Покемони има и в Сирия. Може ли да бъдат спасени?

В разпокъсаната от война Сирия Pokemon GO изглежа по-различно
Обновена: 22 юли 2016 19:08 | 22 юли 2016 18:58,
9

Снимка: Twitter

Pokemon GO завладя света. Факт е и е около нас – ако не сте виждали хора да се спират по улиците и трескаво да гледат в екрана си или да се оглеждат, явно сте се опазили от манията. Не се и съмнявайте обаче – скоро ще ги видите. Покемоните са навсякъде.

Оказва се, те са дори и в разпокъсаната от война Сирия. Коалиция от най-големите опозиционни сили в Сирия призова играчите на Pokemon Go и запада да спрат за малко и да вперят поглед в Сирия, пише "Гардиън".

В серия снимки, публикувани в Twitter, те показват няколко деца, които държат рисунки на анимационните герои. "

"Има много покемони в Сирия... Елате и ме спасете!“, пише едно от децата, чието детство е минало само във война.

Сирия е разпокъсвана от гражданска война вече пет години. Големите градове на страната са подложени на постоянни въздушни атаки, а част от територията й в момента е под контрола на терористичната организация "Ислямска държава“.

Детството на децата хиляди деца е засегнато от събитията. Над 2,3 млиона деца са напуснали Сирия в последните години, а над 12 000 са загубили живота си.

Покемони сред руини. Деца сред останките на домовете си. Така изглежда Сирия без виртуална реалност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: СирияPokemon Go
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
22
 
! Отговори
селякът преди 7 години
Коалиция от най-големите опозиционни сили в Сирия призова играчите на Pokemon Go и запада да спрат за малко и да вперят поглед в Сирия, пише "Гардиън".Аз мисля че не са спирали да ви гледат вече няколко години, ако мъжете ви бяха поне малко мъже, а не да бягат с бременните бълхи и малките деца в европа да се бяхте справили досега 1000 пъти. Все другите да ви оправят проблемите, жалните те, такъв ви е гена затова от 2000 години не сте мръднали в развитието си и с година дори.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадно е, наистина, най-вече защото децата няма как да кажеш, че са радикализирани(повечето поне) или виновни по-някакъв начин за цялата каша в Сирия...Но не е възможно и Европа да поеме сама на раменете си цялото страдание по света.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и в Сирия покемони, ама миролюбивите студенти, учители и учени-революционери им отрязаха главите.
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната свещена простотия !!!)))))))))