Вот купен, вот даден! До 30 лева за глас в ромската "Надежда"

Роми от Сливен: Българите са виновни, че дават пари за гласуване!
13 ное 2016 12:52, Александър Попов
41
Вот купен, вот даден! До 30 лева за глас в ромската "Надежда"
Мъжът, който разказва за схемата. Снимка: bTV

Полицията в Сливен разследва сигнали за купуване на гласове. Пари били раздавани и на първия тур и сега, твърди участник в схемата.

Мъжът, пожелал анонимност, години наред купувал гласове за различни партии, но прекратил дейността, защото животът му бил застрашен. Работното му място е ромският квартал "Надежда", където живеят над 20 хиляди души.

По неговите думи, на тези избори гласът върви от 5 до 30 лв.

"В денят на изборите се записваха на тетрадка, а на следващия ден лицето, което ги записваше им даваше обещаните пари. Те си имат подекип. Подекипът стои, обяснява за кои хора е дал пари и другите седят в Шесто основно и броят кой гласува", разкрива схемата той пред bTV.

В ромския квартал не крият, че очакват срещу своя глас да получат пари.

"Ако дадат, ще гласува, ако не - няма. Не мога да дам гласа сиq след като не ми плащат. Парите, българите са виновни, че ги дават тези пари, те ги свикнаха така. Излиза това нещо не от нас, а от вас излиза", заяви гласоподавател.

На първия тур в Сливен са подадени шест сигнала за купуване на гласове от полицията към прокуратурата в Сливен, но задържани няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да гласуват неграмотни?!Това значи, че някакъв гласува с мнооооооого гласове. И аз тогава трябва да имам същото право!Да - купуването и проддаването на гласове е престъпление!Въпрос: А защо няма хванати престъпници? Отговор: Защото властимащите извършват това престъпление!... да можете да ме изтриете, ако сте сайт, изпълняващ поръчки, или сайт на задкулисието.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ги контролират?Всеки може да си гласува както си иска и --- пак да си е прибрал парите.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е.Защо хора,които не знаят български трябва да гласуват?Как ще си прочетат бюлетината?Дори само за това трябва да ги свалим от глас.И за мъртвите души в списъците също.И за още мнопго други неща.
31
0
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Имам един въпрос към Днешното Правителство - Защо е Нужно да има избирателни секции в Турция ?Преди малко гледах по ТВ КОИ гласуват там , тези хора не знаят къде на картата се намира България , никога не са били в България .Те са местни и нямат нищо общо с Държавата България . Все едно да отворим изборна секция в Сирия и да гласува ИДИЛ .
30
0
 
1
 
! Отговори
ENRIKE SERANO CORTES преди 7 години
ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ НА ИТАЛИАНСКИ ПРОКУРОР--КОГА ФАЛКОНЕ И БОРСАЛИНО ЩЕ РАТЪРСЯТ БУГАРЛАНДИЯ ?ВАШТЕ ВЪРХОВНИ СЪДУИИ И ОБВИНИТЕЛИ ЗА СА ЕВРО ПРОКУРАТОРИ..И ВИ ОБЕЩАВАМ ЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ НИТО ЕДИН СЪДИЯ НА СВОБОДА.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме ли главен прокурор?
28
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До БРАВОто ако гледаме лечков и мокета ше искат и да направят оригиналното бело задължително
27
1
 
8
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Е па утре ще се разбере за кого са гласували шведите,ама има индикации още от първия тур-тогава дружно подкрепиха Мамата.Няма причина и сега да не е така.
26
0
 
1
 
! Отговори
quitte преди 7 години
chicho se nadiava da mu varnat ostavkata, kakto toi e varnal ostavkata na pilota predi da stane pensioner. :-)
25
0
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
БФС готви нов Законопроект който ще внесе в Народното Събрание , днес Лечков го обяви .Искат да направят ходенето на мач на Националния Отбор по Футбол Задължително , също така се предвижда Ромите да им се плаща по 30 евро за публика на стадиона .Докъде се докарахме .
24
0
 
8
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Кажете за кой са купените гласове.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само в Надежда, а и в Люлин, Обеля и Толстой. Още от понеделник емисари на ГЕРБ ходят по входовете и предлагата по 30лв - в четвъртък дори мизата беше 40лв. Няма да се учудия и на 100лв. Иначе един приятел от Дупница каза, че тамошните гербери дават по 100лв на глас.
22
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
цели триесе леа? а за мене?
21
12
 
4
 
! Отговори
georgikamenov преди 7 години
До cу35кой ти каза, че го уважават този генерал? До вчера никой не му беше чувал името. Бил е командир на двата ни бойни самолета, които и без това бяха развалени.Но виж вицето вече си е друго нещо. Като го видят, електората от БКП сигурно им става самолета и тичат при бабата
20
7
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
У мое населено место и българите си продават гласовете ,само да знаят към кого да се обърнат и тЕ са готови да изкарат някой лев в трудният си живот .
19
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСПето винаги са купували гласове!А студентите как си продавали гласовете не е истина!
18
0
 
15
 
! Отговори
cу35 преди 7 години
Няма как да ме разберат дребни душици като ваще. Когато си професионалист и си на топ ниво те уважават дори и противниците.Така правят нормалните и широкоскоени хора. Те не отричат това което си постигнал. Не съм казал че е ЗА нато и същевременно ЗА русия. Казах че го уважават. Плюс това Радев повтори няколко пъти че е твърдо зад нато и ЕС, но това не означава че ще е винигаи ненужно крайно настроен срещу русия. Като прибавим избирането на тръмп, такава позиция ни трябва в момента.
17
1
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
В град Чорлу турция има невиждана опашка от желаещи да гласуват за `Умните и красивите`разбира се не платено!срам Цвинокио срам
16
4
 
1
 
! Отговори
коментар 58 преди 7 години
Братята роми както ги свикнеш тъй вървят. В Сливен е логично генерала да купува гласове защото кмета също е генерал и е от неговата партийка ама що по устните на онзи се е четяло ГЕРБ сигурно е така. Аз имам друга идея за купуване на гласове. Щях да дам бг гражданство на някаква бройка бежанци и малко пари за техния глас и гледай к'во става.Те български не знаят няма кой да ги разбере.
15
2
 
4
 
! Отговори
ист преди 7 години
до СУ 35Разбрах че генерала за който говориш е за Русия и НАТО. Е,няма такова животно. Това е фурнажийска лопата. Пази боже.

Спонсорирани публикации