ЕК дава още ?1.22 млн. за бежанците в България

Общата спешна помощ на ЕК за страната ни достига 170 млн. евро
Обновена: 10 юли 2017 15:45 | 10 юли 2017 15:45, Елка Василева
21
ЕК дава още ?1.22 млн. за бежанците в България
Снимка: архив, Булфото

Европейската комисия съобщи, че отпуска още 1.22 милиона евро спешна помощ в подкрепа на дейността на Агенцията на ООН за бежанците в България.

Средствата ще послужат за подобряване на условията за търсещите убежище и бежанците.

С предоставените средства ще бъдат улеснени наблюдението над процедурите за предоставянето на закрила и осигуряването на правна, психологическа и психосоциална подкрепа, включително на децата мигранти, се посочва в съобщението.

ЕК отбелязва, че така общо спешната помощ за справяне с миграцията и охраната на границите, предоставена на България, достига 170 милиона евро.

Комисията допълва, че по националните програми до 2020 г. нашата страна получава още 91 милиона евро.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
луди преди 6 години
Не мога повече! 1 млн за Евро комисията е, колкото са 1.35 лв. за мен ;)
11
0
 
0
 
! Отговори
Така ли? преди 6 години
А,Великобритания кога ще извадите от общият кюб?
10
0
 
18
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Пенсионери мизерстват, събираме със смс-и стотинки за операции на болни деца, със собствените си *** не сме се оправили, а за тези се дават пари и грижи. Да им имам и приоритетите.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе лъже, тези са заловените и регистрирани, пратените двама са по програмата за разпределение.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на българите ще даде ли нещо, че още са ни ниски доходите след увеличенията на мин. заплата и пенсия. Досега ядем само обещания, очаквам ядене на най-дългия пръст на ръката. Между другото това мин. заплата нищо не значи, защото много хора не я получават. Добре е инспекцията по труда да проучи където има пазачи, шивачки, абе какво да им обяснявам. Да си ги търси.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък да ви се похваля, от петък майка ми и баща ми са с намалени пенсии, за да има за увеличение на пенсиите на тези дето не са работили и не са се осигурявали. Ето това е увеличението, за което говореха ПАТРИОТИТЕ - дайте да преизчислим пенсиите, та да преразпределим парите... после ми говорете за раждаемост, родолюбие и патриотизъм...
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 1,22 млн. ще са за този, дето е останал :)
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали Баце викаше уж, че нямало бежанци - двама ни били изпратили, единият избягал! Нещо пак ни лъже.
4
0
 
19
 
! Отговори
да преди 6 години
Някои си пазят народа и културата и мислят първо за тях а после за "Бежанците" които са всъщност 90% социални мигранти. Шапка свалям на Поляците, намерили са си свестни политици. За японците обаче ми се струва че няма да прочетеме: Japan says it must look after its own before allowing in Syrian refugees Japan must improve the living standards of its own people before it can consider accepting Syrian refugees- The GuardianТе нали са по-зле от нас, та гледат си оправят първо техните хора.
3
0
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
"Да се подобрят условията на "бежанците"?И за чий ... са ни бежанци?И кога г-да политици, ще направите условията за живот в България нормални за българите? И какво по-точно ни дава ЕК ?Не щем убийци,изнасилвачи и търтеи!А като спре да дава ЕК? Кой ще ги обгрижва-от парите на нашите родители,от моите и на децата ни!И ЗАЩО?
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително грозна отвратителна подигравка.За бежанците може.За пенсионерите с 200.00 лв. пенсии - не.За децата, нуждаещи се от операции и лечение - само по каса, което си е нищо.За младите хора - нищо.ЕС е скапана и разкапана организация.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въртят се едни пари!