Наводнен подлез блокира десетки, евакуация – през прозорците

Причина за бедствието са поройни дъждове в Анкара
28 авг 2016 09:57,
8
Наводнен подлез блокира десетки, евакуация – през прозорците
Снимка: turkey.liveuamap.com

Голям подлез в Анкара осъмна под вода заради наводнение късно снощи. Причина за бедствието са продължилите в рамките на два часа поройни дъждове над турската столица, предаде Анадолската информационна агенция, цитирана от БНР.

Водата успя да блокира десетки автомобили по подземната улица, което принуди водачите им да се евакуират през прозорците.

"Изведнъж водата ни заля, колата пред мен заседна, както и моята. Излязохме през прозорците, водата стигаше до коленете ми, но после стана още по-зле", сподели един от блокираните шофьори.

"Водата едва не покри и покривите на колите ни", оплака се живеещ в Анкара мъж. "Влязохме в тунела и видяхме, че нивото на водата е около 5-10 см, но докато преминем, пороят набра скорост - водата започна да нахлува през пода и всички коли изведнъж се наводниха до покривите. Хората едва се спасиха - имаше и деца, някои от които почти се удавиха", допълни той.

"Колата ми е неизползваема - дано от застрахователната компания скоро да ми изплатят щетите. Ситуацията е такава - вода блика от всеки автомобил", посочи друг от потърпевшите шофьори.

Цяла нощ пожарникарските екипи се състезаваха с времето, за да спасят всички останали блокирани в колите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Един християнин би казал - "да бъде Твоята воля".Щом Шефа отгоре така е решил, кои сме ние да се противопоставяме?А и турците имат много грехове да плащат - колкото повече беди ги сполетят, толкова по добре за душите им
5
2
 
1
 
! Отговори
muncho преди 7 години
До И що?Не пожелавай никому, това което не искаш за себе си! Един християнин и българин това би казал ;) Или искаш да си като тях (турците)?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, канализацията е отказала да поеме огромното количество дъжд изсипало се за кратко време, няма климатични промени като последствия от действията на хората, бог е виновен, да се сърдят на Аллах. След по-малко от 49 години военните ще служат единствено и само за да спасяват хора в райони с природни бедствия, това ще е първият случай в който военно-промишленият комплекс ще бъде полезен за човечеството и хората ще ги приветстват с истинска радост когато се навъртат наблизо около домовете им.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Канализацията отказала?
2
0
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
А като знаеме турците как "обичат" водата. ........
1
4
 
4
 
! Отговори
И що? преди 7 години
Нямаше да е загуба ,ако не ги бяха спасили.