Не страх, а омерзение... Бате Николай след побоя

Актьорът не вярва да получи справедливост, защото у нас такава няма
Обновена: 9 сеп 2016 11:07 | 9 сеп 2016 09:44,
20
Не страх, а омерзение... Бате Николай след побоя
Снимка: bTV

22 юли - слънчев ден. На гара Вакарел актьорът Николай Николаев - Бате Николай чака своят осиновен син да пристигне. Само че именно на тази гара рецидивист помрачава летния ден, като напада и пребива зверски актьора. Стоян Боджов наръгва актьора, събаря го, скача върху слабините му.

Въпреки всичко това престъпникът наскоро беше освободен от ареста. С мярка за неотклонение - "подписка".

Още по темата

Днес Бате Николай твърди, че не изпитва страх, а психическо омерзение. Казва, че е простил на нападателя си, но Бог няма да му прости и не вярва да получи справедливост, защото в България такава няма.

Пред очите на обичания актьор, който от години весели малките пациенти в "Пирогов", все още е образът на нападателя, който го заплашва и удря.

"Този убиец, който ми нанесе страхотен побой, та ми счупи два пръста на десния крак, пукна ми две ребра, защото скачаше върху тях, беше опрял ножа в гърлото ми и викаше: "А си мръднал и ще го пробия". Викам: "Ей ти парите бе, вземи всичко. Ама ме остави, не ме убивай", спомни си той кошмара.

Казва, че не се страхува: "От случая не изпитвам страх, от случая изпитвам психическо омерзение. Той не е духовен човек. Не говоря за църква, че ходи да се кръсти. Не, той няма дух, той е животно, което иска само да намери пари за алкохол".

20 дни след инцидента, по време на разпознаването на нападателя, обаче, Бате Николай преживява огромен шок.

"Като ме заведоха и отвориха перденцето да гледам, казах: "Тоя в средата е"... и припаднах. Защото никога не съм очаквал, че ще бъда на два метра от убиеца си. И те ме свестиха хората, след това стоях дълго време, донесоха ми там валидоли, но не знам, ако го видя, как ще реагирам. Или ще припадна пак. О, Боже! Стар човек това не е за смях и няма какво да му кажа. Аз съм му простил, обаче Господ няма да му прости", каза той пред bTV.

След инцидента стотици приятели и познати го търсят, за да разберат дали е добре.

"Вие знаете ли колко колеги ми се обадиха след тоя инцидент: "Бате, ами значи и нашия ред иде". Викам: "Не идва, бе, спокойно". Обадиха ми се непознати хора от цяла България. Към 300 човека ми загряха телефона".

Актьорът не вярва да има справедливост: "Иска ми се да вярвам, но се съмнявам, иска ми се да вярвам. Защото, пак ви казвам, в България няма правосъдие, то е съзнателно съсипано, заедно с образованието".

Бате Николай вече е решил в какво ще инвестира обезщетението си, ако спечели предстоящото дело – във фондация за децата на болница "Пирогов", за да "направят така, че детето, като влезе, да се чувства в приказка, а не в болница".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята взе да става леко досадна
11
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бати Николай е същия пияндурник като ония дето го е пребил :) Като свърши ракията така става!
10
2
 
37
 
! Отговори
ЕdiamodsShugar преди 7 години
На вниманието на министъра на правосъдието Екатерина Захариева с диаманти ушите за милиони и с мъж източвач на бюджетни средства чрез ОП.Г-жо Shugarova_Diamondova, Презирам ви!Презирам и диамантите по ушите ви, защото са наистина истински кървави диаманти.Заaврете си ги в га_зо! Да свети единствения анатомичен орган във вас, който работи!
9
59
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ясен случая, много от тези актьори се самозабравиха и прекалиха вече има си граници все пак. Не казвам да ги бият, но трябва да бъдат спрени по някакъв начин.
8
1
 
15
 
! Отговори
mda преди 7 години
До онбашиятаТи като не си интелектуалче и знаеш кой какво заслужава земи та направи нещо... Ако утре не прочета да си направил нещо в новините значи си същия *** като "интелектуалчетата" дето коментираш...
7
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами "бате " вместо да си губиш времето да осиновяваш чавета си намери някаква охрана там колекторска фирма ли от тия мутренските да му разбият кофата на тоя ножара дето те е клал за 2 лева като животно ,като му счупят кокалите другият път ще знае че така не се прави.Иначе знаеш как е- на свобода е ножът е в него готов за нови престъпления.И никога няма да спре.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не имигрирайте, трябва да има кой да се коли, пребива, глобавя, изнудва, краде, лъже и да плаща осигуровките и помощите на брачедите от махалата!
5
0
 
56
 
! Отговори
Край преди 7 години
Адекватно наказание няма да има, обезщетение - никакво няма да има. Справедливостта по света е малко а в България - НИКАКВА.Липсата на справедливост угнетява много повече от бедността. България далеч не е най-бедна но е страната с недостижима справедливост в света.
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че чак и разпределил парите, които ще вземе като обезщетение след делото... хаха блажени са вярващите. Първо делото ще се точи поне 5 год. и е с неизвестен изход. Напълно възможно за БГ реалностите е да бъде оправдан бияча. Второ ще го накарат него да води отделно дело за обезщетение, след приключване на първото. Т.е. да си плаща за адвокати, експертизи и накрая я му присъдят обезщетение 1-2 хил. лв я не. Отделно как ще ги вземе от побойника? Нали онзи няма и 5лв и постоянно търси за пиене
3
2
 
46
 
! Отговори
художника преди 7 години
Ех, бате Николай... ако трябва всички престъпници в България да влязат в затвора то трябва да се построят концентрационни лагери. Съдът отдавна знае това и се държи, като туристическа агенция. Няма места, всичко е пълно и ги пускат с подписка, под гаранция, под домашен арест и всичко почва отначало, докато се освободи място и следващия път, когато го хванат може и да влезе.Ей за туй са на свобода тия ....
2
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РосицаА тогава като е назначително ти тогава защото това коментираш, а на коментираш новината и драмата на човека? Нали нямало връзка с новината - тогава не го коментирай. Не може всяка дума в статията да е така както искаш. Просто са го споменали и толкова. Айде сега коментирай новината с някакво по-смисленно мнение.
1
5
 
83
 
! Отговори
Росица преди 7 години
Аз не мога да разбера защо трябва да се уточнява, че чака своя "осиновен" син... Що не написахте, че чака своя синеок син например! Що за подробност и каква връзка има това с новината?!