Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
6
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
до 398Въпреки царящата бездуховност и некачествените кадри, в православната Църква намерих толкова добри свещеници, че се чудя на хората, които виждат само лошите. Просто трябва време и търсене - Търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори, искайте и ще ви се даде!
250
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джисъс е Гей!. Учениците му си лягат с него и се ревнуват един друг като малки ***! Пише го Библията! Точка!
249
0
 
5
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
до 389Православната Църква няма проблем в основните доктрини. Поместните църкви вземат решения за маловажни въпроси и различията са пренебрежимо малки. до 391Не оправдавам никой, който нарушава Христовите заповеди. Провалила се Църква е тази, която преиначава тези заповеди. Православната не ги преиначава.
248
1
 
0
 
! Отговори
до 385 преди 11 години
ако кражбите са единственното нещо, което искашто и подвизите ти ще са такивано за какво ти е опрощение, ако си решил да си вършиш подвизите :)може би си син зевсов или нещо друго богоподобно
247
2
 
0
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Я марш да го водите!
246
2
 
1
 
! Отговори
до 387 преди 11 години
Имало е дръжки, дали пък не е било неприятно но поповете хората да знаят че между човек и господ не трябва да има посредник, кой ще ги храни тия *** ако хората не ходят в храма.
245
1
 
5
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
Както вече казаха ... Стана късно. Аз лягам. Пожелавам на всички спокойна нощ. Ще ми се само да четете повече сериозна литература. Специално за истинноста на Библията има тонове материали. Православието.ком е прекрасен сайт ... Там може да прочетете и за пътя на протестанти към православието (Питър Гилкуист) и ще видите, че исторически погледнато, няма друга религия, която да пази по-добре Христовите заповеди.
244
3
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
Нима??? Господин, Николов, това не важеше до преди малко за католиците, като ги поставихте под общ знаменател и католицизма се превърна във света инквизиция и папата Бог на всички католици. Нима, оправдавате хората , които търгуват в божия храм, които са приели църковните имоти, като разменна монета и слугуват на мафиоти. Нима искате да кажете, че църквата за вас не е отражение на обществото ни, православното ни общество. Огледайте се господин Николов, католици, православни...всички се провалиха
243
0
 
4
 
! Отговори
До 378 преди 11 години
А ти прочети втората алинея на същия тоя член. Свободното слово е много хубаво нещо но и то има граници. Има един сайт в който коментарите като са цяло по-сериозни, а тези които са обидни, провокиращи към омраза, насилие и тн и тн, се трият. И така трябва да е, всеки има право на мнение но без да някърнява другите.
242
3
 
0
 
! Отговори
до 380 преди 11 години
И защо ще ходиш на работа господ ще те нахрани гледай птиците.
241
0
 
6
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
Богомилството е имало противодържавен елемент, затова са и били преследвани (от държавата). Били са опасни за цялото общество. Не зная за измрелите старообредци в Русия (не мисля, че са били огромен брой). Измрелите във Византия покрай иконоборческата ерес безспорно са много неприятен случай, но какво да кажа. В Църквата живеят хора. Аз съм изпитал православното учение в живота си. Чел съм доста, но повече сила ми дават чудесата в живота на дядо ми, които са необясними по друг начин, освен ...
240
1
 
2
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Най-добрият начин е, никой да не ги забележи, никой да не се интересува от тяхната демонстрация. Защото всъщност те не играят никаква роля в обществото, те са - никой. Все едно - нищо не се състояло.
239
1
 
2
 
! Отговори
до 377 преди 11 години
Значи мога да ида да открадна нещо изповядвам се и съм готов за нови подвизи ?
238
1
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
Православието е учението на Православната Църква, а не е 10-50-1000 човека, които се водят православни.
237
1
 
1
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
до ТомасИзповедта пред свещеник е в смисъла на думите - научете всички народи като ги кръщавате и - на които простите греховете, ще им се простят, на които задържите, ще им се задържат
236
4
 
5
 
! Отговори
BIX преди 11 години
абе вие няма ли да ходите на работа???хайде томасе и ти петрегоспод няма да ви плаща сметките !!!и утре е ден, потопа няма да дойде скоро!!
235
3
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
Православието ни преди няколко години уби един свещеник с колове, православието ни кара коли за 200 бона, православието ни е обител за гейове и перверзници, за какво православие ми говориш, като поповете отказват да кръстят някой ако не си плати таксата? Хора вие в кой свят живеете?
234
1
 
0
 
! Отговори
до 376 преди 11 години
Скрий се някъде пък ти бягай прочети член 1 алинея 39 от Конституция на България после хленчи.
233
0
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
до 364.Безспорно са били унищожени и протестанти (някои, от които доста радикални). Аз не се опитвам да оправдая зверствата на католическата църква, която тръгва след папата, като че той е Господ. Няма да отрека и това, че католическия разкол е и политически. Това обаче не пречи на православието да запази Христовите заповеди неизменени. Православието запазва точно учението на апостолите в преданието на св. Отци
232
2
 
1
 
! Отговори
до 350 преди 11 години
И християнството и корана са натъкмени от евреите всъщност всичко са го пооткраднали от древния Eгипет.