Обиски в Германия заради заподозрени за финансиране на тероризъм

Действията на полицията са свързани с 14 руски кандидати за убежище от чеченски произход
25 окт 2016 18:00, Елка Василева
3
Обиски в Германия заради заподозрени за финансиране на тероризъм
Снимка: архив, Reuters

Германската полиция извършва обиски в пет германски провинции. Обиските са свързани с 14 руски кандидати за убежище от чеченски произход, за които се подозира, че финансират терористични дейности и имат връзка с организацията "Ислямска държава", предаде Франс прес.

Претърсени са 12 апартамента и център за кандидати за убежище в провинциите Тюрингия, Саксония, Хамбург, Северен Рейн-Вестфалия и Бавария.

Обиските са в рамките на разследване, започнало през 2015 г. срещу чеченец на 28 години, който искал да отиде от Германия в Сирия и да се сражава на страната на ИД.

В резултат на разследването 10 други мъже и 3 жени - всички руснаци от чеченски произход на възраст 21-31 години - са били заподозрени във финансиране на тероризъм.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Баба Меркел преди 7 години
Баба ви Меркел знае ли за това деяние на полицаите които нарушават правата на невинните мюсюлмани ?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас. Сега тези момчета ще бъдат подложени на изключително жесток разпит от страна на немската полиция, включващ пребиване с възглавници и "екзекуция" с водно пистолетче. След това терористите ще бъдат изведени от шоковото състояние с масаж и СПА-процедури, осигурени от държавата.