг! ј сащо не, да го изтепосат на —еверни€ полюс, това е пиедесталът, който отговар€ на неговата "висота".
94
10
 
6
 
! ќтговори
¬ызраждане преди 2 месеца
–еферендум да направим тази песен нов химн на Ѕолгари€!!!!111
93
2
 
7
 
! ќтговори
123 преди 2 месеца
ѕ–≈« ѕќ—Ћ≈ƒЌ»“≈ 20 √ќƒ»Ќ» Ѕќ ќ¬÷» » ƒ–. *** ѕ–»“Џѕ»’ј ¬Џ«ѕ–»я“»я“ј Ќј ’ќ–ј“ј ƒќ „јЋ√ј ¬»≈Ќ≈.“”–Ѕќ  ё„≈÷»,ѕ≈¬»÷» » ѕ≈¬÷» ѕќ *** ,/Ћя√ј“ Ћ» —» ,—“ј¬ј“ Ћ»/,Ќяћј “–»Ѕ”Ќј «ј –ќ ј/ѕќ¬≈„≈“ќ —ј ¬ ѕ≈Ќ—»ќЌЌј ¬Џ«–ј—“/,Ќяћј “–»Ѕ”Ќј «ј ѕќѕ/ќ—¬≈Ќ ћј–»я »Ћ»≈¬ј ,√–ј‘ј / » “ј ј Ѕј¬Ќќ —≈ ѕ–≈¬–Џўјћ≈ ¬ ***.ƒќЅ–≈,„≈ —≈ ѕќя¬» ≈ƒЌј ”Ќ» јЋЌј  ≈–јЌј »  ќ—ћќЌј¬“»“≈ ,Ќќ Ќ≈ ¬»∆ƒјћ –јƒ»ј »“≈Ћ≈¬»«»» ƒј ѕ”— ј“ ѕ≈—Ќ»“≈ ».
92
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо 87 ≈ ти със сигурност си от кръвната група от ти€ на площад ћакедони€