Тръмп за Афганистан: Това е Харвард за терористите!

Той иска силно присъствие на разузнаването на САЩ там
2 юли 2019 11:42, Елка Василева
16
Тръмп за Афганистан: Това е Харвард за терористите!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да остави "много силно" присъствие на американското разузнаване в Афганистан след изтеглянето на американските войски от тази страна, предаде Франс прес.

"Бих искал (да мога) просто да си тръгна" от Афганистан. Проблемът е, че това изглежда е лаборатория за терористи. Аз наричам (Афганистан) Харвард за терористите", каза американският президент в интервю за телевизия Фокс нюз.

Тръмп каза това в момент, когато бе обявено, че представители на афганистанските власти и на талибаните ще се срещнат в неделя в Катар в пореден опит да договорят политическо уреждане на конфликта и слагане на край на военното присъствие на САЩ в страната, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Германия, която е съорганизатор на процеса заедно с Катар, заяви, че афганистанските представители ще присъстват "в лично качество на равни начала".

Талибаните отказват да преговарят с афганистанския президент Ашраф Гани, като предишният опит двете страни в конфликта да бъдат убедени да седнат на една маса се провали заради разногласия за участниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
krotko преди 4 години
терористите не са хора виждат с еснимани как обемно проникващо обсебват хора предимно поени с зомби препарати или имащи *** /parazits убиици в телата.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Ливан и Сирия са съответно Кембридж и Оксфорд
10
0
 
8
 
! Отговори
Citizen преди 4 години
Бай Доньо, ако Афганистан е Харвард за терористи, вие сте и декан и главен спонсор едновременно !
9
0
 
10
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
На Тромпета ще му припомня, че семейният приятел и бизнес партньор на семейство Буш - Осама Бин Ладен е обучаван от ЦРУ в... САЩ...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вие за урок, влезли сте в чужда държава и все едно сте си в Америка. Всички войни се създават умишлено от САЩ и НАТО , имали някъде война Америка е във възход.Няма ли война , Америка изпада в криза.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, нали цру дълги години обучаваше талибаните за да се бият срещу Русия. Те създадоха алкайда и ги въоръжиха.
6
0
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На което от Кабул отговорили: - Харвард, това е Афганистан за учените!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От МГУ направо в Харвард. Иначе само с камъни.
4
6
 
9
 
! Отговори
дада преди 4 години
Навремето руснаците си вряха гагата на две места Афганистан и после Чечения. Америгосите пък във Виетнам и после и те в Афганистан да не са по-назад. Народите на тези страни не са виновни, че някой си вре гагата там, има къде къде по-дашни страни , като нашата, като Турция да речем , които могат да бъдат склонени да играят по свирката на тоя, на оня, а може и на двамата. Има страни ***. Но народите на горецитираните не са просто такива, затова им лепват Харвард марвард незнам си какво.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаемо ваше царско задничество Тръмп Путинов първо в Харвард за терористи вие превърнахте Афганистан тъй ме сега намерете една изкупителна жертва обезглавете я публично и си измиите ръцете с нея и тръмпчо недей коментира хора дето от седем годишни се сражават да не ги обичам но и такъв като теб дето не си уважава собствените герои от войната щото не били гласували за него още по не обичам.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Афганистан беше ГУЛАГ за терористите, но САЩ се бориха за техните права и спечелиха войната и направиха Харвард за тях.
1
2
 
24
 
! Отговори
х преди 4 години
А пък Сащ финансират обучението им в Харвард. Има логика.