От Москва обвиниха Лондон в отравянето на Скрипал

Целта била проваляне на световното по футбол в Русия
12 мар 2018 17:00, Елка Василева
91
От Москва обвиниха Лондон в отравянето на Скрипал
Снимка: БТА

Държавната телевизия "Русия 1" обвини Великобритания, че е отровила бившия двоен агент Сергей Скрипал като част от специална операция, целяща да провали домакинството на световното първенство по футбол, която трябва да се проведе в Русия това лято, предаде Ройтерс.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия са в критично състояние в британска болница от 4 март, когато бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в Солсбъри.

Очаква се по-късно днес британският премиер Тереза Мей да председателства заседание на Националния съвет за сигурност, на което ще бъде обсъдено отравянето. Британски депутат вече заяви, че случаят прилича на наредено от държавата отравяне и очаква да бъде обвинена Москва.

Русия неведнъж е отхвърляла предположенията, че тя е замесена, твърдейки, че те целят да я демонизират. Но снощи седмичното предаване "Вести недели" на телевизия "Русия 1" стигна много по-далеч, обвинявайки самата Великобритания.

Още по темата

"Те се опитаха да припишат вината на Русия, но ако помислите, отравянето на полковника от ГРУ беше от полза само за британците", заяви прокремълският водещ Дмитрий Кисельов. "Скрипал беше напълно изцеден като източник и не представляваше особен интерес. Но като жертва на отравяне е много полезен. Защо да не го отровят? Не е голяма работа. И то заедно с дъщеря му, за да го направят по-сърцераздирателно за обществото", подчерта той.

Според Кисельов, чиято кариера в медиите се дължи на подкрепата на президента Владимир Путин, отравянето на Скрипал създава много възможности за Великобритания, включително организирането на бойкот на Световното първенство по футбол, на което това лято Русия е домакин.

"Прекрасна специална операция", подчерта водещият. "Скрипал е евтин разходен материал", добави той, посочвайки, че след специалната операция Русия ще трябва да се оправдава.

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че ако се окаже, че Русия стои зад отравянето, може да се наложи Лондон да преразгледа присъствието на официалната си делегация на състезанията, припомня Ройтерс.

В репортаж, придружаващ обвиненията на Кисельов срещу Великобритания, се изказва предположението, че неизвестната нервнопаралитична отрова, засегнала Скрипал и дъщеря му, може да е била произведена в британската военна лаборатория " Портън даун", намираща се само на 20 минути път с автомобил от Солсбъри.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
2
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Така че когато идете на терминал 2, замислете се в каква посока ще хванете.
81
4
 
3
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Месечен доход момчета, месечен. Така плащат "краварите" както някои плебеи обичат да ги наричат.
80
0
 
3
 
! Отговори
хи преди 6 години
До ТотоЗА ГОДИШЕН ДОХОД МАЙ ГОВОРИШ - ТОВА СИ Е СМЕШНО - ТИ ДА НЕ СМЕНЯШ КРУШКИ ПО УЛИЦИТЕ?
79
0
 
6
 
! Отговори
на чай с боб преди 6 години
До АнонименТЕ КАК РАЗБРАХА, ЧЕ Е ИЗРАБОТЕН ОТ РУСИЯ? И ЧЕ Е "ВОЕНЕН " АГЕНТ? НА БОБ ЛИ ГЛЕДАТ ИЛИ НА ЧАЙ? ЕГАТИ НЕЩАСТНИЦИТЕ!
78
0
 
3
 
! Отговори
мечтииии преди 6 години
До Тотоняма начин брато- 8000 друг път при толкова гладни украинци, пакистанци и индийци.... Завиваш крушки и мечтаеш май, а?
77
3
 
3
 
! Отговори
Гост67 преди 6 години
Разберете,за КГБ няма бивши агенти.Те го правят за назидание на останалите си служители.И ще продължават.
76
0
 
9
 
! Отговори
РЕПУБЛИКА ШОТЛАНДИЯ преди 6 години
Как пък все в Англия стават тези неща. Не се е чуло на друго място да има подобни истории.ЯВНО МИ6 ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ МЕТОДИТЕ СИ ЗА ПРОВОКАЦИИ, ЧЕ ТО ВСЕ С ОТРАВЯНИЯ ВЕЧЕ ВЗЕ НА ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЗА НАГЛАСЕНА РАБОТА.. НЯМАТ ВЪОБРАЖЕНИЕ ТЕЗИ БРИТАНЦИ.
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде почина Георги Марков- във Великобритания. къде почина Борис Березовски- пак там, къде почина Литвиненко- пак там. И какви бяха последиците- бясна антируска пропаганда. Е, господа от МИ-6 ние не сме ***. Русия поиска неколкократно да й се представят смъртния акт и протокола от аутопсията на Литвиненко, но й отказаха- били секретни. Дали това не значи , че въобще не е умирал?
74
13
 
7
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Божее, колко сте жалки само (русофилите). Опропастихте си държавата, ромите ви таковат, мутрите ви таковат, политиците ви таковат, айдуците ви таковат, 56а вие нямате смелостта да излезете на улицата и да се защитите. Седите си щастливи в помията която сами си създадохте. И не чистя тоалетни, електро-инженер съм и правя по $8000 на месец.
73
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е просто престъпление срещу сем. Скрипал, това е жесток акт на атака над Обединеното кралство и невинни души станаха жертва. заяви Тереза Мей в обръщение пред британския парламент по отношение на химическата атака в Солзбъри над двойният агент Сергей Скрипал, в която бяха засегнати над 21 души.
72
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разследването е категорично - това представлява нервен агент, от военен вид, изработен от Русия.Има две възможности за извършеният акт, категорична е Мей: Пряко действие от страна на Русия или Кремъл е изгубил контрол върху нервния агент
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
69 Ти за мислещ ли се имаш
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тотопред гишето на "аерофлот" виждам само две-три изтърбушени рускиниИ кога ги видя бе нали беше зает да чистиш тоалетните във ВИПа?
69
0
 
3
 
! Отговори
Интересувам преди 6 години
До Тото защо пътуваш от България?
68
3
 
10
 
! Отговори
чудо как защо преди 6 години
До ТотоАми отиват на запад за да стават "***", да ги щипят и други работи по хотелски стаи и после да викат "МИ ТУ", да чистят на милите мигранти и да им ринат мръсотиите и да слушат за пи.ката на тръмпи явно, дето се хвали с нея....друго обяснение няма! И ако им кажат по телевизора да ядат ла.на.....почват - толкова са деградирали от мазни хамбургери и бачкане на по 3 места да плащат ипотеките! Като е толкова прекрасно, що идват с пенсиите тука в мизерията цели села антличани?
67
3
 
18
 
! Отговори
888 преди 6 години
Мдаааа,правилно обвинение! Защо само във Великобритания тровят разни бивши разузнавачи свързани в Русия? Та такива има и на други места,но там не ги закачат! Гнила работа ,взимат народа за канарчета :) ! Мислят си че ще се вържат мислещите хора на този кьор фишек! Сами го отровиха,а сега обвиняват Русия! То бива глобално оплюване на тази държава,но преигравате,не сте интересни! Американците също станаха банални! Поспрете се малко бре!!!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От Москва обвиниха Лондон в отравянето на Скрипал Целта била проваляне на световното по футбол в Русия"Той за това долния *** *** от 63 толкова реве, парите ще си заслужи, но уважение никога.
65
2
 
14
 
! Отговори
за всичко виновни преди 6 години
Сигурно руснаците са набъркани и в катастрофата на даяна,а? Ама друг път! Чудя се не им ли омръзва да заливат света с помия и разруха заради геополитическите си интереси и алчност? С братята си американци вече минаха всички граници и измишльотини - кой в Русия ще трови след 9 години тоя и дъщеря му? Защо им е да го правят? А и защо все в Англия тровят разни руски бивши? Никъде другаде? Мислете, хора, тия ни имат за ***!
64
15
 
3
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Много русофили много ***!! Един въпрос към аудиторията: защо когато отида на терминал 2 всички пътуват на запад, а пред гишето на "аерофлот" виждам само две-три изтърбушени рускини? Това е тест за интелигентност.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен63Ега си простия и долен трул си! Нали знаеш , че мр ъсника винаги остава мръс ник!