Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Иван преди 12 години
Нека всеки , чийто език е подут от американското гъзолизане да напише в Гугъл : ПЛАНЪТ РАН-ЪТ и после да си извадят главите от дебелия *** *** на Чичо Том - Американския унищожител !Русия ни освободи от турско робство,а САЩ искат да ни поробят отново - да си построят военните бази, да преровят златната българска земя за шисти , да ни набутат техните фирми, компании и банки , дори и нашите внуци да работят и да плащат лихви на Билдербергите , накрая да се изсерат и да унищожат докрай !
216
2
 
2
 
! Отговори
Чича Ви преди 12 години
Да си припомняме ли знаменитите стихове на Дядо Славейков, че кат Русия няма втора, тя е нашата опора, тя е нашта висота. Или Вазовите изповеди: Русия, колко ни плени туй име свято, родно, мило! То в мрака бива нам светило, надежда в нашите злини! И двамата класици на българската поезия са били свидетели на нашето Освобождение в 1878 година, на освободителния поход на руската армия на Балканите. Но и следващото поколение наши писатели остава вярно на дълбоката признателност към освободителите.
215
4
 
1
 
! Отговори
USA преди 12 години
Вън всичката руска *** от България и прекратяване на всякакви взаимоотношения с Русия! Най-гнусното племе на света е руското. Да живее вечната българо-американска дружба и напред към демокрация
214
2
 
2
 
! Отговори
към 328 преди 12 години
Ти си болен мозък! Лекувай се
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Путин на 4 март спечели изборите от раз,което е 100% сигурно,тежко и горко на "братята" американци и техните васали,които за съжаление се навъдиха в България по примера на онзи чуфутин с жабешките очички,който като министър на външните работи обикаляше около границите на РФ,като куче покрай касапница и изобщо не искаха да го поканят в Москва!Русия се изправя и тежко и горко на който се опита да я провокира!
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бургас-Александропулис има антитурска насоченост, Русия предпочита нефтът и газта да преминават през православни християнски държави. Бобата продължава, но краят е известен - САЩ нямат какво да предложат по-добро и ще загубят битката. Българи и сърби предпочитаме Русия пред Турция.
211
3
 
13
 
! Отговори
нов 9-ти май преди 12 години
Руската мечка е на крака, скоро ***, които продадоха България на евроейско-американската мафия ще си платят скъпо и прескъпо...
210
0
 
1
 
! Отговори
За това никой не гов преди 12 години
Спасявайте се хора.Чумата е страшна.
209
4
 
13
 
! Отговори
до 323 преди 12 години
Логикага на войната е такава. Влизаш в съюз, започва война с друг военен блок. Ние войната как си я представяте? Като игра на фунийки ли? Само *** гербер може да пише такива простотии като теб.
208
4
 
15
 
! Отговори
Нора преди 12 години
Братушкиии...ОБИЧАМ ВИ...
207
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
321Вазов е написал и едно друго стихотворение за нахлуващите руски войски в Добруджата.Русифилистичните *** - вън от България.
206
1
 
10
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 12 години
ЕЙ ГЪЗОЛИЗАЧИ *** !!! ДОЛУ АМЕРИКА !!! ДОЛУ МРЪСНИТЕ КАПИТАЛИСТИ , КОИТО СЪСИПАХА ЖИВОТА И УНИЩОЖИХА ДЕМОКРАЦИЯТА ВЪВ ПОВЕЧЕТО ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ !!! АМЕРИКА Е НА СМЪРТЕН ОДЪР И НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА Е РОБ НА ТИЯ ДЕБЕЛОГЪЗИ ТЛЪСТИ ПРОСТИ СЕЛЯЦИ - НАЙ-ГЛУПАВАТА НАЦИЯ - АМЕРИКАНЦИТЕКОИТО НЕМАТ МОЗЪК ДОРИ ДА СИ ИЗТРИЯТ ***. МРЪСНИ ВРЕДНИ КАПИТАЛИСТИ.РУСИЯ СА НАШИ БРАТЯ - ТЕ ВИНАГИ СА НИ ПОМАГАЛИ И СА НИ ОБИЧАЛИ И СА СИ ДА ВАЛИ ЖИВОТА ЗА НАШАТА СВОБОДА. БЪДЕЩЕТО НА БГ Е СЪЮЗ С РУСИЯ
205
3
 
12
 
! Отговори
кажете НЕ на САЩ ! преди 12 години
България няма нужда от упадъчното и вредно влияние на Щатите.Няма нищо по-вредно и гнусно от Американския капитализъм.САЩ създадоха плана "Ран и Ът" с който целят да унищожат и да поробят българския народ.Само и единствено нашите братя от Русия мислят доброто и са полезни на нашата държава.Долу ЕС , долу САЩ , долу НАТО ! Само братушките ще ни помогнат, а мръсните американци искат да ни поробят , както са правели с *** преди 100 години !
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
приятелството си е приятелство а сиренето с пари
203
10
 
5
 
! Отговори
Чист Българин преди 12 години
Бойковците ще си идат, ние Българите ще останем, а наглите рашъни ДГД
202
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 312 е как ще си незавсим , като си зависм от кранчето и тръбарта на руснаците
201
3
 
6
 
! Отговори
UK преди 12 години
Типичен селски чалгарски манталитет. Едно и също повтаря със заучени клишета-***,памперси,янки. От време на време крещи с главни букви. Простащината няма край.
200
8
 
4
 
! Отговори
do 309 преди 12 години
моето момче страдаш от сериозен комплекс.Явно са те *** *** зверската,че ти държи влага.Стига си говорил само за *** ами си погледни смрадливата и лайнява Русия
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този и за хан се взе , няма ли служби в тази страна , В огромна грешка си
198
4
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Ти кефиш ли се на този чисто български паметник увековечващ руската агресия в нашата страна , типичен мизерабъл си , един приятел навремето казваше хем ги *** , хем се и наместват.

Спонсорирани публикации