Как се обучават децата в референтните училища на Google?

Учебният час е съвсем различен
19 ное 2021 11:47, Ния Христова
3
 
Нови 8 български училища стават част от семейството на референтните училища на Google. Какво представлява едно референтно училище и какви иновации предлагат българските училища в тази сфера?
 
"Това е едно изключително световно признание, което ние получихме от Google. Вече няколко години обучаваме с Google инструментите. С помощта на Центъра за творческо обучение в България, който е партньор на Google, успяхме да преминем сертифицирането на нашите преподаватели", посочи заместник-директорът на дигиталното училище ЕСПА Румяна Илиева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Илиева обясни, че учебният час в едно такова училище е съвсем различен - всяко едно дете разполага с хромбук - устройство, чрез което децата са в дигиталния свят.
 
"Google разполага с инструменти, различни приложения, с които учениците могат да учат по по-забавен и интерактивен начин. С тези приложения децата могат да пътешестват - като Google експедиции", каза още заместник-директорът на ЕСПА.   
 
"Процесът на обучение се превръща в доста забавен. Децата създават сами съдържания. Учителят се явява като провокатор. В някои учебни часове учениците представят уроци", добави тя.
 
Илиева отбеляза, че се създават дигитални умения, които се надграждат в годините.
 
"Децата не се затрудняват особено, когато съдържанието и изграждането на тези умения им е поднесено по разбираем и лесен за тях начин. Вече и в предучилищната група започнахме уроци с малките деца", сподели заместник-директорът на ЕСПА.
 
"Първо - учителите полагат онлайн изпит пред Google за първо ниво преподаватели. След това има изпит на второ ниво. Всяко училище трябва да има един обучител. В ЕСПА 80% от преподавателите са сертифицирани. Трябва да има поне една паралелка с хромбук. При нас всички паралелки са с хромбук", разясни Илиева.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Училища на гъгъл? Бягайте с 200 от там ако не искате децата ви да са индокринирани с дегенеративно мислене и да почнат да си бъркат по дупките със същия пол един ден. БЯГАЙТЕ от тая сатанинска клопка!
1
1
 
4
 
! Отговори
Мислител преди 2 години
Смех