Hennessey направи чудовищен Mustang

Доработеното купе развива мощност от 804 конски сили
24 юни 2016 12:37, Красимир Ангелов
1
Hennessey направи чудовищен Mustang
Снимка: Hennessey Performance

Експертите от тексаското ателие Hennessey Performance са се специализирали в доработката на автомобили, производство на General Motors, но не се притесняват да усъвършенстват също така модели на Chrysler и Ford. Именно такъв е и последният проект на компанията.

В неговата основа е версия на Ford Mustang GT, чието пълно име след доработката вече е HPE800 Ford Mustang 25th Anniversary Edition. Стандартният автомобил разчита на 5,0-литров атмосферен V8 мотор с 435 к.с., който обаче е претърпял съществени изменения. Поставени са механичен компресор, по-производителна система на впръскване на горивото и доработена изпускателна система, като всичко това води до 804 к.с. и 878 Нм въртящ момент.

Динамиката на спортния автомобил обаче е най-големият повод за гордост от страна на момчетата на Джон Хенеси. Ускорението от 0 до 96 км/ч (60 мили) отнема 3,1 секунди, а максималната скоростх достига 334 км/ч. Разстоянето от ¼ миля се преминава за 10,7 секунди, като в края на отсечката скоростта е 241 км/ч.

Предвижда се юбилейният Ford Mustang, доработен от Hennessey Performance, да бъде предложен в серия от 25 бройки. Всяка една от тях ще струва 99 500 щатски долара.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Mustang
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Пако преди 7 години
Добре де, хора, назначете си редактори!!!!!