Няколко причини защо все още не сте богати

Дали половинката не ви саботира?
4
Няколко причини защо все още не сте богати
Снимка: outnow.ch

Да бъдеш "богат" може да означава различни неща за различните хора, но все пак богатството е свързано и с финансовата свобода. Иначе човек не може да постигне целите си и да живее живота, който иска на 100 процента.
Независимо от възпитанието, образованието, професията или начина на живот повечето хора искат да имат достатъчно пари, за да могат да си позволят да пътуват, да притежават различни вещи, да имат достъп до различни услуги и т.н.

Добрата новина е, че никога не е твърде късно, за да се забогатее. И все пак, ако имате следните навици, по-вероятно е никога да не натрупате солидна банкова сметка:

1. Харчите така, сякаш вече сте богати.
Всеки човек се чувства добре, когато си купува скъпи неща, независимо дали това е луксозен автомобил, дизайнерски дрехи, голяма къща или харчи пари за тропическа ваканция. Има хора, които постоянно купуват неща, от които наистина не се нуждаят. Голяма част от тези хора водят живот отвъд своите възможности. Проблемът е, че те харчат повече, отколкото печелят. Тези хронични преразходи по-скоро въвличат хората в дългове (по кредитни карти) и ги държат далече от какъвто и да е финансов успех.

2. Нямате финансов план.
Без ясно определени краткосрочни и дългосрочни цели няма как да забогатеете. Вие или трябва да започнете да спестявате и да спрете с преразходите, или трябва да създадете свой успешен бизнес. Това са вариантите, чрез които след време може да съберете повече пари в банката.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Няколко причини защо все още не сте богати"3. Опитвате се да живеете и да се развивате в България.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази статия, ако гърците си я бяха превели и публикували в медиите преди време, сигурно сега нямаше да са на това дередже, нали? А, ние тия "навици" ги имаме по рождение....
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеете в България и нямате братчед-комунист?