Осем жертви при катастрофа на "Тракия"

Автобус "Мерцедес" се е обърнал и запалил
Обновена: 15 юни 2011 14:50 | 15 юни 2011 07:31, Елка Василева
276
Осем жертви при катастрофа на "Тракия"
Снимка: Архив Булфото

Осем души са загинали при катастрофа на автомагистрала „Тракия” тази нощ.
 
Около 1,00 часа на магистралата в платното в посока Бургас, на 126-ия километър в района между Пловдив и Пазарджик, автобус "Мерцедес", с шофьор на 43 години от Бургас, се преобръща и се запалва.

Други 16 са ранени с различни травми, но са без опасност за живота.

Причините за тежката катастрофа се изясняват. Автобусът е на фирма "Ентуртранс" с регистрационен номер А 8534 АН. Движението е пуснато преди един час, като автобусът е изтеглен в аварийното платно.

От изгарянията е пропаднал таванът и всички прозорци са изпочупени от лявата страна.

Все още не е ясно защо шофьорът е изгубил управлението и защо автобусът се е преобърнал.

Предстои установяване на самоличността на загиналите.

Повечето от пострадалите са откарани в пловдивската болница.

В кома е и говорителката на областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Стара Загора Йонка Димитрова.

Заради катастрофата първоначално пътуващите за посока Бургас бяха отклонявани по обходен маршрут през село Труд, но движението вече е възстановено.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
4
 
! Отговори
smith преди 12 години
Беше само въпрос на време това да се случи с "професионалистите" от Ентуртранс!:(
211
0
 
2
 
! Отговори
sani преди 12 години
do 207... ako si misli6 4e komunizuma si e oti6ul zna4i si mnogo ama mnogo pros..komunizma si etuka i nikoga ne si e otival samo smenia imena
210
0
 
16
 
! Отговори
ддд преди 12 години
Престанете да говорите за неща, които нямат нищо обшо с темата. Към Исмех Смаилов : вземи излез от тук и не се гаври с мъката на хората , не те е срам. Причините ще се изяснят и едва ли на теб ще ти мигне и окото пред болката на близките на починалите и ужасните спомени на оцелелите. Засрамете се, това не е начинът да коментирате алах и т.н.Съболезнования към всички близки на починалите
209
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 207Абе кре.тен нещастен,кой ще ти повярва,че като си се наименувал "Исмех Смаилов" и пишеш гадости,си наистина такъв?В такава трагична новина не те ли е срам?Атакист нещастен
208
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно пък тези шофьори са много добри и опитни. Не бързайте с изводите. Достатъчно трагичен е факта, че има загинали хора. За съжаление...
207
0
 
6
 
! Отговори
поговорка преди 12 години
човек е човек, когато е напътТОВА НЕ ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИЯ
206
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквито са ни пътищата, такива са ни и автобусите. Каквито са ни лекари, учители, данъчни, полицаи - такива са ни и шофьорите. Каквато е страната - такъв е и народа. :( Лека им пръст на загиналите. Днес те изтеглиха късата клечка, утре ще сме ние.:(((((((
205
0
 
20
 
! Отговори
Трака преди 12 години
Жалко за хората. Нека близките им намерят сили да продължат.За останалите - винаги търсим причината извън нас. Не е случаен големия брой жертви, който даваме по пътищата. Нека се опитаме да бъдем нормални и разчитаме само на себе си. Има надежда - според одобрениета/неодобренията на коментарите повечето писали тук са свестни хора.Няма смисъл да се палите от провокаторите - те това и целят. Просто ги игнорирайте.
204
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остарял автомобилен парк, преуморени ,махмурлии или безхаберни шофьори, това са едни от основните причини за честите ПТП -та. Преди време пътувах в автобус с телевизор и главата на шофьора беше на всеки 4-5 мин. забита в екрана. Заснехме го и направиха репортаж. Месец по- късно видях същият шофьор, наказание явно не е имало, питам се при тази безработица, дали някой по- съвестен не е могло да го замени, та той застрашава живота на пътниците. Явно е имало шуробаджанашки опрощения.....
203
0
 
13
 
! Отговори
CTuHKATA преди 12 години
И сега започват разследвания на фирмата,ДАИ,КАТ и т.н. и всичко това точно за 3 дни......защото както беше написано в един коментар по надолу Държавата е в отпуска от 20....че може и повече години!Лошото е че отново заради немърливостта на институцийте 8 невиини души си заминават от този свят!НЕЛЕПО Е.......единственият вариант за мен да се оправи нещо е да напуснеш държавата,колкото и да не ми се иска да го пиша!
202
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, тези провокатори са от редакцията на днес.бг . Няма друго обяснение на факта, че за къде къде по-малко провокативни изказвания трият, а на този стоят. Сигурно редакторите си имат някакви "насоки" в "управлението " на коментарите. Отклоняване на общественото мнение или просто всяване на смут и дрязги между хората. Винаги ми е било интересно кои са истинските собственици на сайта. ИСТИНСКИТЕ, а не тези, под чието име е регистрацията на фирмите.
201
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАШИЯТ ВОЖД, БОКО-ВЕЛИКИ НА ВСИЧКИ СТРАНИ ТРЪБЕШЕ, ЧЕ СОФИЯ - БУРГАС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМИНАВА З А 4 ЧАСА ! ТАЗИ МЛОУМНА ПСИХОЗА ВЕЧЕ ДАВА И ЩЕ ДАВА В БЪДЕЩЕ СВОИТЕ РЕЗУЛТАТИ !!!
200
4
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Тези, които пишат провокационни коментари и се подписват с турски имена са разни *** от Атака. Трябва да ги издирват и да ги вкарват в затвора за създаване на етническо напрежение. Но преди това да им начупват канчетата.
199
0
 
12
 
! Отговори
дискриминация преди 12 години
абе, що не скриете на провокатора коментарите бе ?? а махате на нормалните хора ?
198
0
 
0
 
! Отговори
5ko преди 12 години
a ti we4e ne jiwee6 w tursko wreme i ne mi gowori za swoboda na slowoto!!! pomak!!!
197
0
 
8
 
! Отговори
ааа преди 12 години
айде изчезни ти казах, в момента не правиш услуга на измислената си *** религия, копирана от християнството и от юдаизма, от оня гении, знаеш кой. наистина е гений, как е измислил такова оръжие в лицето на тая религия... мани мани, и все вашите права нарушени, и все те прави, все едно и също. а каква е истината ? ти в момента провокираш тука няколко десетки българи с тия изказвания. ама ние сме си виновни, да си бяхте отишли всичките навремето, не да ви даваме права и да ви имаме за равни
196
1
 
16
 
! Отговори
Статистика преди 12 години
От 01.01.2004 до вчера сме направили 56294 катастрофи с 69252 ранени и 6946 загинали. Какво правим!? Бързаме да се затрием от лицето на земята ли? Искаме сами да унищожим българския род ли? За 7 г. и половина сме осакатили един голям български град и сме избили един малък.
195
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Исмех СмаиловНе се представяй за турчин и не ръчкай огъня! Прозрачен си до немай къде. Тия жертви са хора независимо какви са. И мъката на роднините им не можеш да заместиш с простотиите ти! Знаем кой си, поне профила ти знаем!
194
0
 
30
 
! Отговори
Vili преди 12 години
Много шофьори не са достатъчно отпочинали когато тръгват на дълъг път.Често са преуморени и това се отразява на тяхната кондиция и съсредоточеност.Преди време пътувах за Гърция за един ден.Шофьорът се беше върнал късно вечерта от курс София-Сандански и рано сутринта потеглихме за Гърция.Когато вечерта се прибирахме обратно,шофьора заспиваше на волана.Трябваше непрекъснато да му говорим за да го държим буден.Това са недопустими неща и фирмите трябва да вземат мерки в тази насока.
193
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Автобусите "Мерцедес" трябва да ги забранят! Много се обръщат и се палят!