Ваксините срещу рак: Ще са специфични за всеки вид, няма да са евтини

С времето ще става по-достъпно за хората, каза д-р Аспарух Илиев
14 апр 2023 09:42, Елка Василева
129

До 2030 г. ще има ваксини срещу рак, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания, съобщи американската фармацевтична компания Moderna.

Според д-р Аспарух Илиев, който е ръководител на инфекциозна лаборатория в Берн, това е един от големите приноси на ковид пандемията - че този тип нови РНК ваксини бяха изпробвани и беше установено колко са ефективни.

"Moderna работи още преди ковид кризата с BioNTech да създадат ваксини срещу рак и автоимунни заболявания. Нямаме един-единствен тип рак, повече от 200 различни са. Ракът е заболяване, в което части от клетките започват да се размножават странно, без да може да бъдат контролирани. Много от видовете рак могат да блокират имунната система", обясни д-р Илиев в "България сутрин".

По думите му големият плюс на тези ваксини е, че концепцията им е да се вземат тъкани от специфичния рак и да се подготви специфична ваксина за всеки един човек. Тези ваксини позволяват голяма гъвкавост, но това няма да е евтино, с времето ще става по-достъпно за хората, отбеляза събеседникът на Bulgaria ON AIR.

"Технологията на РНК ваксините прави процедурата по-бърза. Генетичната информация се влага директно в основата на ваксината. Уникалното за самия рак бива извлечено много бързо и всяка ваксина е за рака на съответния човек", поясни д-р Илиев.

Инфекционистът подчерта, че няма ваксина и имунен процес, при които да няма риск от странични ефекти. Това е балансът между ползата и риска - имаме рак, който може да убие човек и разчитаме на ваксини, малки странични реакции биха могли да се очакват, смята д-р Илиев.

Той добави, че много от лекарствата срещу рак не се въвеждат венозно.

"При този тип РНК ваксини прилагането като хапче е малко вероятно, тъй като трябва да бъдат въведени в кръвообращението. Първо трябва да се вземе биопсия от рака и второ - да се въведат венозно", посочи д-р Илиев.

"Трябва да сме търпеливи, няма да бъде еднократно действие, което ще реши проблема срещу всички видове рак", завърши ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
ЦИРК преди 1 година
да не направите като в африка. ваксините дето им дадохте бяха със спин. но няма да успеете да уморите хората.
111
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе спрете с тия конспирации, цял сват ползва ваксини само българите като най-умни, разбрали че ваксините ще ги уморят, facepalm
110
3
 
8
 
! Отговори
Фарма мафията преди 1 година
Първо предизвикват появата на болестта, после ще ни "лекуват". Познато ли ви звучи?
109
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Престанете да правите свят само за богати! Това за богати, онова за богати, чиста храна за богати и тъй до безкрайност! Кой ще им изкарва богатството на тези? Дори и машини само да работят, и тези машини имат нужда от техници! Ще ликвидирате планетата с тази алчност и разделение!!!!!!!!!!!!!!!!
108
7
 
5
 
! Отговори
Baff преди 1 година
След първите инвитро процедури тогавашните ативаксърчета ревяха че това е намеса в работата на Бог ! Сега вече тези процедури са стандарт , а плюещите са са изпокрили в дупките си !
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санитарчето на ДС пак се обади от Швейцарията
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсят се опитни мишки да ги боцкат с експерименталки. Туй извън земно на снимката пак ли го пущате да заблуждава стадото?
105
3
 
11
 
! Отговори
Ваксо Трътката преди 1 година
"Ще са специфични за всеки вид, няма да са евтини"---- Въпросът е дали ще са задължителни и ще има ли локдауни за антиваксърите?
104
4
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Като погледнеш този "Учен", страх да те хване. Сигурно е от тези ваксини, които предлага.Така, че погледнете него за ваксините не питайте.Чакам с нетърпение следващите псевдоваксини !!!!!!
103
3
 
7
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Eл-кe, ти ваксинира ли се с мРНА "ваксини"? Приличаш на ваксинирана, ни ти, реално, си качила снимка от 2006 година, така, че е трудно да се каже!
102
4
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ПОРЕДНАТА ИЗМАМА.ВЯРВАИТЕ РОБИ.
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злобните човечета щом чуят за ваквсини почва да ги сърби навсякъде.
100
11
 
23
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ преди 1 година
От ваксините им срещу рак ще се хваща рак както от ваксините им срещу ковид се хващаше ковид ! На капиталист доктор никога не вярвайте, прави го за пари.
99
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя му имаше пусната снимка с жартиери. Последовател е на другия разхождащ се така - Клаус Шваб
98
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се лекувам с фарма-бъркочите. Предпочитам да се лекувам с бъркочи собствено производство, листа, билки и жълъди
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 88 от славянин 92 И аз бях така да 53 г. ,когато получих инфаркт.Сега мисля друго яче.
96
5
 
13
 
! Отговори
една преди 1 година
Пак тая гн.ид@ , върл застъпник на отровите от 2021 и 2022. Щом той го казва, значи не трябва да се слуша. Да му пожелаем да си ги навре въпросните препарати в едно място.
95
1
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Едни се борят срещу рака , други се борят за чужди територии и убиват хора.
94
7
 
5
 
! Отговори
Откровение Ваксъра преди 1 година
Пуша по 3 котии цигари на ден и пия по 1 бутилка ракия и вино всяка вечер и ми няма нищо, но след като се ваксинирах, здравето ми се влоши и започнах да имам здравословни проблеми.
93
5
 
11
 
! Отговори
Имали Оплаквания? преди 1 година
Ваксери как е здравето? Имате ли оплаквания с кръвно и други?

Спонсорирани публикации