Шестима цивилни са били убити при украински атаки

Атаките са били в окупирани от Русия територии
33
Шестима цивилни са били убити при украински атаки
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Общо шестима цивилни са били убити днес при украински атаки в контролираните от Русия части от Южна и Източна Украйна, заявиха представители на назначените от Москва власти, цитирани от Ройтерс.

Андрей Алексеенко, ръководител на руските власти в Херсонска област, каза, че двама души са загинали в местно село при атака срещу камион с хранителни продукти. Превозното средство е било поразено от дрон, като при ударът е бил убит на място единият от двамата мъже вътре. Вторият е успял да се измъкне от камиона, но е бил убит от друг дрон.

Алексеенко съобщи и за още едно нападение в района, при което са били убити двама техници, работили по възстановяването на мобилните комуникации. Трети човек от екипа им е бил настанен в болница в критично състояние.

Назначените от Русия власти в Донецка област в Източна Украйна заявиха, че при украински обстрел са били убити двама души, а девет са били ранени.  

Москва и Киев отричат да атакуват цивилни, отбелязва Ройтерс.

През февруари Мисията на ООН за наблюдение на човешките права в Украйна  съобщи, че от началото на войната на 22 февруари 2022 година в нападнатата страна са били убити над 10 000 цивилни, а близо 20 000 са били ранени./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички знаят, че това са били ирански командоси, а не цивилни ))))
26
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен Да РФ Бомби Украйна... Но като изключим свалените от ВСУ ПВО боеприпаси на главите на мирни граждани при които има цивилни жертви, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПУСКОВЕ СА БИЛИ СРЕЩУ ВОЕННИ ЦЕЛИ!!! А Ъкрайна странно защо практически всеки ден атакува ЦИВИЛНИ ОБЕКТИ - Това се нарича ТЕРОРИЗЪМ В КИЕВ ИМА НЕЛИГИТИМЕН ТЕРОРИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се това е руска пропаганда - вижте какви са лоши украинците , убиват цивилни Интересно как не са добавили че един от тях е бил дете ... Руска , комунистическа наглост -нападаш съседа за да му вземеш земите , убиваш стотици хиляди , включително цивилни , отвличаш украинчета и ги правиш насила руснаци , НО се оплакваш че украинците те бомбардирали - Ах тия нахални украинци -как смеят да ни обстрелват !!!????
24
6
 
3
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 1 месец
До това води "денацификацията". Почнаха да *** и денацификаторите, а пътят към Лисабон и Берлин се оказа путинска фантасмагория.
23
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Кое не ви е ясно още?
22
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Русия не е направила нищо незаконномспоред така нареченото международно право. И а хора в Украйна, които по време на Майдана бяха нападнати, след това им бяха отнети правата, езика, училищата...те ,апочнаха да се защитават, обявиха зве републики и така няколко години. После Русия призна тоя републики, републиките поискаха помош, за да се защитят и Русия помага. Това е цялата история.
21
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А коя смятат за нападната страна? В момента окупантите са от Киев, влезли незаконно в две републики, станали впоследствие част от РФ. Ако има някой окупант, то това са войските на Киев. Русия отдавна се изтегли от украинските територии.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР ---- Айде и ти между тях
19
9
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Само 6-*** ли!? Айде следващия път много по-6-***!
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Саше новината е 6 души са загинали при терористични атаки е освободените територии.Къв журналист си ти бе мисирко ,ми влез в инстаграма ,видеата са там как атакуват водача на камион превозващ храни ,как оцелява след 1 удар и с 2 го доубиват.Позор краина дано ви изравнят с земята ,фашисти гнусни
17
17
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Повече убити руски окупатори,по-красива пролет!
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй за гордост ли го имат украинските фашисти !?!
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видеото го има в инстаграм-това си е брутално убииство на цивилен също както евреите убиха доброволците които хранеха бежанци.1 удар удря камион с хранителни продукти ,шофьора излиза на пътя 2 удар дрон умишлено умъртвява водача .Геноцид толериран от ЕС
14
17
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВСЕКИ КОЙТО Е ОСТАНАЛ В ОКУПИРАН РАЙОН СЕ ВОДИ ПРО ПУТИНИСТ ТОЕСТ ПОДЛЕЖИ НА ИЗТРЕБВАНЕ НЕЗАБАВНО КАКВОТО Е И ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПОДЛЕЖИ НА ИЗТРЕБВАНЕ ЦЯЛОТО КАТО СЪУЧАСТНИЦИ! ЕВАЛА НА УКРАЙНА ЗА 6-ТЕ ЛИКВИДИРАНИ НО ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СА САМО 6 А НЕ ПОНЕ 6 МИЛИОНА ПУТИНИСТИ
13
5
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Щом са убити цивилни в "окупираните територии", то те са били украинци? Т.е. унищожавайки военните сили на Украйна, Русия защитава украинците?
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе,цивилни.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма международен съд в тоя случай но за Русия веднага се сезира за Буча че са избити мутри.
10
6
 
19
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
Укрите освен да сеят смърт сред цивилни друго не могат!
9
5
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Укропитеците напълно се доближават до чи футите като терористи !
8
5
 
18
 
! Отговори
Говоря Само Истината преди 1 месец
Все пак Зелника е еврей.Те си падат по убийство на хуманитарни работници