Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца?

Убиецът на бизнесмена обаче е бил видян от свидетели
10 яну 2018 07:00, Елка Василева
43
Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца?
Снимка: Булфото

Свидетели са видели предполагаемия убиец на бизнесмена Петър Христов. Той бил слаб и висок мъж, който носел маска. Избягал през подлеза, намиращ се в непосредствена близост до мястото на разстрела.

Това съобщиха разследващи пред "Монитор", които се позовават на показания от хора от близкия булевард "България" в София, където в понеделник стана покушението.

Смята се, че стрелецът е бил в близкия до офиса на Христов строеж, където до преди дни е имало дори куче. То обаче мистериозно изчезнало и никой не го е виждал.

Още по темата

Полицаи са иззели всички записи от охранителни камери от района, където бе убит Петър Христов в столичния кв. "Манастирски ливади", пише "24 часа".

"Часове след стрелбата от МВР дойдоха и им предадохме записите от камерите", каза мъж от автосервиз на ул. "Ралевица" край офиса на бизнесмена.

Камера най-вероятно е заснела разстрела на Христов. На стълбите на входа на офиса му на улицата има записващо устройство. То обаче не е насочено към сградата в съседство, откъдето е стреляно.

При един от входовете на зданието, в което е бил килърът, има камера на бизнес сграда. Охранител каза, че видеонаблюдението работи. От полицията са иззели и записи на камери от мол "България", който е срещу местопрестъплението.

Столичната община е оказала пълно съдействие на полицията и е предоставила всички записи от камерите в района на престъплението.

Всички общински камери в района работят. На полицията са предоставени не само записи от устройствата в подлеза, но и от тези, които следят трафика по бул. "Българи"”.

Неработещи обаче били две от частните камери на офиси на метри от разстрела. Висш полицейски шеф каза, че двете камери са на ключови места.

На иззетите записи досега не е засечен съмнителен човек.

С няколко куршума, изстреляни от чешки картечен пистолет "Скорпио", е бил убит Христов от близкия строеж, на около 20-30 метра разстояние.

На мястото на местопрестъплението са намерени 7 гилзи. 3 от куршумите - 7,62 х 39 мм, са поразили бизнесмена в гърдите. Един го е улучил в главата, а последният - в шията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
до къде я докараха преди 6 години
Всеки по-така бизнесмен свързан с ГЕРБ да се движи на лъкатишещи пробежки на не по малко от всеко възможно пушкало, особенно тея с надпис "цели го GъZа"
32
1
 
4
 
! Отговори
Суджук Талисман преди 6 години
всеки убит бизнесмен е нож в икономическия гръб на ГЕРБ
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийствата за ДДСто се разрастват! Още колко трьябва да умрат, МВР да се впрегне да предотвратява убийства на премислили участници...
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 28 Това е картечно оръжие ,модела е опит да се създаде свръхкомпактен по класическата схема, намиращ се между "Узи" и "Инграм" пистолет .Затова са го използвали ! И все пак за да го ползва убиеца за далечно разстояние трябва си добра подготовка,с този откат ..... А Докато търсят килъра , той вече е зад граница . А иначе родната полиция ни пази ! Честито.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На практика Килърите управляват държавата от затвора .Това казаха по новините .Нас ни управляват от затвора осъдени с доживотни присъди .Това го правят в Русия ,Италия ,Аржентина ,Бразилия ,Куба ,ЮАР и тн .Мафията превзима от вътре навън !На осъден с доживотна няма по тежка присъда и си прави квото си иска от затвора .Защото държавата им позволява телефони,компютри,телевизия,секс,алкохол,наркотици в затворите .
28
2
 
6
 
! Отговори
Ген О Цид преди 6 години
Дори да хванат убиеца е факт че в *** могат да наемат човек винаги и по всяковреме и навсякъде .Вече човека не означава нищо в таз *** и всеки щв бъде убит .Статистика на първо място по убийста от катастрофи жертвите повече от войната в Сирия,Авганистан и Виетнам . После следват поръчковите убийства и убитите на работното място по невнимание и небрежност -строители,миньори,каскадьори,контрольори и др .Геноцид упражняван от политиците върху народа с цел да го умори и убие вярата му
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искал да се занимава с политика ,,,
26
2
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Камерите заснели стрелбата, но не и стрелеца? Интересно какво са заснели тогава. Куршумите?
25
2
 
7
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 6 години
FAKE NEWS
24
2
 
19
 
! Отговори
CounterStrike преди 6 години
Брао, в главата от 30м с пистолет! Това и по филмите го няма.
23
4
 
7
 
! Отговори
руската връзка преди 6 години
не е за пренебрегване: сигурно много е помагал покойният Христов+ след 1990.Но заминаването в Афганистан през 1987 му е създало много бойни приятелства.А руснаците лично или "по поръчка' искат облагодетелствуване от страна от ЕС.Изпълнението на каква и да е "поръчка' за тях не е проблем, стига да свързана с много пари( справка -Е.Кюлев- съветник на тогавашния президент Първанов ), Луканов, И.Павлов, Г.Илиев.Или създаване на провокация и суматоха по време на европредседателстото на РБългария..
22
2
 
16
 
! Отговори
Брадок преди 6 години
Вчера писаха, че е убит с 8 куршума от 8 изстреляни. Днес станаха 5 от 7?! Пак фантасмагории. С тоя калибър и оръжие съм съгласен да застана на 30м. и да ме стрелят 8 патрона. По-скоро с камък ще ме улучат ако хвърлят!Според мен е стреляно с автоматична пушка.
21
1
 
20
 
! Отговори
От 20-30 метра.. преди 6 години
.. седем изстрела, от които пет поразяващи? Имам версия за стрелеца - това несъмнено е Рамбо!
20
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Доста тъпо и неграмотно написана статия. 1. 7,62х39 е калибър на АК-47 и производни.2. Калибърът на скорпиона е друг. В по долен коментар е описан.3. Скорпионът е особенно неточен, тъй че от какво разстояние е стреляно.4. По стила ще ги познаете. Кой ползва такова оръжие?!
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъ,китаиски камери.За нищо не стават.Аха да снимат и убиеца но уви.този ще да е бил невидим.Сигурно нинджа.Само за тях знам че са толкова бързи и не ги ловят камерите,
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За картечния пистолет.И разстоянието като гледам на стрелбата е около 10метра
17
2
 
5
 
! Отговори
Сп???нс до Страхил преди 6 години
Това че написаното от теб звучи достоверно, не го прави вярно. Ходил съм казарма и на стрелби съм ходил и от спомени 39мм ми се сториха малко , та се допитах до интернета и 39мм е размерът на ГИЛЗАТА
16
1
 
11
 
! Отговори
Joe преди 6 години
Кучето си е там, кви мистерии ви гонят :)
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя лично Путин го е гръмнал от вишката на Кремъл с най-новия руски снайпер,и не се смейте говоря сериозно.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво означава "Камери заснели стрелбата, но не и стрелеца?".Да не би да са заснели летящите куршуми?Едва ли са били трасиращи.