Рут и Дивна положиха новото начало за БГ музиката

Младите изпъкнаха на Годишните музикални награди на БГ Радио
Обновена: 18 май 2012 10:00 | 23 апр 2012 13:30,
91

Дивна се превърна в сензация само на 14 години. Снимка: Булфото

 

Символично ново начало на българската музика. Това бе една от идеите на организаторите на годишните музикални награди на БГ Радио, които се проведоха снощи в НДК.

И наистина, юбилейната церемония даде предимство на младите изпълнители у нас, което дава надежди за нещо различно.

Героите на вечерта бяха 14-годишната Дивна, която получи статуетки за "Най-добър дебют" и "Най-добра песен", и Рут Колева, която грабна приза за "БГ изпълнителка" и за "Най-добър дует" в тандем с Белослава.

Двете надежди на поп музиката излязоха на сцената с вече утвърдените имена Миро и Белослава.

Мери Бойс Бенд спечели надпреварата за "БГ група", а абонираният за статуетки Графа бе номер едно за "БГ албум" с "Невидим".

Именно Графа, в трио с рапъра Бобо и станалата наскоро световна шампионка по бийтбокс Печенката, обраха овациите с новото си предложение "Дим да ме няма". Песента е много свежа и със сигурност ще бъде един от хитовете през тази година.


В най-престижната категория при силния пол - "БГ изпълнител", признанието е за Любо Киров, който заедно с Орлин Горанов бе и водещ на събитието.

Специалните награди за "БГ посланик" и "БГ вдъхновител" бяха връчени на рекордьора по участия в Олимпиади Йордан Йовчев и на тандема Дони и Момчил.

Лили Иванова пък направи премиера на новата си песен "Не съм за теб".

Зрителите в НДК чуха още изпълнения на Елица Тодорова, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Лора Караджова и Симфоникс.

Финалът на концерта бе нетрадиционен, тъй като на сцената се качи фолк певица. Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще представи България на предстоящия конкурс Евровизия.

Извън суматохата около победителите трябва да се кажат добри думи за организаторите от БГ Радио. Сцената бе много добра, сценарият стегнат, водещите си свършиха перфектно работата и което се случва рядко на подобен род събития - церемонията продължи по-малко от два часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
Виталиан преди 12 години
Желая им успехи за доброто на България !
79
0
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Графа-ът пее колкото Дивна свири на пиано.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не са реални награди! Това са нагласени награди! И тези, които печелят, не заслужават отличията, защото не са ги спечелили с таланта си!
77
2
 
6
 
! Отговори
M3 преди 12 години
Как пък от толкова талантливи деца, избрахте баш тая с голямата уста... Не знам кой я бута нагоре, ама не е таланта и...
76
3
 
8
 
! Отговори
дедо преди 12 години
Графа е гафа на на БГЕСТРАДА.
75
1
 
6
 
! Отговори
Присъстващ преди 12 години
След 45 минути закъснение, много технически гафове и недоразумения БГ Наградите все пак се състояха. Както обикновенно трима души и тяхното обкръжение си раздадоха един на друг награди. Тежката артилерия на БГ естрадата пак спаси положението в допълнение със Софи Маринова която успя да вдигне залата на крака. Иначе Дим да ме няма беше свежо.
74
7
 
18
 
! Отговори
Естет преди 12 години
Не слушам българска музика. Ценя слуха си и не желая да бъде замърсяван.
73
7
 
8
 
! Отговори
dynamo преди 12 години
Само БТР - Наско и Oрлин Горанов са истински талантливи, можещи певци и музиканти!Лили Иванова не се коментира - тя е една!Останалото "множество" е толкова зле, че дори се чудя защо се пънат да се занимават с музика като не стават за *** за зеле?! Некадърници!
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ae кви хора ходят на тези събития уее!? как се запълват тези места, и как издържат на тези струи фекалии беееееее!??? кво правите там, опомнете се, киборги такива!!!
71
0
 
0
 
! Отговори
- преди 12 години
Само за твоя информация изгледай това видео и виж датата на която е добавено youtube/watch?v=iTIib9EN6r8
70
8
 
17
 
! Отговори
Моцарт преди 12 години
Дивна първо да се научи да пее на живо без плейбек, щото дори оттам личи че гласа и е правен на компютър. Освен това не е зле да може да изсвири нещо елементарно на пиано, като за ***. Пожелавам на мега надеждата Рут най-накрая да успее да изпълзи от мазетата и да направи концерт, на който да дойдат 100 човека само заради нея. След като отделих толкова внимание на младите таланти мога единствено да пожелая на утвърдените имена като Миро да спрат да ползват чужди мелодии и да направят свои
69
9
 
8
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Почитателите на чалгата никога няма да могат да оценят едно поп-парче,колкото и хубаво да е то,защото ценностната им система е друга!
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на организаторите и на изпълнителите!
67
21
 
16
 
! Отговори
Mitko преди 12 години
Oh Divna s udovolstvie bih ti oblizal dupenceto :)
66
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хехе естествено че ротациите било на клип или песен се заплащат.Голям смях са тези изпълнители. Във всички категории 5-6 човека и само те си се въртят всяка година :))))))))Сакън някой да не остане без награда, а че никакви хитове не правят не ги интересува.Тази пък Рут е толкова невзрачна горката. Една умрели песни пее. То не само тя де. Така и не разбраха че хората искат готини танцувални парчета, такива на които човек може да танцува, такива които да стават за дискотеки. Не че няма такива, но са прекалено малко, а и ги пеят едни и същи трандафори, не разбрали, че щом досега не е станало, значи никога няма да стане нещо от тях.Каквото и да си говорим чалгата кара хората да танцуват, да се веселят. За това тя ще бъде предпочитаната музика още доста време за съжаление.
65
10
 
11
 
! Отговори
Супер преди 12 години
Много са готини и свежи!! :) А Графа си е много добър певец, ама почитателите на *** Азис естествено, че не могат да го оценят!
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен пък ми хареса!!! Ама нали е по-лесно да се плюе и злобее...
63
12
 
23
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Ампов граф?Какъв граф какви 5 лева?Тоя *** селски хомосексуалист докога ще го тикате напред?
62
2
 
15
 
! Отговори
r2d2 преди 12 години
Харесвам Рyт в песента на Вълдобрев от филма с дългото име. Мелодично, свежо, симпатично, за текста да не говорим - той там няма равен.
61
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха какво прави Софка там ве? Да не е объркала турско-*** чалга награди на Планета с тези?