5 здравословни ползи от пробиотиците

Намаляване на алергиите и екземите
13 мар 2020 23:20, Михаела Лазарова
6
5 здравословни ползи от пробиотиците
Снимка: istock

Всички сме чували за пробиотиците и това колко са важни за нашето здраве. Така например, те могат да подпомогнат метаболизма и отслабването. Как още ни помагат да бъдем здрави?

По-малко тревожност

Добрите бактерии имат пряко отношение към нашето настроение, нива на стрес и тревожност. Според проучвания публикувани в „Neuropsychiatry“, пробиотиците намаляват симптомите на тревожност и стреспри хора с тревожност в сравнение с контролните групи. Редица невротрансмитери, които регулират настроението, като серотонин, се синтезират и в червата, които се свързват с мозъка чрез вагусния нерв. Когато бактериалната среда в червата ни е здравословна, тогава се намалява и рискът и степента на тревожността ни.

По-здрави зъби

Още една полза за здравето от редовния прием на пробиотици е грижата за оралното здраве. Учени смятат, че Lactobacillus и Bifidobacterium могат да намалят някои щамове на вредни бактерии, които причиняват заболяване на венците, както и за неутрализиране на унищожаващата емайла киселина в устата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Преди да критикуваш научи, че се пише помия, а не пУмия и статии, а не статиЙ. Неща, които се учат в началното училище.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или Минко има син на име Илия, а Милен му е внук?А бе подозирахме ние, че има нещо съмнително в това продължително ергенство ...
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Милен Илиев Минков ТМинков?Ти да не си син на Минко, дето от години се представя за 47-годишен ерген? И все си е на 47 г.
1
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Аз пък най- изпърво прочетох: - 5 здравословни ползи от наркотиците - и изведнъж се разсъних...