Феноменът Сюзън Бойл – преосмисляне на представата за красота (видео)

Над 40 млн. души са гледали в интернет изпълнението й
24 апр 2009 13:15,
135

Преди седмица 47-годишната Сюзън Бойл се качи на сцената на предаването Britain's got talent, изпя песента "I Dreamed a Dream", отнесе публиката с невероятния си глас и накара милиони хора да преосмислят представите си за красота и успех.

Малко преди смъртта на майка си Сюзън й обещала, че ще направи нещо значимо в живота си, пише Christian Science Monitor.

И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й, поместено в мрежата.

Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.

Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.

Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.


В интервю преди участието си в шоуто Сюзън споделя, че иска да прилича на актрисата Елън Пейдж и че никога не е била омъжена и дори не се е целувала.

Някои виждат дълбоко философски смисъл във внезапния триумф на Сюзън Бойл.

„Бойл промени критериите за красота. Докато от очите ми не бликнаха сълзи, аз не подозирах колко много съм се нуждаел от корекция в своите разбирания“, пише в блога си професор от университета във Вашингтон.

Изпълнението на Сюзън трогна милиони хора именно защото много от тях в дъното на душата си се съмняват в истинността и ценността на качествата си.

„Сюзън е вдъхновителят на нашето време. Тя можеше просто да избяга и да се скрие, дори когато чу смеха на публиката – не трепна“, пише неин почитател.

Някои приемат видеото с нейното изпълнение като пиеса в едно действие с участието на героиня, която се изправя срещу злодеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
16
 
! Отговори
Чак днес научих за н преди 14 години
Невероятна!Има излъчване на безкрайно добър и много интелигентен човек!Тя едобър урок за всички, които живеят в шаблонното си високомерно и ограничено мислене!
133
0
 
9
 
! Отговори
delafonso преди 14 години
preklanqm se pred tova sazdanie,tazi zvezda,tazi jena...samo kato 4uh glasa i nastrahnah izcqlo ...UNIKALNA E !!!
132
0
 
11
 
! Отговори
Яна преди 14 години
От една година съм в България и се намирам в състояние на шок от всичко заобикалящо ме. Ценностната ни система така се е изродила, че не можем да приемем адекватно и най-хубавото. Виновни сме си ние - персонално, и държавната система която не работи изобщо. Сбъркана история...Хората от цивилизованите държави биват оценявани по достойнство и качества,независимо от външния им вид и социалния им статус.Изпълнението на Сюзън Бойл е вълшебно и вдъхновява, перфектно е и изпълнението на Diversity !
131
0
 
10
 
! Отговори
Silila преди 14 години
Не само българите са завистливи. Англичаните не падат по-долу! Това обяснение е дадено днес в някои британски издания- не обичат успешните хора. Затова изпратиха на 1-во място хип-хоп група, а не един наистина феноменален изпълнител! Това вече няма значение, милиони са феновете й по света, които очакват с нетърпение CD, с изпълненията й. Самият Саймън Коуел-създател и председател на журито на British's Got Talent, каза в свое интервю, че ще откупи правата за филмиране на живота й. А, как само отровиха живота й завистливи ***, дни преди финала, дори се радваха, че тя ще напусне състезанието! Но, погледнете в You Tube- различното, но още по-силно изпълнение на I dream the dream!
130
0
 
7
 
! Отговори
martin преди 14 години
Ей по-добре напишете едно БРАВо за жената бе ! Само се праите на много умни всичките ;-)
129
0
 
2
 
! Отговори
Дончо преди 14 години
Намерих българския превод на първото представяне на Сюзан Бойл но преведено на български! :)"Български превод на шокиращото изпълнение на Сюзън Бойл в "Britan's got talent", Susan Boyle" watch?v=jToJ4YKmGKo
128
0
 
13
 
! Отговори
преди 14 години
Никой не е виновен за външния си вид.Не сме всички еднакви на тази земя.Както по външен вид така и по талант.А тази жена определено има хубав глас.А и с днешната напреднала хирургическа намеса от *** можеш да станеш човек и от грозно пате лебед,но по важна е въпрешната красота.
127
0
 
6
 
! Отговори
преди 14 години
Ще бъда малко брутален и краен в мнението си. Не зная защо си правите труда да му (им) цитирате приказни герои, аз съм сигурен, че е излишно този (тези) (и) едва ли са отворили и една книга през живота си а ограмотяването се започва точно с приказките, които явно родителите са пропуснали да четат в първите седем. Но все пак се радвам, че някой може да оцени това, което притежава тази жена. Предлагам да не съдим неграмотните, те няма да се ограмотят ако сами не пожелаят и единственото, което им остава е да бълват тази ужасна злост. Да ги подминем!
126
0
 
9
 
! Отговори
Niakoy si преди 14 години
Neveroiaten glas ....
125
0
 
8
 
! Отговори
potresen преди 14 години
леле за нас българите нищо свято ли няма??? Толкова глупости и злоба могат да избълват само дълбоко комплексирани от собствената си некадърност хора. Жената пее страхотно.Такива ХОРА се раждат рядко.Това е дар от БОГА блазе на който го има,и тежко на тези които само умеят да завиждат.Никога няма да се оправи тази страна с тези хора.НИКОГА.
124
4
 
1
 
! Отговори
PELTEKA преди 14 години
TAZ E ADSKIQ BATAL E 4OEK
123
0
 
3
 
! Отговори
преди 14 години
vseki koito nari4a tai jena grosna e du6evno bolen, tyi kyto tasi jen im tlnt, i vytre6no tq e krasiva nesavisimo ot vyn6nia viud (pyk i posnavam mnoooogo po grosni hora)
122
1
 
6
 
! Отговори
преди 14 години
Срещнали се на полянкапрабългарин и славянка.Вади тури, вади туринародили чукундури.Хем крадливи, хем .бливино най-вече ЗАВИСТЛИВИ
121
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 14 години
Днес случайно прочетох в сп.,,Тема" статия за въпросната жена и реших да изгледам клипчето.Първоначално бях скептична и помислих, че отново се прави от мухата слон и се набляга на PR стратегии за привличане на вниманието.Останах изненадана.Жената наистина пее страхотно и радостното е това, че въпреки външния и вид и възрастта ,е оценена от журито. Това е нещо , което в България скоро няма да се случи.Чалга културата и ограниченото мислене прозира много грозно от писанията на някои от коментаторите тук.Когато човек има талант, няма значение как изглежда!Защото в България има много красиви певици, но когато зацвилят страшно дразнят слуха.А , ако ги слушаш по радиото трагедията вече е голяма,защото поне окото не можеш да оплакнеш.Хора, засрамете се, спрете с тая чалга, че вече много затупяхте.Оценявайте стойностните неща в живота, а не парите ,колите и големите цици.В противен случай след 50 години няма да има с абсолютно нищо, с което да се гордеем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
120
1
 
9
 
! Отговори
Даниела Георгиева преди 14 години
Всички хора, които по-горе споменават думата грозна и всичките и производни, са всъщност с грозни и празни души!!! Тя не е виновна че се е родила такава! Родена е и е отгледана от МАЙКА! Но имам една добра новина за всички кухи ***, за които външноста е много важна! Медицината е толкова напреднала в наши дни, че всеки може да се появи на първа страница с руса коса, едър бюст и големи устни! Обаче, не ми е известна интервенция за корекция на умствена ограниченост или интегриране на талант и интелект! Тази жена ме направи по-богата и аз я смятам не само за красива но и благородна! Много има да се учиме от нейните възгледи и разбирания!
119
0
 
4
 
! Отговори
преди 14 години
118, - ти си един абсолютен ..
118
7
 
2
 
! Отговори
. преди 14 години
Отвратителното не трябва да се поощрява под никаква форма. Това че на някой си му хрумнало да продуцира грозното и да го представя за красиво, уж, за да покажело как мечтата се осъществявала и грозното пате ставало лебед, а всъщост за да постигне най-долни комерсиални цели като капитализира от подобна сълзлива неистина, е достойно единствено за презрение. Какво да кажат онези безбройни потиснати с феноменалните гласове, които са принудени да работят като келнерки и чистачки, без шанс за голямата сцена, защото наистина имат необходимите качества и са неподвходящи за подобна подигравка?
117
0
 
10
 
! Отговори
**** преди 14 години
Господине, дамата каза, че иска да е известна колкото Илейн Пейдж!!Ако някога сте чувал това име ще знаете, че става дума за оперна певица и ако някога сте ходил на опера ще знаете, че там визията НЕ Е най- важния критерии. И там без гласа си просто празна нуличка. А забележителното тук не е гласа, той не е чак толкоз феноменален...Забележителна е ``мечтата``, която се осъществява, това е което накара хората да плачат. Явно в този груб, лустросан и циничен свят ние все още вярваме в приказки и все още тайно вътре в себе си мечтаем пепеляшките да можеха да станат принцеси, единствени, избрани. Грозните патета , да станат лебеди и неосъществимото,което е характеристиката на мечтите, да получи шанс и да се случи. Може би Някой там горе ни се усмихна и ни показа, че знае по-добре от нас от какво сме направени и за какво копнеят сърцата ни, затрупани от плявата и бунището на ежедневието в което за жалост живеем!
116
3
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
И да питам, абе с какво точно ще облагородим света, а ???????
115
0
 
3
 
! Отговори
преди 14 години
Браво на жената! Пее страхотно!