Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка

Ивайло Константинов изрази несъгласие със случващото се в отбора
Обновена: 12 юни 2012 15:01 | 12 юни 2012 12:00, Красимир Ангелов
147
Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка
Ивайло Константинов (в ляво) напуска постта си на вицепрезидент на родния волейбол. Снимка: Булфото

Трусовете в родния волейбол продължават с пълна сила, след като днес вицепрезидентът на родната федерация и президент на волейболен клуб Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов подаде оставка от постовете, които заема във волейболната ни централа.

Той изпрати специално писмо до медиите и до Общото събрание на БФВ, в което съобщава причините за това негово решение, които логично са свързани с последните скандали в най-успешния ни колективен спорт.

"Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - Вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ", посочва Константинов в писмото си.

Вицепрезидентът на централата посочва, че решението му е породено и от факта, че ставащото "е против принципите ми, администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор, заради ръководството на БФВ)".

"Като се надявам на правилно разбиране на мотивите на моята оставка, оставам с най-добри чувства към волейбола и декларирам готовност за помощ и съпричастност винаги когато това е по силите и възможностите ми", завършва писмото си Ивайло Константинов.

Още по темата

Както е известно вчера следобед националният селекционер Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв“, заяви Стойчев.

Стойчев посочи, че причините да поиска оставката на Данчо Лазаров са няколко: неефективното управление на федерацията, скандали във всички волейболни първенства, Управителен съвет от над 20 члена на федерацията.

Самият Лазаров обаче не се трогна от ситуацията и обяви, че няма никакво намерение да напуска шефския пост в родната централа.

"Нямам коментар за Радостин Стойчев, защото няма информация. Досега се занимавахме с организация. Не мога да гадая с кой треньор и кои играчи ще заминем за Аржентина. Защо трябва да давам оставка? Кога да си дам оставката – сега, веднага или след малко?", обяви Лазаров пред "Канал 3".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Какво означава това съкращение PD: да не е pederast (педърест) - ***? Защото момчето (очевидно от ръководния щаб на БФВ) така се е развилняло,че ни е изнесло цяла лекция по това кой е национален герой и кой- дезертьор. Ама няма балами да му вярват.
118
2
 
1
 
! Отговори
PD преди 11 години
Тенкю баба ;-)
117
0
 
5
 
! Отговори
баба ви преди 11 години
До PDОще не се е научил да пише, а вече има мнение по злободневни въпроси. Много будни са днешните деца.
116
11
 
6
 
! Отговори
PD преди 11 години
И когато България излезе в следващата среща с втория си отбор, аз пак ще викам за Българския Национален Отбор. Ще търся новите герои всрет тез, които са излязли да защитават Народ и Родина. Уви, Стойчев и Казийски сами избраха да гледат отстрани. Малцина си спомнят кой е бил шеф на федерацията когато играеха Л. Ганев, Д. Тонев, М. Стоев и.т.н. но помним техните успехи.Така ще е и с сегашния шеф на федерацията. Но за жалост един добър треньор и велик играч, ще помним с несъстоятелни претенций.
115
5
 
7
 
! Отговори
PD преди 11 години
вероятен капитан на националния отбор. Алексиев е герой. Завряхме го в *** *** след изпуснатата контра срещу Куба, но той доказа, че е голям и го превъзмогна. Не мога да кажа същото за Матей Казийски. Въпреки, че е сред най добрите в момнета, той рухна в края на третия гейм срещу Германия, при все, че не бяхме загубили поне теоретично мача. А може би е прав коментара, че сме продали мача за да направим реверанс на Италия.
114
1
 
9
 
! Отговори
PD преди 11 години
Българино,Научи се да разпознаваш героите. Те не винаги са в прожекторите на медиите. За тях не винаги се пише с благодарности, но научи се да виждаш по делата им. И то не по това колко велики са били в тази и онази чужда държава, а по това какво са направили, за Народа и Родината. Какво са готови да пожертват като пари, власт, слава. Жеков е герой. Плюем го по форумите а той се раздава до припадък, и дори няма сили да си каже името след мача. Салапаров е герой, абсолютния оптимист и следващия
113
2
 
10
 
! Отговори
PD преди 11 години
Защо никой не коментира позицията на капитана на националния отбор В. Николов. Изоставен от М.Казийски и Р. Стойчев в 4-тия гейм срещу Германия се опитваше да надъха младоците да надскочат себе си и да обърнат мача. Човека, който с готовност отстъпваше капитанската лента, за да не се стигне до разделение в националния отбор. Капитана който не поканиха на срещата при премиера. Човека който преглътна обидата, и остана в отбора, без каквито и да е претенции в името на Българския волейбол.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак доказваме на света , че сме гении . Гении които се мразят и си правят мръсни номера . Хич не ми пука кой ще е шеф на федерацията и кой ще е треньор . Пука ми обаче за отбора , защото в последно време са много малко спортистите които могат да те направят горд , че си БЪЛГАРИН .
111
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това може да е най-скапаното управление на волейбола, но не е работа на треньора да дава ултиматуми. Да се държи мъжки и да напуска, щом така е решил. Къде по света, в коя да е федерация треньор сваля ръководство!! Ми ако ще да е най-голямия ще го изритат!Българска работа. Какво ли ще стане ако идете да се правите на интересен пред шефа, а!!! Ако ще да е пълен ***.
110
0
 
5
 
! Отговори
В преди 11 години
Ето тази мишка уреди тазгодишната титла за "Марек", за сметка на лидера в редовното първенство-"Пирин"А сега пръв напуска потъващия кораб!
109
3
 
6
 
! Отговори
rument преди 11 години
Как един обигран отбор се срина за няколко дни,за което са виновни единствено УС,и сега какво,отиваме в Аржентина с резервите,и какво ще направим,най-вероятно нищо.
108
0
 
11
 
! Отговори
5q преди 11 години
Само простотии в таз България..
107
0
 
15
 
! Отговори
Ева преди 11 години
Много жалко! Навлизат повече интереси отколкото спротсменско поведение. Класирахме се за Олимпиадата и сега всичко ще пропадне заради настъпени нечии пръсти. Нещо хубаво отново ще бъде провалено от интереси.
106
3
 
9
 
! Отговори
rument преди 11 години
124 - а защо федерацията не изчака да мине олимпиадата,и тогава да иска оставката на Радо,я си задай този въпрос.
105
5
 
10
 
! Отговори
*** преди 11 години
Стоичков да стане шеф ! Шеф - независимо къде, кога и на какво!
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕГА ВЕДНАГА, НА МИГА!
103
4
 
20
 
! Отговори
фен преди 11 години
Долу Лазаров! Подпишете петиция peticiq/signatures/down_bfv/start/11970
102
2
 
6
 
! Отговори
rument преди 11 години
120 - Никакъв мач не е продаван,играта не вървеше,Жеков го нямаше,а той е човека който управлява цялата игра,Братоев все още не се е обиграл добре със всичките си съотборници,имаше и възлови играчи които бяха контузени,от там дойде и загубата,но както и да е,важното е че сме на олимпиада.
101
7
 
8
 
! Отговори
do rument преди 11 години
Не защитавам проклетия 'президент" ли е ,къв е там ! Просто мача с Германия беше продаден от треньора и звездата на отбора -факт ! Аз гледах мача и никой не може да ме убеди в обратното ! А че президентчето е крадец, това е ясно и на децата !
100
0
 
24
 
! Отговори
един преди 11 години
Данчо Лазаров не се трогнал от исканата му оставка...Та кой от българските властници-независимо в коя сфера-се трогва от подобно нещо.Те отдавна са загубили морала си.Това са ***, които организират самоизбирането си чрез клубовете - така е и при футбола.И добре че понякога се явяват такива като Р.Стойчев, които имат дързостта да кажат истината.Ама защо спортистите си мълчат? Да се вдигнат. Да се двдигнат и футболните клубове и да свалят немсемянеамата Перука...

Спонсорирани публикации