Най-дразнещи и ужасяващи звуци на света

Скърцането върху дъска с тебешир или нокти
6
Най-дразнещи и ужасяващи звуци на света
Снимка: photl.com

На всеки се е случвало да се присвие от неприятен звук. Скърцането с нокти или тебешир върху черна дъска винаги предизвиква неприятни усещания. 

Има си редица научни доказателства, че неприятни звуци съществуват и те карат мозъка ни да реагира, за да предпази тялото от евентуална опасност. 

Според класацията съществуват 14 най-дразнещи и ужасяващи звуци на света. Кои са те? 

Повръщане 

Няма човек, който да не реагира негативно на звука от повръщане. Дали заради предварителната представа за противната картина, която повръщането представлява или заради давещия гърлен звук – едно е сигурно – звукът от повръщащ човек е едно от най-неприятните неща на света. 

Микрофония 

Били ли сте някога на събитие, на което високоговорителите изведнъж произвеждат силен пищящ звук, който пронизва ушите ви? Този звук наистина е физически болезнен за вътрешното ухо. Затова инстинктивно понечвате да запушите ушите си с ръце.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
24
 
! Отговори
ха преди 7 години
А мазната чалга що я пропускате !?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самодоволно, шумно оригване.
2
1
 
11
 
! Отговори
Важни пропуски преди 7 години
1. Кресливият глас на тъща, ругаеща зет си или на свекърва, която вечно критикува снаха си всичко.2. Мазният глас на колежка-натегачка, която се умилква на шефа и пита дали може да го посети в кабинета му за минутка - всички знаят, че в такива случаи отива там, за да направи донос и да натопи някого.3. Крясъците на нахална съседка-скандалджийка, на която са направили забележка, а тя отговаря, че си е "на къщата" и ще прави каквото си иска, ако това пречи някому- той да си продаде апартамента
1
2
 
5
 
! Отговори
munо преди 7 години
повръщане, микрофония?... що за глупости?