Алекс Дзанарди отново победи в живота, възстановява се от катастрофата

Пет операции са върнали зрението и слуха на големия спортист
23 дек 2020 17:15, Красимир Ангелов
5
Алекс Дзанарди отново победи в живота, възстановява се от катастрофата
Снимка: БГНЕС

Алесандро Дзанарди се възстановява от сблъсъка с камион през лятото и вече си е върнал зрението и слуха, благодарение на множеството претърпени хирургически операции, съобщава AutoMedia.bg.

Бившият пилот от Формула 1 и параолимпийски шампион бе прегазен от камион, след като ръчният му велосипед излетя от пътната лента в едно състезание през юни. Тогава лекарите трябваше да го поставят в изкуствена кома, за да спасят живота му.

Още по темата
"Кориере дела сера" съобщава, че Дзанарди е претърпял пет различни операции, в резултат на което вече вижда, чува и може да отговаря на въпроси. Предстои шеста операция за затваряне на дупката в трахеята му, след което лекарите очакват Алекс отново и да проговори.

Медиците от болницата в Сиена вече са оптимистично настроени и прогнозират, че Дзанарди ще възстанови по-голямата част от мозъчните си функции.

54-годишният Дзанарди загуби двата си крака в чудовища катастрофа на "Лаузицринг" през 2001. Той обаче сам си проектира протези, с които се завърна в състезанията и дори спечели няколко много престижни победи.

В допълнение той се впусна с колоезденето с колички и взе три златни медала от Параолимпийските игри в Лондон и Рио де Жанейро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Иван Стоянов преди 3 години
Живота на Дзанарди е изпълнен с перипети и тежки инциденти, от които той излиза с нечовешка воля и несломим дух, искренно се надявам и този път да зе справи. П.П. до Краси, който е "работил по статията". Много зле! 1. Дзанарди не излита от платното камиона е бил на платното при инцидента.2. Дзанарди не е прегазен от камиона, а той влиза в завоя с много висока скорост, не успява да го вземе и се блъска в него.3. Как Дзанарди отговаря на въпроси, слет като му предстои операция за затваряне н
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поклон, такива хора вдъхновяват. Като се сетя за хленченето как нямало наличности на това или онова и всякакви битовизми сравнени с това...
3
3
 
8
 
! Отговори
Сряда преди 3 години
Умирай трудно, завинаги...
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една одисея в 2021 година...За силата на човешкия дух.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баааа, тоя е безсмъртен ! :):)