Рецептата Dnes: Тиквеник с канела

Бърз, лесен и вкусен
22 дек 2016 08:30, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Тиквеник с канела
Снимка: личен архив

 Продукти:

1 пакет кори за баница
1 кг тиква
1 пакет чаени бисквити
2 чаши захар
1 чаша олио
2 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица канела
 
Приготвяне:
 
Тиквата се настъргва и се разбърква заедно със захарта, канелата и натрошените чаени бисквити. Корите се разгъват една по една, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на охлювчета и се подреждат в предварително намазнена тава за печене. Тиквеникът се пече до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като е готов се изважда от фурната, оставя се да се охлади и се поръсва обилно с пудрата захар. Сервира се студен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
САКЪН! НЕ ПИПАЙТЕ ТИКВАТА! ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ДО 22.01.2017 Г.

Спонсорирани публикации