В барокова Виена с Vienna Mozart Orchestra

Знаменателният концерт е на 10 декември в НДК
17 ное 2016 17:00, Петя Славова
2
В барокова Виена с Vienna Mozart Orchestra
Снимка: Арт БГ

В автентичната атмосфера на барокова Виена ще ни потопи прословутият в цял свят оркестър Vienna Mozart Orchestra.

Музикалното събитие ще се състои на 10 декември в зала 1 на НДК. Оркестърът пристига у нас с диригент е Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти "Син Дунав" за 2011 година, както и на Трета награда на 7-мото издание на престижния Международен конкурс за диригенти  "Луиджи Манчинели" 2016 година.

Vienna Mozart Orchestra ще излезе пред българската публика в пълния си състав, включващ 30 музиканти, селектирани от най-добрите оркестри в австрийската столица.  Те ще бъдат подкрепени от първокласни оперни певци от Виенската държавна опера, които изпълняват ариите в сопрано и баритон. Солисти: пиано, цигулка, флейта и други.

С над 2 милиона зрители по цял свят,  Vienna Mozart Orchestra е доказано уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност  (от създаването си през 1986 година до днес) оркестърът се отличава, като един от най-автентичните изпълнители на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

В програмата са заложени, както класически практики на емблематични музикални академии от края на 18 век, така и добре известни арии, виртуозни солови изпълнения и неповторими дуети.

Безусловно изборът на произведения създава усещане за автентичен концерт от епохата на Моцарт и потапя публиката в магическото време на барокова Виена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е симфоничните оркестри да свалят черното расо.
1
0
 
7
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
НАЙ-ХУБАВАТА НОВИНА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ!