Метеж в център за задържане на мигранти в Мадрид

Между 30 и 40 бежанци се качили на покрива
19 окт 2016 09:22, Елка Василева
21
Метеж в център за задържане на мигранти в Мадрид
Снимка: архив, Reuters

Няколко десетки души, пребиваващи в център за временно задържане на нелегални имигранти в Мадрид, се вдигнаха на бунт снощи и се качиха на покрива на сградата, съобщи говорител на столичното кметство, цитиран от Франс прес.

Между 30 и 40 души, не знаем точния брой, са се качили на покрива. На място са пристигнали полицаи, които опитват да влязат в диалог с тях, каза говорителят.

Според местни медии метежът в центъра за задържане на нелегални мигранти в квартал Алуче, в южната част на испанската столица, е започнал към 22 часа.

По информация на в. "Паис" чужденците първоначално са закрили обективите на охранителните камери, потрошили са мебели в сградата и са си проправили път до покрива. Изданието допълва, че имигрантите са направили опит за бягство.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
9
 
! Отговори
muncho преди 7 години
Като искат да избягат от центъра, защо ги държите там? Пуснети ги с еднопосочен билет до Африка или Близкия изток :)
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дават им много неща, само не им дават думата. Ай някой да обясни защо?!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново дезинформация. Това са били перспективни строителни инженери и архитекти, които са имали професионален дебат за това как точно трябва да се разполагат покривните конструкции, за да са стабилни, в случай на природни бедствия. За да могат да докажат твърденията си в спора, те са се качили на покрива, за да огледат как е направен той и да онагледят думите си, както и да предложат нови технологии в бъдещото строителство на сгради. Полицията просто не ги е разбрала.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво по-точно са искали, че са вдигнали бунт?! Едва ли искат да се върнат по-родните си места толкова настоятелно. Как не съм един диктатор на някоя държава, да видят тея мигранти, какво парти ще им спретна.
14
0
 
6
 
! Отговори
12 до 14 преди 7 години
Защо искаш да знаеш с какво се занимавам и в коя провинция съм? Какво общо има с това което коментираме?
13
0
 
13
 
! Отговори
Еколог преди 7 години
Откривайте ловния сезон за отстрел на покривни вредители.
12
5
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Интересно ми е в коя провинция на Испания живееш. И с какво се занимаваш?
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама интегрират се хората,те търсят дървета да се покатерят на тях и да си живеят като в техните си държави...
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма проблем. Испанската полиция не е като нашата. Живея тук 20 год и съм сигурен че няма да ги търпят дълго. Тук не ги интересува от каква етност си, нито партийте им зависят от гласовете на някакви първобитни племена. Така че когато трябва,полицията действа. Разбира се че и тук има много неща за подобряване, но например етнически партий в парламента им няма, ц,и,ганите им са проблематични като навсякъде, но нямат повече права, нито си позволяват да дирибействат, защото знаят какво ги чака.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заключете портите и ги оставете без храна и вода - ако искат - да скачат от покрива,ако искат да се самоизядат. нали никой не ги е канил? - какво така вилнеят из чужда къща т.е. държава?
8
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Испанците са си виновни...
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересното е ,че в този център ими мигранти от всякакви националности не сами джихити както се мисли в българия казваики думата мигрант.Там можш да попадниш само за това,че примерно не носиш документи в себеси до изясняване на ситуацията..Така ,че много моля внимавайте с изказванията си.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са им обещаните русокоси жени? Къде са им Майбасите? Къде са им джобните от по 5000 евра на месец?Е как няма да възстават, това търпи ли се - само храна и подслон.А знаете ли какъв стрес са преживели - в Мароко съседа изстрелял фойерверк за Рамазана.Сега са с посттравматичен синдром.
5
2
 
19
 
! Отговори
показват си рогата преди 7 години
Охльо-бохльо покажи си рогата,да ги видим черни ли са, бели ли са...детска песничка
4
2
 
20
 
! Отговори
Чичо Сам преди 7 години
"При тази ситуация, единственият диалог трябва да са гумени куршуми и сълзотворен газ." Нищо подобно. При тази ситуация единственият изход е сълзотворен газ и куршуми с кух връх... Shot for trying to leave.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На място са пристигнали полицаи, които опитват да влязат в диалог с тях..." При тази ситуация, единственият диалог трябва да са гумени куршуми и сълзотворен газ.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде на конските вагони и марш в Сахара!
1
2
 
53
 
! Отговори
Az преди 7 години
Да скачат, на никой не му трябват тия мързеливи и нахални ***.