ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали

Управляващите се съмнявали в себе си, смята Хасан Азис
Обновена: 26 окт 2011 15:49 | 26 окт 2011 15:49,
104
 ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали
Хасан Азис. Снимка: БТА

ГЕРБ иска повторно преброяване на бюлетините в Кърджали и Кирково. Това съобщи депутатът и областен лидер на партията Цвета Караянчева. 

По думите й днес ще бъдат внесени жалби в ОИК-Кърджали и ОИК-Кирково за фалшификация на изборните бюлетини за местна власт на 23 октомври. 

Искането за повторно преброяване на бюлетините е във връзка с постъпили многобройни сигнали от страна на избиратели от двете общини, обясни депутатът пред БТА. 

Тъй като не е приключила проверката на изборните книжа от ЦИК, все още не сме издали официалния документ за встъпване в длъжност на кмета на Кърджали в нов мандат, заяви от своя страна председателят на ОИК-Кърджали Даниела Петрова. 

Избраният за кмет на Кърджали Хасан Азис съобщи обаче на пресконференция днес, че бил информиран за взето на 25 октомври от Общинската избирателна комисия решение за встъпването му в длъжност. Той увери, че още днес ще отиде в комисията да си получи документа. 

Хасан Азис спечели гласовете на 53,96% от избирателите. Първите прогнозни резултати и данни от паралелните преброявания на социолозите сочеха балотаж в Кърджали между него и претендента на ГЕРБ Илия Илиев. 

По повод намерението на Цвета Караянчева да се премине към процедура за ръчно преброяване на бюлетините в някои населени места, Хасан Азис изтъкна, че в секционните избирателни комисии членовете, представители на ГЕРБ, са били доминиращи. 

„Ако ГЕРБ се съмнява в собствените си представители, то тогава е нормално да искат ръчно повторно преброяване. Но това говори и че те се съмняват в себе си и звучи несериозно", каза още той на първата си пресконференция след вота. 

Според него изборите са развенчали три 20-годишни мита. По думите му резултатите от местните избори са сложили края на мита за предопределянето на изборния резултат в общината от автобусите с избиратели от Турция. 

Заради измененията в Изборния кодекс 30 хиляди души отпаднаха от избирателните списъци в община Кърджали. Това са около 30 на сто по-малко избиратели в сравнение с 2007 година. Точно толкова по-малко в процентно съотношение били и хората, гласували за ДПС на тези избори, уточни Хасан Азис. 

Вторият развенчан мит според него е този за етническия вот. Според Хасан Азис вотът за него бил граждански. 

Той даде висока оценка на изборния факт, че за първи път независим кандидат е обрал гражданските гласове и ще ги представлява в местния парламент като общински съветник – д-р Марин Мухтаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
баси платения сайт гробарски.спряха ме да пиша още много неща за гробарите на Бг.жалко за уж свобода на словото.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе защо не искате и преброявате в други общини бе гробари!трън в окото а ,и винаги ще бъде ***!!
79
0
 
5
 
! Отговори
K.RRRR преди 12 години
MOJE I STO PITI DA PREBROITE .. STIGA DANE GI PODMENITE GERBADJIIII.. POSLE DA NE STANE KATO VODNOTO OGLEDALO KOETO GERB BE6E SPQL DA GI PLATI 25 000 000 SEGA VE4E PLA6TA NO S LIHVA +6 000 000 I NAKRAQ SUMATA STANA 31 000 000 KOETO IZLIZA OT DJOBA NA DANIKOPLATETSA ZA UDOVOLSTVIETO NA GERB
78
1
 
4
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ.... преди 12 години
...ДА КАСИРАТЕ ИЗБОРИТЕ , АКО НЯМА ПОВТОРНО БРОЕНЕ!!!!БРОЕНЕТО...МОЖЕ И ДА СЕ ...ПОТРЕТИ!!!...В КЪРДЖАЛИ И РАЗГРАД....СЪЩО...ХА,ХА,ХАААА...ИМА ЛИ ПРОБЛЕМИ......???!
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не преброяване,аХУЙ ЗА ГЕРБЕРСКИТЕ МУТРИ.
76
1
 
13
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 12 години
Къде е Цецо Крадецо , да ни разкаже гордо , че стигнал видите ли до балотаж в Кърджалито !?!Егати палячото ! ! !
75
0
 
12
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
абе оказа се че май столицата е такава,с тая даскалица по руски начело сме си баш като самоковска махала
74
0
 
15
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
"..Тъй като не е приключила проверката на изборните книжа от ЦИК, все още не сме издали официалния документ за встъпване в длъжност на кмета на Кърджали в нов мандат, заяви от своя страна председателят на ОИК-Кърджали Даниела Петрова..."А за смоковската даскалица в София - излезе ли?Така е - те мутите действие "изваждане" не го могат ........
73
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не пишете без да знаете!!!От тея 53 процента -40 процента са от Селата и *** Махала!!!Кърджали е Български Град!!!Селата са турски!!!
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам тотално анулиране на изборните резултати навсякъде.
71
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кърджали и хасково са НАЙ-НЕЛИЦЕПРИЯТНИТЕ "градове" във БЪЛГАРИЯ
70
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе кой е ходил в Кърджали скоро,да види какъв хубав и уреден град е....та само плюете,без да знаете...аз съм Българин,но когато нещо е направено,не мога да го отрича....
69
5
 
26
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Водното огледало е възможно най-доброто което можеше да се случи на кърджалийци. Дойдоха пари от държавния бюджет за него и го построиха. Някой сеща ли се кога е започнато и колко много обещания са изсипани и несвършени. А като дойдат пари в града изтичат къде ли не само не и за нещо което се вижда. Така че аз ако съм на Хасан ще му направя чешма в центъра на града. А ГЕРБ нека да си маат пуканки и да не се правят на големи демократи. Видяхме ги как със селски маниери отсвириха Кунева.
68
12
 
6
 
! Отговори
П.С. преди 12 години
66-ти, прав си. Защото в Кърджали дори да си кадърен, и дори да си турчин ако нямаш връзки сред местното ДПС, си нула. Явно защото възможностите са малко и критериите са връзкарство. А и освен това работата която можеш да намериш в Кърджали освен че е супер ниско платена, но и за ниско квалифицирани. Т.е. ако си образован и искаш свястна работа, нямаш място в Кърджали. Естествено че Хасана Азис не е виновен, парите които получи ги разпредели между приятели и постро някакво смотано огледало.
67
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде и в София да има повторно преброяване на бюлетините. Защо герберите искат само за Кърджали
66
1
 
21
 
! Отговори
Швейк до П.С. преди 12 години
Защото в София има повече възможности от колкото в Кърджали. Затова. Ти ако можеш да избираш да се развиваш в София или Ню Йорк кое ще избереш? А Хасан Азис няма вина за това че някои градове са по-големи от други.
65
17
 
5
 
! Отговори
Д0 61 преди 12 години
БЪЛГАРИНО,ЗА ТЕЗ ПАРИ НАШИ ,ОБЩИ, КОИТО СЕ ИЗХАРЧИХА В КЪРДЖАЛИ,ТРЯБВА ДА СЕ РАЗХОЖДАТЕ В КОСМОСА,А НЕ ДА СЕ ОГЛЕЖДАТЕ В ОГЛЕДАЛОТАКА,ЧЕ НЕ МИ ГИ ГОВОРИ,АМИ СИ МЪЛЧИ
64
14
 
8
 
! Отговори
П.С. преди 12 години
Имам един въпрос към тия които хвалят политиката на Хасан Азис. Защо щом като е толкова прекрасно в Кърджали младите бягат от там. Или по-точно младите и образованите. Аз съм също от Кърджали, обичам родния си край, но поради безперспективност вече от няколко години работя и живея в София. И все повече мои познати от Източните Родопи или бягат към чужбина или си търсят работа и препитание в други райони на България. Защо?
63
2
 
12
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
ГЕРБ не искат ли още веднъж да преиграят изборите. Така де нали не си вадят парите от джоба а бъркат в джобовете на българите.
62
2
 
9
 
! Отговори
до 43 Юнал преди 12 години
Абе Юнале, това не ти е махленска свада на ***. Къв бой, кви припарвания, в Европа живееш, не в Анадола.