Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история

Съпредседателят на Алтернатива за Германия със скандално изказване
Обновена: 2 юни 2018 21:49 | 2 юни 2018 21:49,
142
Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история
Снимка: архив Reuters

Съпредседателят на германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) Александър Гауланд заяви, че Адолф Хитлер и нацистите са били само "курешка" в 1000 години славна германска история, съобщи радио Дойче веле, цитирано от Франс прес.

"Хитлер и националсоциалистите са просто курешка в 1000 години успешна история на Германия", заяви Гауланд, който е и съпредседател на парламентарната група на партията си.

"Да, признаваме отговорността си за 12-те години нацистка диктатура. Имаме славна история и тя, драги приятели, е продължила по-дълго от тези 12 проклети години", каза той на среща на младежката организация на АзГ в Зеебах, провинция Тюрингия.

Генералният секретар на Християндемократичния съюз на канцлерката Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер бързо реагира в Тwitter, пише БТА.

"50 милиона военни жертви, Холокостът и тоталната война са само "курешка" за АзГ и Гауланд. Ето каква е тази партия зад благовъзпитаната си маска", написа тя.

"Алтернатива за Германия" е главната опозиционна сила в парламента с над 90 депутати от 709.

Партията възникна през 2013 г. с платформа за противопоставяне на еврото, но с бежанската криза от 2015 г. се превърна в антиимигрантска, антиислямска и анти-Меркелова партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
аненербе преди 5 години
До Учете историяТи учи история, а не ръси всеизвестни лъжи!
113
2
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Долу немските гнусари и американските реднеци. Vive la France!
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел да си затваря устата - заради нея и нейните простотии се възродиха партии като АзГ!!! От Втората световна война националистическа партия не е била във властта. Ако продължава, кой знае какво още може да стане. Откачена бездетна ненормалница!
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НекъфНе германци, а полска еврейка покани пълчищата да дойдат в Европа!
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На немците друго не им остава, освен да обърнат и другата буза.
109
1
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 112Хайде стига са изкупували.Минаха 70г оттогава и през цялото време са показвали вина за Хитлер.Колко още.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е, хитлер е курешката в германската история, но за съжаление омаза целият свят тази курешка. Германците много дължат на света, но не могат да поправят нищо ако не го помнят и не го превъзмогнат и това е трудното. Само че няма кой да им помогне в лутането, не става да си изкупуваш гузното минало с "бежанци", а те точно това се опитаха да направят.
107
0
 
1
 
! Отговори
? преди 5 години
До АсенА по друго време различно ли е било?
106
3
 
4
 
! Отговори
Боб преди 5 години
И пак русифили !!ей безмозъчни дърти ***.. 45години в затворена среда ... с тотална корупция..шуробаджанащина .. с износ и внос ..само от сив .. Колко *** трябва да си да смяташ че това може да продължи вечно.. Балон който се пука и ние младите сега сърбаме попарата за това че вие сте ходили на тънки пичивки и сте плпскали кебапчета по 2 стотинки ..***
105
0
 
15
 
! Отговори
Морски преди 5 години
И у нас е така - Борисов е само курешка в 1300 г.годишна България!!!
104
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106Живял си ТИ, ГAД! На наш гръб.
103
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немците са побъркан в главата народ!! По време на войната бяха най-големите расисти и пекоха хора в пещи, а сега станаха най-големите толеранти и не само пълнят своята страна с НАЙ-НИСШИТЕ ФОРМИ НА ЖИВОТ, а капат и другите да го правят!!! Сталине, как не ги затри тези откачалки САМО ЗЛО ВИДЕ ЕВРОПА ОТ ТЯХ.
102
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АнонименС Русия орпеделено живеехме много по-добре от сега, и днешната история е 10 пъти по изкривена отколкото беше тогава.
101
1
 
12
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Бабето трябва срочно да сдава властта... Вярно че са застаряваща нация (и то доста) но с амуджи няма да се напълнят заводите в Щутгарт, Хановер и Мюниш. Или да се, ама ще са вечно болни, на ТЕЛК, откровено неразбирайки яйчарката кви ги шпреха насреща. Странно как повтарят самоубийствената практика на франсетата. А в същото време редица подмладени държави от Зап. Балкани са държани на hold... Ще има да им гледаме абсурдите...
100
0
 
9
 
! Отговори
ветъро преди 5 години
как за пореден път другарете от комсомола на меркел извъртат думите...така е и склането в батак. то пък бива видиотяване, но това е прекалено дори за пълни .... ясно е казано, че е курешка в сравнение с годините и общия фон на откривателите и гениите, които германия е дала на света в цялата си история. дори американската програма за полети в космоса е благодарение на гермения, точно от времето на хитлер.. поредното лицемерие на камарадите на меркел.
99
2
 
14
 
! Отговори
С преди 5 години
Курешка е управлението на Германия от Шреьодер насам .
98
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 5 години
50 милион жертви наистина е ужасно, но какво ще каже Християндемократичната баба по въпроса за бежанците? Заради нея се възраждат партии като АзГ, на каква се прави, вместо да вземат мерки да изгонят тези ***, тя ще ми критикува. Откачена бабетина, и тези които я преизбраха, и те са откачени толерасти като нея.
97
3
 
7
 
! Отговори
Асен преди 5 години
По комунистическо, руснаците ни казваха откровено че победителите пишат историята.
96
4
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
И все пак, Хитлер е австриец, а не германец ! Което иде да покаже, че германците не са толкоз умнички колкото се представят при положение, че са позволили един чужденец да ги направи на маймуни !
95
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
50 милиона жертви това е ужасно за историята на германия и сега напьлниха европас необразовани бежанци какво мисли германия по този вьпрос защо не ги врьщаобратно докога в германия ще стоят ам бази от 1945 г те за заплаха за нас