Броячът на ДПС се завъртя обратно. Сакън!

Как избирателите в Кърджали намаляха – защо ли?
Обновена: 10 авг 2011 16:00 | 13 юли 2011 21:00,
689
Броячът на ДПС се завъртя обратно. Сакън!

Една новина се плъзна по медийната повърхност тези дни и, кой знае защо, не предизвика дори най-малко внимание.

Колега от Кърджали направил проучване в служба ГРАО и ето цифрите, които изскочили оттам:

Избирателите в област Кърджали намалели близо 40% след въвеждането на принципа за уседналост.

Преди да се въведе изискването за настоящ адрес поне четири месеца преди местния вот, гласоподавателите в област Кърджали са били два пъти повече от реално живеещите.

Към средата на юни с постоянен адрес са били 322 хиляди души, а жителите с настоящ адрес са 161 хиляди.

На местните избори преди 4 години избирателите са били 231 хиляди, но реалното население на областта е 156 000 души. В община Кърджали при население от 66 хиляди души право на глас са имали 87 хиляди.

Сега прогнозата е, че избирателите ще намалеят до 51 хиляди. И това са данни само от една област в България, в която от 7 (седем) общини ДПС има 7 (седем) кмета и мнозинство в общинските съвети.

Няма какво да се правим на изненадани, макар че точните цифри са значително по-големи от представите, които създаваха репортажите с автобусите по границите и автогарите. И човек си казва: автобуси, автобуси, колко да са тези автобуси...

Тези цифри обаче, дори да са новина за нас – гласоподавателите, няма как да не са били известни на всички, да, на всички политически партии, управлявали и неуправлявали България до този момент.

Не са новина и за членовете на Централните и местни избирателни комисии, представители на същите тези партии.

Не са новина и за тримата демократични президенти на страната.

Не са новина за всеки, който се е кандидатирал за депутат, кмет или общински съветник извън ДПС в районите с "техен" електорат.

Не са новина и за социолозите, политолозите и прочее медийни звезди, които велемъдро всеки път ни обясняват как точно стават работите на изборите.

Защото именно тези цифри и това мълчание осигуряваха досега на Ахмед Доган непоклатимото самочувствие, че нещата без ДПС не стават, че той е ключът към властта, той разпределя порциите, че той е недосегаем.

Недосегаем беше, защото (и докато) имаше кой да сключва сделки "власт срещу влияние", "коалиция срещу обръчи", "мандат срещу безнаказаност".

Когато, като Георги Първанов, обявяваш "Сталинградска битка" за Кърджали, но си мълчиш за тези цифри - това е предателство към останалите ти избиратели.

Когато, като Иван Костов, обявяваш Доган за "проклятието на нацията", но не отстраняваш източника на властта му - това също е предателство към останалите ти избиратели.

Всички знаехме и знаем, че в Кърджали, Добрич, Търговище, Разград, Шумен гласовете на едни "струват" по-малко от гласовете на други.

Стефан Данаилов събра над 16 000 гласа в Кърджали преди шест години, но го "биха" депутати с по 8 000 гласа.

Пак тогава в многомандатния Добрич от 5 възможни имаше само 1 (един) депутат извън ДПС, защото там отиваха гласовете от изборните секции в Турция.

Собственикът на един местен вестник дори искаше да призове за бойкот на изборите, заради злоупотребата с гласовете на избирателите. Уплашиха го, засрамиха го и в името на етническата толерантност го накараха да замълчи.

Когато Лютви Местан, с вид и риторика на един същи Волен Сидеров, заплаши, че без ДПС няма да бъде избран президент и "който иска подкрепата на ДПС ще научи урока на толерантността" той има наум тези цифри... а не толерантността.

И се подсещам за възгласа на един пенсиониран академик математик: "Всички вкупом съгрешиха и вкупом непотребни станаха".

Това безобразно мълчание може да е мълчаливо "общо" дело на политическия елит. Ние обаче трябва да престанем да се чувстваме виновни за това, че едно поколение мълчаливо е изтърпяло безобразното насилие срещу турския етнос.

Да спрем да бъркаме толерантността към турците, със безобразията на ДПС, които се вършеха досега.

Но броячът вече се завъртя наобратно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


689
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
669
0
 
0
 
! Отговори
ТУРКИНЯ преди 12 години
677 Абе Иване, от 2 г. не управлява ДПС, но аз чувствам,че вместо да се подобрят нещата се влошиха още повече...поне за селата, където май наистина започваме картофена диета \и то само варени, че олиото става все по-скъпо\. А като си толкова грамотен, защо ли във второто ти изречение има 2 правописни грешки, хайде връщай се във втори клас...!!!
668
0
 
0
 
! Отговори
marystaneva преди 12 години
Академик Сендов беше прав. Сега остава съгрешилите да си понесат последствията /резултатите от изборите/.
667
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пишеш абсолютни глупости!! По твоите думи,за да стане България демократична,трябва да даде правото на държавност и на българските турци!Но уви,както кюрдиде в Турция са малцинство,така и турците тук са същото.Така,че спри да пишеш простотии.***!
666
0
 
0
 
! Отговори
Отоман преди 12 години
do 695awe ne iskam da go kaja - obache si prav we chovek.tova s DPS i Turciq - napravo shashyrdisa vsichkite turci v BGR.Kakvo da se kaje - nali znaesh pogovorkata: Taka e doshlo i taka shte si otide.
665
4
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
осьзнаите се братя,,,,да пикаемна дпс ,,,20 г, нищо не се промени а те забогатяха на гьрбат ни,,,САМО ГЕРБ,,
664
6
 
5
 
! Отговори
турчин.... преди 12 години
ВСИЧКИ ЗА ГЕРБ .....СЕГААААААА...
663
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,След като дори историка Първаноглу най-после разбра, че в България няма тюрки, защото държавата Тюркия е създадена през 1923 година, той ще подкрепи една приятелска "Декларация на Българския Парламент" до братската тюркска нация...:Декларация:" - Дами и Господа,Като живели заедно във Византийската и Османската империи и съюзници от Първата световна, ние Ви подкрепяме и разбираме... желанието Ви да станете нормална държава За целта, ние искаме Тюркия (както се произнася името и), само...:- Да стане Демократична...- Да зачита човешките права...- Да спазва законите... Все лесни работи...!!!1. В Тюркия се правят избори..., добре има демокрация...2. Човешките права ли..., още по-лесно е...:- Признайте правата на Кюрдската партия за права и свободи... и правото на кюрдите на държавност..., както и Вие е Ние признахме Косово Сега е ред на Кюрдистан!!!- Извинете се на Армения за геноцида и подпишете договор, като Ангорския, с който плащате "кръвнината" на арменците...- Незабавно се изтеглете от Кипър..., подписвате договор, като Ангорския, плащайки 10 милиарда на Кипърската държава за терора и жертвите...3. За спазването на законите...- Международните действащи договори са Закони за подписалите ги...!!!- Плащате на България задължението си от 20 милиарда по Ангорския договор...- Меджалиса се извинява писменно за геноцида срещу Българския, Арменския, Гръцкия и другите четиридесет клани народи от Азия и Европа и..., можете да ни помолите, да се съгласим да влезете в ЕС..., а ние Ще видим!!!Все лесни работи... Колко му е...14-та икономика в Света... Какво са 20-30 милиарда между приятели, живели заедно във Византийската империя и Османския бейликРелигийте не пречат..., носиренето е с пари, дори между прятели!!!
662
0
 
3
 
! Отговори
Метин преди 12 години
ДПС извършва етническо чистене срещу турците в България. Но турците в България са с ниско образование и не го виждат.
661
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великолепно написано и вярно. Дано българите мюсюлмани се престрашат и вече да не гласуват за тази партия, която не само е вредна за България, но умишлено остави собствения си електорат гладни и неуки за да може с лъжи и чрез страх да ги принуждава да гласуват за по волята на ДПС и Доган.
660
1
 
10
 
! Отговори
дали преди 12 години
ДпС се превърна в еднолични фирми по места които обслужват частни интереси на определен кръг хора проформ лидерите не можеш с топ да ги мръднеш които в повечето случаи са ограничени и послушни типове с малки мозъци и големи кратуни в никакъв случай знаещи и можещи
659
4
 
17
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Вие от ДПС сте толкова неграмотни че ви карат като катъри по изборите да гласувате много от вас дори не знаят да говорят Български .Кой накаде ви бутне нататъка вървите той Доган ще ви оправи вас
658
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В дпс всички са агенти на държавна сигурност.
657
3
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Не бе батка всичките политици са маскари ама и вашто ДПС са отбор крадци и мошеници и то от най-големите.
656
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 686 samo dps li iztotciha pari drugite sa mnogo svesni taka li mislish
655
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС Е ВРЕДНА КАКТО ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ,ТАКА И ЗА ХРИСТИЯНИТЕ И ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА.СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ПАРТИЯ Е ИЗТОЧНИК НА НАПРЕЖЕНИЕ,КОРУПЦИЯ И ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ. ========ОТКРИЙ РАЗЛИКАТА========================АТАКА Е ВРЕДНА КАКТО ЗА ХРИСТИЯНИТЕ,ТАКА И ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ И ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА.СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ПАРТИЯ Е ИЗТОЧНИК НА НАПРЕЖЕНИЕ,КОРУПЦИЯ И ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ.
654
2
 
19
 
! Отговори
пещар преди 12 години
че то не трябваше да има такива партии? Хората си бяха задружни, после подстрекатели ги скараха. А смяната на имената не еб дело на българия, а на решение на 5 члена на политбюро и много малко хора са знаели какво ще става. затова и не бива да се асоциира цяла България с това! Ние повечето хора си живеехме и работехме без да се делим на българи, турци, а всеки работеше и учеше, но после нис караха манипулаторите по света и разрушиха тая държава и изпотрошиха и нас. Тия ДПС-та що пари източиха?
653
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС Е ВРЕДНА КАКТО ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ,ТАКА И ЗА ХРИСТИЯНИТЕ И ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА.СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ПАРТИЯ Е ИЗТОЧНИК НА НАПРЕЖЕНИЕ,КОРУПЦИЯ И ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ.
652
2
 
25
 
! Отговори
до 676 и др патриоти преди 12 години
‎"Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е, само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България!" Писмо от Левски до Л. Каравелов в Букурещ, 10.V.1871 г. Запомнете тези думи и, ако не ги почитате, не смейте да твърдите, че сте българи и патриоти!
651
8
 
3
 
! Отговори
kara murat преди 12 години
tipanariste!
650
6
 
10
 
! Отговори
@Mehmed преди 12 години
А...... *** !!!!!!!