Розови истории сриват имиджа на МО

500 хил. лв. за шоупрограми в министерството
3 сеп 2009 10:01,
78
Розови истории сриват имиджа на МО
Розовите истории. Снимка: БГНЕС

 

"Ако имаше злоупотреби, контролната система в Министерството на отбраната щеше да ги установи".

Така бившият министър на отбраната Николай Цонев отговори на обвиненията за злоупотреби по време на неговия мандат.

"Убеден съм, че контролната система в Министерството на отбраната би установила, ако има нередности.

Системата за обществени поръчки и работещите в нея 20 човека дават възможността да бъдат установени нередности", заяви Цонев пред БНТ.

Според него столът в министерството е бил направен за служители на МО и гостуващи делегации.

Още по темата

"Обменът с НАТО и покриването на стандартите е причина за развлекателната програма в почивните домовете на министерството. Забележете – 500 хил. лв. за три години, по обществена поръчка за културно-развлекателна програма", подчерта Цонев.

Според него развлеченията са включвали спортни игри и др.

Той смята, че отговорност за розовите БМВ-та носи директорът на изпълнителната агенция, която ги е купила, а след това още две агенции, които са ги наследили , но не са ги пребоядисали.

Според него оправданието, че министър е разписал заповедта, за тях е некоректно.

"Съжалявам, че тези розови истории развалиха имиджа на министерството, който съм градил. Розовите БМВ-та никога не са били ползвани от Министерство на отбраната", завърши Николай Цонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
14
 
! Отговори
ГОЦЕ преди 14 години
ДО 55 слънЧЕВА, ГОСПОЖО куни си весник ;УИКЕНД; стр. 29 СЛОЖИ си ОЧИЛАТА и прочети за д-р МИРОСЛАВА КАДУРИНА за какви далавери е участвала в АРМИЯТА. МОЖЕ БИ е лекувала ГОЦЕ ТРИПЕРО.
56
0
 
14
 
! Отговори
доктор ХАУС преди 14 години
ДО слъНЧЕВА Почитателка на Д-р КАДУРИНА, направено с парите на НАРОДА, и нашите ДАНЪЦИ. да се провери с какви пари и на какви ЦЕНИ. СРАМ и ПОЗОР за АРМИЯТА, ЗНАЕТЕ ли в какво състояние е родилните отделения в СОФИЯ, родилки в коридорите стоят. Получаваш като си човек на ДОГАН.
55
0
 
14
 
! Отговори
slan4eva преди 14 години
Може доцент КАДУРИНА да е личен лекар на Доган незнам ,но това което е направено в нейното отделение никаде другаде не съм го веждала ! Пациентите печелят ,там са в един разлечен свят такава обстановка отношение няма другаде. Нереално е за нас, свикнали с схлупени и почти падащи мазилки и мухлясали тавани изядени от дървояди мебели докато там всичко е лукс ...
54
0
 
14
 
! Отговори
СД преди 14 години
ТОЗ БИЗНЕСМЕН СЪС СКЪПАРСКИТЕ КОСТЮМИ НИ ПРАВИ НА БАЛЪЦИ!!! И ДЕЦАТА ВЕЧЕ ЗНАЧТ ЧЕ ЛЮПИЛНАТА НА КОРУПЦИЯТА Е ЗОБ(закона за обществени поръчки)!!!! В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ, ДА НЕ КАЖА ВЪВ ВСИЧКИ ТЪРГОВЕТЕ СА НАГЛАСЕНИ, И ГИ ПЕЧЕЛЯТ КРЪГОВЕТЕ ОТ ФИРМИ!!! ТОВА Е ФАКТ!!! И НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ТОВА МИНИСТЕРСТВО..;)
53
0
 
14
 
! Отговори
medika преди 14 години
защо не се извърши ревизия на ВОЕННО МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ, как чуждестранни фирми се грижат за болните. Защо не се ревизират личните лекари на ДОГАН генерал СТОЯН ТОНЕВ и МИРОСЛАВА КАДУРИНА.
52
0
 
14
 
! Отговори
joi преди 14 години
daaaa a nie v podelenieto 6e sabirame pari ot djoba si za podrajka na ma6inite
51
0
 
14
 
! Отговори
Чикатильо преди 14 години
Държавата може да печели,ако отдава беемветата под наем на хип хоп изпълнители,да снимат клипове с тях.МВР може да си вземе *** кадилаци,да има по-голям избор.
50
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 14 години
Да си бяха купили и розови лаптопи, ама не са се сетили. Ония по 3000 лева сигурно са черни или сиви.
49
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 14 години
"Контролна система в МО"...:)))) Българския народ наистина е много глупав, щом му се пробутват такива *** оправдания... Кажете къде го има това: системата сама да се контролира и да няма злоупотреби? :) А "гражданското общество"? :) Нали уж демокрация, туй-онуй... Нормално е обществото да контролира тези неща, защото то ги плаща, а при нас това не се случва, само се раздува щата на разни контролни органи и в резултат корупция да ти види окото!!!
48
0
 
14
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Като не са ползвани защо са купени с Ваш подпис , и какво значи некоректно "абе подписах ама е.а ли му мамата какво беше" !!!!!!! Добре ,че не са му поднесли документ за ядрено нападение над Русия да речем, *** !!!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за прикритие се е оженил даже, а вечер тайно в гей бара
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
... а на мен на розовото червило...
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Баси якото! Розово БМВ ме преследва в живота и неотлъчно до мене вървииииии....Искам и аз розово БМВ...ще ми отива на новите сандалки! :D:D:D:D
44
0
 
14
 
! Отговори
Свилен преди 14 години
Само че за разлика от СерГей, новия министър на финансите е женен с две деца, доказано не е ***.
43
0
 
14
 
! Отговори
ДО 40 преди 14 години
ТИ СИ ИДИООО ,,,СВИНАРОВ УПРЕКВАТ ,А НЕ БИВШИЯ !!!*** ДА СИ ПРОДАВАШ ПАМПЕРСИТЕ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР ,КАТО НЕ ЗНАЕШ... !!!
42
0
 
14
 
! Отговори
дон курошвили преди 14 години
Стига сте ни занимавали с педераските цветове на БМВ-тата. *** управляваха,*** се возеха.*** са цветовете!!! Ако не им търсят отговорност за разхищенията и кражбите , значи и тези са *** и държавата стана *** !!!!! Тогава трябва или да им *** главите и ташаците или да бягаме от тук !!!
41
0
 
14
 
! Отговори
Мъж преди 14 години
били са за министъра на Финансите, който говори с тон на ЖЕНА! :) И сигурно го поема отзаде заедно с Сергей
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какъв Свинаров идиоооо!? Незнаеш ли кой е бившия министър ?
39
0
 
14
 
! Отговори
МАРИО преди 14 години
НЕ СЕ ПРАВИ НА НЕЗНАЕЩ СВИНАРОВ ...ДОБРЕ ,ЧЕ ДЪЩЕРЯ ТИ НЕ СЕ СЕТИ ДА СИ ПОИСКА ВОЕНЕН САМОЛЕТ ДА Я КАРА НА БАЛА БОЯДИСАН В РОЗОВО-МАСКАРИ С МАСКАРИТЕ ...АМА НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА Е ЛЕСНО ... !!СЪД ЗА ВАС *** ...!!!
38
0
 
14
 
! Отговори
Мимоза преди 14 години
Ок! Розови, розови и толкоз. Нали са добри автомобили да се върши работа с тях. Май само с глупости ни занимават, за да се отклонява вниманието от по-съществени неща. Пфуууууууу, няма оправия. Там, където закриват фирми и предприятия и хората ще останат без работа, едва ли на някой му пука за цвета на министерските автомобили...