Орбан се перчи, защитавал европейската демокрация

Унгария винаги отказвала да приеме окупацията, посочи той
18 окт 2016 08:52,
34
Орбан се перчи, защитавал европейската демокрация
Снимка: БТА

Унгарският премиер Виктор Орбан защити антиимигрантската си позиция, като заяви, че страната му защитава "европейската демокрация", предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"Обещавам ви, че Унгария и в бъдеще ще бъде на страната на европейската демокрация", подчерта той снощи в реч пред парламента на германската провинция Бавария.

Унгария винаги е отказвала да приеме окупацията, потисничеството и диктатурата, каза Орбан на събитието, посветено на 60-годишнината от унгарското въстание от 1956 година срещу правителството на Унгарската народна република и наложената от него просъветска политика.

Орбан определи като заплаха прииждането в Европа на мигранти, предимно от Близкия изток и Африка.

Той сравни решението на страната си от миналата година да затвори границите си за мигранти с решението на Унгария от преди 27 години да позволи на хора, блокирани зад Желязната завеса, да напуснат страната.

Решението на Будапеща от 1989 г. да отвори границата си с Австрия даде възможност на стотици източногерманци да избягат на Запад. Връщайки се към тези събития, Орбан заяви, че тогава страната му просто е изпълнила дълга си и е постъпила така, защитавайки свободата в Европа, както прави и сега, пише БТА.

Баварският премиер Хорст Зеехофер, един от най-отявлените критици на решението на канцлера Ангела Меркел да остави отворени границите на Германия за бежанците, миналата година започна да подкрепя все по-рестриктивната политика на Орбан по миграционния въпрос.

Опозиционни германски партии - включително социалдемократическата и Левите - осъдиха решението на управляващите от ХСС да поканят Орбан да говори в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Каква е тази дума "перчи"?!?!?! Вие журналисти ли сте или не?!?!?!
28
0
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
*** е емиграционната политика на Европейския съюз. Емигрантите си остават емигранти, че и децата им и внуците им. Приемат ги и след това ги правят на маймуни три поколения подред, подхвърляйки им по някоя стотинка, за да чистят европейския *** и да вършат черната работа. Това не е добро решение.
27
3
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Има една книжка....обърнете внимание излязла 2002 г. "Новата карта на Пентагона"...та там има една глава:Теория на четерите потока.И какво четем там???"Трябва да се подсигури постоянен поток имигранти за Европа 2 - 3 мил. годишно...с крайна цел - създаването на нова "***" раса със средно IQ 90 - достатъчен за квалифицирана работа, но недостатъчен да разбира случващото и се! " Край на цитата.Книжката я има в амазон - била е настолно четиво на Доналд Ръмсфелд!
26
3
 
16
 
! Отговори
Radina преди 7 години
Kakvo й пречи на авторката, че Орбан се "перчел ".Защитава интересите на държавата си човекът.Не е послушен като много европ. лидери , които се водят по свирката на САЩ , които, между другото, искат да населят много араби при нас - не им трябва на тях силна Европа.Всички трябва да са послушни и да правят така , както америка иска
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът защитава не само страната си от нашествениците, но и европейската култура и християнската цивилизация. Непонятно е защо никой от политиците, които имат власт над ЕС не го разбират и защо се правят на ударени. Тоя криворазбран алтруизъм съсипва целия континент.
24
4
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Колкото и да не им се харесва на някои Орбан е политик за пример , защото брани националните си интереси и никой не може да му каже копче. Близкото бъдещето на Европа е в политици патриоти като Путин, Орбан, Мари льо Пен във Франция и Патриотите в България. Този ЕС е пародия на организация , в която държавите нямат суверенитет, и достойнство като трябва или да се разпадне или да се промени изцяло. НЕ може краварите да командват цала Европа и да я колонизират.
23
2
 
21
 
! Отговори
Циник продължение преди 7 години
....или решението е Фронтекс да прави луксозен внос на африканци, и араби в Италия...и Меркел да ги "разпределя" с милиони из Европа??? Вижте на какво заприличва центъра на столицата! Ако имате късмета да ви взривят в метрото, или на някое летище - изхъркайте последната си капка кръв, и умрете спокойно със съзнанието колко начетени филантропи сте! :-)
22
1
 
13
 
! Отговори
Стар набор от Сливен преди 7 години
Да, това Постановление 208 от 12.Август 2016 ОБРИЧА Българския народ на ГЕНОЦИД !
21
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан държавник ? Тежък оптимизъм придружен със шизофринизъм.Орбан е слуга на ционисти,страхлив популист ,говори едно но върши друго.Орбан се провали но нямаше доблест и култура да си подаде оставката.Орбан изхарчи над 30 милиона евро за популисткият си референдум който загуби.Орбан и Бай Х.........у....й са като две капки вода
20
1
 
16
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Един ден светът отново може да се обедини запазвайки обаче свойте си национални особености и ТОВА е естественото течение на нещата.Като предвидливи и умни хорица "Богоизбраните" и разни чакали около тях(англия,канада и т.н) знаят това и се опитват да стане НО под техен интерес.......Е НЯМА ДА СТАНЕ както искате вие,това да ви е ясно,защото подхода ви е да развращавате а не да обединявате стремежа на духа за добро.А сега марш на поправителен ОТНОВО,смешници.
19
3
 
25
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Ей там разни Пионерчета и Демографи, знаете ли над 70% от Германците подкрепят Орбан, но все още са безсилни срешу РЕЖИМА на Меркел. Но идва ВИДОВ ДЕН !Защо само СКАТ излъчи пълното интервю от посещението на Орбан в България, а *** медии си замълчаха ? Българският премиер е една малка буква пред Държавник като Орбан и слугува на Меркел, Юнкер и Со. за да не го разследват в участието му за разграбването на КТБ заедно с Деян Пеевски, Искров и Цацаров ?Вижте ПРЕСТЪПНОТО Постановление 208
18
3
 
24
 
! Отговори
Циник до разбирачите преди 7 години
Живея , и работя в Германия от много години....Освен да се опивате сами , и да витийствате с политкоректни словоблудства против Орбан - друго можете ли? Първата половин година работя за Фискуса - с други думи да финансирам с труда си хора готови да ми прережат гърлото - ей така ...за спорта! И това не са празни приказки - жертвите в цяла Европа се множат!!! Ксенофоб, популист, дрън , дрън ярина! Той поне има НЯКАКВО решение - за разлика от американската марионетка Меркел!
17
4
 
24
 
! Отговори
тя преди 7 години
Това е държавник със собствено мнение и защита на нац. интереси! Дупедавците никой не харесва!
16
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я отново новини за баш популиста .Орбан е един популист,лъжец работещ за НСР,Орбан е слуга на ционизма и антисемист.Орбан не е всичко онова за което се представя,Орбан и Ципрас са като две капки вода
15
27
 
7
 
! Отговори
пионерче преди 7 години
Орбан е нищо повече от диктаторче с фашизоидни черти, но добре че малка Унгария няма тежест на сцената. Популистката и ксенофобска реторика я владее, но за съжаление не може да предложи нищо смислено за решение на проблемите. По интересувайте се какви методи упражнява на управление в Унгария и се ще си помислите до колко му симпатизирате. Първосигналното възхищение към него е примитивно, а задълбочения прочит на фактите е цивилизованост. С такива политици Европа няма бъдеще!
14
5
 
37
 
! Отговори
Циник до демограф преди 7 години
Слава богу, че има още политици като Орбан....хан Тервел сигурно се върти в гроба , като гледа ислямистката *** наводняваща Европа! Африканци, и араби..и всякакви недефинирани готованци заливат континента...със средновековна НЕкултура...бомбаджии...всякаква *** готова да взривява децата, и жените ни. И това към "ръцете които (наготово) ги хранят , и обгрижват! Демограф ти си овца!
13
28
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Нали щеше да подава оставка, ако референдумът се провали? Ама и аз съм един... хаха, къде се е чуло и видяло комунист да пусне доброволно кокала?!
12
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбангутана още ли има очи да говори след мощния шyт който му забиха унгарците с референдума? Беше се поизгубил.
11
3
 
15
 
! Отговори
??? преди 7 години
щом журналист използва израз "се перчи" относно премиер, то той е смел и ще търси истината винаги. Ще разследва всички проблеми на човечеството. Аз вярвам. Започвайте по важност държавите. Унгария е в началото, не знам тя ли е най-важна?
10
1
 
42
 
! Отговори
Булава до demograph преди 7 години
Виктор Орбан е човек който защитава националните интереси на Унгария , а ти си едно чревно разстройство заработващо жълти стотинки.