Зеленски: Украйна винаги ще бъде Европа

Той отбеляза годишнината от бомбардировката на театъра в Мариупол
17 мар 2023 08:09, Нели Христова
83
Зеленски: Украйна винаги ще бъде Европа
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна - Белгия ще предостави на Киев 240 военни камиона, а Швеция - 8 самоходни артилерийски машини. Вчера стана ясно, че Полша ще даде на Украйна 4 самолета Миг-29.

Битката за Бахмут продължава. Според украинското разузнаване руснаците се подготвят да подновят атаката срещу Угледар. По данни на Москва руските сили са напреднали в посока Мариинка. Киев не потвърждава подобна информация.

Акцент в среднощното обръщение на президента Зеленски беше годишнината от бомбардировката на театъра в Мариупол. По думите му един ден виновните за атаката, при която загинаха много жени и деца, ще понесат отговорност за нея.

"Постоянно работим по две направления на нашата външна политика - европейско и евроатлантическо. С всички наши партньори. С официални и публични лица, с политици, с общности, които имат влияние. Украйна винаги е била Европа. Украйна винаги ще бъде Европа. Руските бомби няма да променят обективната реалност. А тя е, че украинците се защитават", заяви Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ЗНАЕТЕ РУСКАТА ИСТОРИЯ-ПЕТЪР ПЪРВИ СЪЗДАВА СЪВРЕМЕННА РУСИЯ И АКО ОТИДЕТЕ И ВИДИТЕ ДВОРЦИТЕ- САНКТ ПЕТЕРБУРГ,ГАЛЕРИИТЕ В ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ И ДВОРЦИТЕ В ЦАРСКО СЕЛО И КАСКАДИТЕ СЪС ЗЛАТНИТЕ ФИГУРИ В ЛЕТНИТЕ РЕЗИДЕНЦИИ ,АРХИТЕКТУРАТА НА ГРАДА-ВСИЧКО ТОВА ТОЛКОВА НА СЕВЕР И ДАЛЕЧ ОТ ЕВРОПА-ТОВА Е МНОГО РАЗЛИЧНО ОТ УКРАЙНА-КАЗАШКА СТРАНА-ЧЕТЕТЕ...
64
0
 
3
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 1 година
Глупчо Зеленски за каква Украйна говориш??? След всичко това което забърка ще имали такава територия?? А колкото за тебе наркоманчо скоро ще ти се вее шалчето в помещение 2/1/2 метра който са ти подготвили твоите верни приятели Вече те виждам как ще СЦЕПЯТ по кранчето и ще командироват без завръщане в АДА.
63
1
 
3
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Най проблемната нация ,отвратителни хора ,лакоми ,нагли ,просещи ,крадливи ,една *** е ухрайна
62
7
 
3
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Украйнците са в голяма степен правонаследници на Киевската рус и Руската империя. А сегашната Московия е абортирания отпaдък на болшевишката революция, начело с най-големия комплексар, джуджето което се мисли за император.
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти от кой подвид русофил си - тоя дето пише за рубли, или тоя дето пише за без? На втория подвид и първия му се смее.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако съм ще превзема Бахмут, после ще отстъпят да се радват и пак ще го превзема и така милион пъти
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото наркоманче винаги ще е наркоманче
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут е на 60% превзет вече, Авдивка ще е обградена до няколко дни, Сверск - до 2-3 седмици ---->>> Свали малко очакванията. БахТоаМут ще продължат да го държат непревзет, за да мелят на кайма укро-материала, щото това им е целта. Авдеевка - наистина до няколко седмици ще я обградят и ще почне и там укро-мелачката. Северск не е оперативно интересен, затова и няма да видиш там настъпление скоро(чак след като падне Красний Лиман/Бахмут/Авдеевка).
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак фантастики. Колкото Турция е Европа(3%), толкова и Укрия е Европа(0%), толкова и Хасан от Афганистан е германец(пристигнал натъпкан в тайник на камион), толкова и хамстерите, отглеждани в аквариуми са риби. Хахахаха.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зелкарски:Украйна винаги ще прави *** номера, ще иска всичко безплатно: пазари, помощи, облекчения в резултат на което стандарта на европееца, хеле пък българина, съвсем ще рухне, а бизнесът ще фалира и ще внасяма всичко на космически цени. Първо беше ковида, дето ни затвори за 2 год, оздръжка на ордите мигранти, сега войната, която обогати оръжейниците, накрая за нас ще остане остане рецесията, инфлацията и фалит.
55
2
 
10
 
! Отговори
тя преди 1 година
Вчера в един магазин ми се оплака продавачката -"Тук една украинка обърна в продължение на часове магазина на опаки ,нямше дреха ,която да не пробва , разгони другите клиентки ,такова чудо не бях виждала !"
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут е на 60% превзет вече, Авдивка ще е обградена до няколко дни, Сверск - до 2-3 седмици. Укитата пробваха вчера да атакуват към Мелитопол и бяха изпепелени. Руснаците са здраво окопани, и дори да има пробив - имат предостатъчно авиация да разгромят планираната укрофанзива. И да понесат загуби няма да е голям проблем, защото продъни ли се майската им офанзива, укропите са свършени.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога тоя !?
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги искам тия "Евроатлантически ценности "!!!те ще ни погубят !
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа загива ,то не са мигранти ,укр "бежанци",даване на Украйна милиарди за сметка на европейците с една дума Европа пропада !
50
2
 
14
 
! Отговори
Зелкарски: преди 1 година
Украйна винаги ще бъде вечно искащ и нуждаещ се проблемен беден вуйчо в Европа
49
2
 
14
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя ще докара световен конфликт и към това се стреми !
48
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 1 година
Цяла Европа се е впрегнала да дава на Украйна ,защото се бие срещу Русия !Има и други конфликти ,но никой не им обръща внимание !
47
2
 
13
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Вярно е казал Зеленодрешкото-наркоман, но с една корекция, която изпуска - ако я има Укрия след войната, в Европата ще бъде само западно. от Днепър. Рашките са умни, знаят какво им трябва.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, тоя вече и среднощни обръщения почна да прави..