Знаменитости се глезят с лъскави возила

Някои от знаменитостите ревностно пазят в тайна личните си колекции, други не пропускат възможността да покажат на всички лъскавите си возила
28 сеп 2005 16:32,
Знаменитости се глезят с лъскави возила
Някои от любимите возила на звездите.

Юрий Синьовски

ultravox@excite.com

Легендарните личности винаги са си падали по легендарни автомобили. Някои от знаменитостите ревностно пазят в тайна личните си колекции, други не пропускат възможността да покажат на всички лъскавите си возила.

Рапърът Шон Комс, по-известен като Пи Диди, обича да показва навсякъде любимия си Lincoln Navigator, който е снабден с 6 телевизионни приемника, игрална конзола, DVD плеър, сателитна навигация и други всевъзможни екстри. Естествено, возилото е оборудвано със специалната къстъм серия лети джанти “PDIDDY”, която рапърът лансира наскоро.

Феновете знаят, че Снуп Дог си пада по спорта, собственик е на компания за сноу и скейтборд дъски, преитежава ръгби отбор, снима лъскави клипове, в които има много бижута и страхотни автомобили. Самият той кара невероятен Pontiac Parisienne – Convertible, модел 1967. Колата, която е в златисто жълт цвят, е превърната в истински pimped-up – снабдена е със специални хидропомпи, благодарение на които може да подскача по начина, добре известен от клиповете на Снуп Дог.

Любим на скандалджията Еминем е един уникален Chevrolett Caprice, модел 1975, в цвят бренди. Автомобилът е тунингован с 24-инчови джанти, а интериорът е дело на Christian Dior.

Били Джо Армстронг от поппънк бандата „Грийн Дей” събира погледи със страхотен Convertible Mercury Monterey от 1968. Ако още не сте се досетили – колата е зелена на цвят! Виждали сте я във видеото на "Boulevard of Broken Dreams".

Една от многото коли на рапъра Лудакрис е убийствен Convertible Pontiac Grandville, модел 1975. Автомобилът е чисто черен, интериорът – дело на Louis Vuitton – също.

Лошото момиче на хип-хопа Лил Ким, която ще изкара известно време в затвора за лъжесвидетелство, се разхожда с Rolls-Royce Phantom, модел 2005. Тунинг? Не – все пак това е Rolls-Royce!

Попиконата Мадона, която напоследък прекарва повече от времето си във Великобритания, залага на Mini Cooper. Мъникът е симпатичен и въпреки размерите си, наистина може да влезе в категорията „големи автомобили”.

Доста по-претенциозна е колата на Нели. Черният изпълнител се придвижва с Chevy Impala, модел 1972. Интериорът е решен в стил „Spider Man”, на лице са и други екстри като телевизор, вградено DVD, хладилник за шампанско.

Джей Кей от „Джамиракуай” безспорно е номер едно със суперавтомобила си Ferrari Enzo, който естествено е огненочервен. Доста по-скромни от него са Том Круз, който се вози в луксозната версия на Range Rover 4.2 и Джони Деп, който залага на Аudi А8.

Ветеранът Харисън Форд пък си пада по класическите олдтаймъри. Звездата от „Индиана Джоунс” е горд притежател на няколко роудстъра, сред които блести уникалният Аustin Healy от 1962 г.

Пословичен със страстта си към колекционерство е и Арнолд Шварценегер, който веднага след излизането на втората версия на Hummer побърза да вкара още един джип в гаража си.

Най-страстен колекционер сред звездите обаче си остава телевизионният водещ Джей Лено, който притежава уникална колекция от над 50 автомобила. В нея са намерили място уникати като Mercer Raceabout от 1913 г., Lagonda V 12 от 1923 г, Dodge Vipers, Ford F, Bugatti Atlantic, Chrysler Imperial, както и невероятният болид McLarren F1.

Не случайно феновете отделят на лъскавите играчки почти толкова внимание, колкото и на техните собственици, защото едно е ясно - какъвто е човекът, такава е и колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание