Предотвратили кибератака на олимпийските игри в Пьонгчанг

Електронните системи били засегнати при откриването
11 фев 2018 12:22, Анисия Иванова
2
Предотвратили кибератака на олимпийските игри в Пьонгчанг
Снимка: БТА

Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг обявиха, че са предотвратили кибератака по време на петъчната церемония по откриването, но отказаха да разкрият още детайли.

Електронните системи на игрите, в това число интернет и телевизионния сигнал, бяха засегнати преди два дни, но организаторите обявиха, че не е било попречено в критична степен на оперативната работа, съобщи bTV.

"Поддържането на сигурността при оперативната работа е нашата основна задача. Ние няма да коментираме този въпрос, с който продължаваме да се занимаваме. Нашите системи са така сигурни, че работата им продължава, заяви говорителят на МОК Марк Адамс.

Попитан дали организаторите са наясно кой стои зад тази атака, Адамс отговори: "Аз със сигурност не знам, но най-добрата международна практика показва, че не става дума за атака".

Зимните олимпийски игри се провеждат само на 80 километра от границата на Южна Корея с КНДР и двете страни чисто формално се намират във война, след като военният конфликт на полуострова от 1950-1953 година не е прекратен с мирен договор.

В последните месеци и по повод олимпийските игри се наблюдава увеличено доверие между двете страни и много двустранни срещи, а спортистите им дефилираха заедно на церемонията по откриването. В Сеул се надяват, че и след края на състезанията ледът в отношенията ще бъде стопен
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха-ха-ха....сега всичко ще ревне ......."руските хакери"!!!!! Аууууу.......това ...............май вече стана заразен!!!!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре! А на изборите за президент на САЩ не можаха да я предотвратят, що така?