Стратегическите битки на сирийски терен

Налагането на демокрация е грешна формулировка
10 апр 2017 09:52,
44

Гражданската война в Сирия е основана на стратегически игри около една от енергийните тръби, а ударите на САЩ по базата на сирийската армия са опит да се спре настъплението на Русия в световната политика.

До този извод стигнаха д-р Мохамед Ибрахим от Асоциацията на сирийците в България и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата

"Очевидно е, че се подготвят нови санкции срещу Русия. Очевидно е, че съдбата на Асад не е приоритет за САЩ. Ясно е, че цялата формула на уреждането на политическите проблеми в Сирия, както и на военната криза, ще се преформулира. Един такъв подход ще се приложи и на срещата на Г-7, както личи и от отложената визита на Борис Джонсън в Москва", коментира Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Поредният епизод на напрежение между Русия и САЩ беше провокиран от химическата атака в провинцията Идлиб, откъдето се видяха ужасяващи кадри на задушаващи се и умиращи хора, сред които и деца.

Според д-р Ибрахим последвалите от Вашингтон удари по базата на сирийската армия всъщност подпомагат дейността на терористите. Нещо повече - той беше категоричен, че химическите оръжия, които поразиха невинните жители на градчето Хан Шейхун, са от запасите на Ан Нусра и техните съюзници.

"Моята прогноза е победа на сирийския народ, на сирийската армия над тероризма и Западът трябва да се съобразява с волята на другите народи, а налагането на демокрация е грешна формулировка", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Асад преди 7 години
До Продължение 1,2 и 3 спри с халюциногенните гъби момче, че нещо в друг свят живееш и ти си от тези със изпиления мозък...само глупости ръсиш и омърсяваш виртуалното пространство с ***, които излизат от устата ти!!
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1,2,3 ***.1,2,3 пак.
40
17
 
2
 
! Отговори
Продължение 3... преди 7 години
Затова за мен не е под съмнение че асад е използвал химически оръжия срещу народа на Сирия. Версията за уцелен склад за химически оръжия в жилищен квартал звучи толкова невероятна, колкото и това че цивилен самолет летящ на голяма височина с 900 км/ч е прихванат от тежко брониран щурмовик Су-25.Путин и неговото обкръжение носи само дестабилизация и зло на цивилизацията и скоро ще си получи заслуженото... за съжаление потърпевши случая ще бъдат и народите на Сирия и Русия...
39
18
 
1
 
! Отговори
Продължение 2... преди 7 години
Руснаците са директно отговорни за етническото прочистване и потока бежанска вълна към Европа.Помогнаха на асад, като бомбандираха жилищни квартали с неуправляеми муниции - *** бомби от големи оперативни височини, по предварително зададени координати. Точноста на тези бомби е +/- 150 метра.Потърсете снимки в Гугъл от поръженията в Алепо и другите бунтовнически градове, да видите какво направиха руснаците и асад там - приложиха тактиката от Грозни, Чечня...
38
19
 
2
 
! Отговори
Продължение... преди 7 години
Обаче руснаците не постъпиха така и оставиха асад да избива собственото си население с особенна жестокост.Това не е обикновенна война, а етническо прочистване. Бомбандиране на жилищни квартали и прогонване на населението като бежанци към Европа.Така и ауалитите са спокойни, че няма да ги достигне възмездието на другите етнически групи, както стана в Ирак - и руснаците са доволни че дестабилизират Европа с бежанци.
37
2
 
9
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
Никой не се е захванал да налага там демокрация. Става въпрос за пари. Или по-скоро за страшно много пари. Всеки път когато някоя от големите сили ви баламосва с "демокрация" и защита "на жизнено важни интереси" - има предвид интереса на малка група хора за страшно много пари.
36
5
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Където е стъпил руски крак, нищо не никне - стара поговорка.В близкият изток има 2 примера за диктотори - в Сирия и Египет. Единия хосни мубарак упрявляваше Египет от дълги години и беше подкрепен от САЩ. Другия - асад и преди това баща му се бяха окупирали във властта в Сирия от 50 години, контролирайки политическия и икономически живот. Когато дойде арабската пролет и мубарак започна да стреля по собствения си народ, САЩ го свалиха от власт. Обаче руснаците не постъпиха така и оставиха асад..
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 35Или си предубеден или ниско интелигентен. 1млн дойдоха в Германия, з мес преди Русия да влезе в Сирия.
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 32"Вълната от така наречените бежанци тръгна доста преди Русия да се намеси в Сирия."До намесата на Русия бежанците бяха 1.5 милиона от които 1 милион бяха в Йордания. След намесата на Путин броят им скочи рязко скочи на 12 милиона. Свали си yшанката от главата за да можеш да видиш и чуеш фактите.
33
3
 
16
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Вълната от така наречените бежанци тръгна доста преди Русия да се намеси в Сирия.Руснаците просто се опитаха да я спрат и да ликвидират създадената от САЩ змия ИДИЛ в леговището й. Трудно ще е им е, защото змията има доста разклонения вече, а и непрекъснато се финансира от Конгреса на САЩ.Това е тъжната истина, колкото и да не ви харесва на вас шорошоидите.
32
2
 
16
 
! Отговори
ааа преди 7 години
Само на болен ,зомбиран евроатлантически мозък може да не му е ясно,че химическата атака е чиста постановка на вашингтонските бандити.Същите и.зроди които тероризират целия свят и на които времето им изтича.
31
20
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Успях да изтърпя този видео-мат'риал до средата горе долу, толкова лъжи и манипулации натъпкани в 20 минути не се срещат често.Ето това е отговора на масква на военната намеса на САЩ срещу режима на асад - информационна война. Активирали са целия наличен "ресурс" - да ни обяснява как правителството не използвало химически оръжия, как САЩ са били агресор и помагали на ид... поредните опорни точки... То и в Крим и източна Украйна нямаше руски войски...Някой вярва ли още на путин и компания?
30
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Налагането на демокрация е грешна формулировкаНалагането на омразна диктатура е 10 пъти по-грешна формулировка. До момента тази путинска формулировка струва 600000 убити и 12 милиона прокудени от домовете. Сами можете да прецените кое е по-грешно, лошо и отвратително. Безсмислено е малoyмници като Путин да ви вменяват че тe знаят вярната фолмулировка.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това говори Робърт Кенеди-младши преди малко повече от година. Потърсете в нета, сигурно ще намерите по-подробно кой и защо иска да свали Асад.Ако смятате, че САЩ правят това за сирийският народ, значи сте наивници!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да бягат, като тяхното богатство с тяхното проклятие!?
27
2
 
16
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 7 години
Атлантиците са пълни с идейни ресурси в тиквите - са грабят ресурсите на целия останал свят чрез ''демократичните ценности''!
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравление за статията!То това се знае от години. На САЩ им трябва Сирия, за да прокарат газопровод от Катар към Турция, затова им пречи Асад, защото той отказва. Веднага след това САЩ, СА и ОАЕ започват да подготвят въстание за свалянето на Асад.ЦРУ използва джихадистите са свалянето на правителства в Близкия изток, а парите идват от СА, Катар и останалите пудели.
25
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехх, а защо цял свят иска да живее в тези "бедни на ресурси" страни?Дори хората бягат от "богатите на ресурси" към тях.и под "богатите" нямам предвид сирия или ирак, а самая магучая *** в мире.Тъпите *** не могат да разберат, че в 21 век е важно какви ресурси имаш в главата, а не под земята.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Япония, и западна Европа са бедни на рерсуси. Така, че какво да правят там консуматори като сащ? Няма газ, няма нефт, няма диаманти. Малко въглища и желязо. Желязото даже го събраха *** и го предадоха на вторични.
23
4
 
7
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Абе то верно че ако асад беше като тиквата отдавна да си беше напуснал поста колко деца избиха не е истина но войната щеше да продължи то там си е разграден двор така че краварите и мечока до като не се ударят един друг няма край