bTV срещу „Булсатком” – проблем на гражданското общество

Търговският спор за излъчване на сигнал накърнява интереса на гражданите
Обновена: 9 яну 2013 07:36 | 9 яну 2013 07:36,
349
bTV срещу „Булсатком” – проблем на гражданското общество
Снимка: ЕК

Търговският спор за излъчване на телевизионен сигнал накърнява интереса на гражданите, особено във времето на информационно-разяснителната кампания за провеждането на националния референдум. Това коментира за БТА Мехти Меликов, изпълнителен директор на Асоциацията на българските радио- и
телевизионни оператори /АБРО/.

От декември 2012 г. "bTV Медиа Груп" и "Булсатком" не могат да се споразумеят по условията за нов договор и това доведе до спиране на каналите на медията до абонатите на сателитния оператор от новата година.

Мехти Меликов каза, че в много индустрии търговски спор между контрагенти може да остави потребителите без определен продукт или услуга. Продуктът на медиите обаче е информацията, добави той. По думите на Мехти Меликов правото да се търси и получава информация е в основата на информирания избор на гражданите, т.е. е елемент на демокрацията.

Според него в този случай търговският спор е съществен проблем на гражданското общество и единственото, което можем да направим, е да създадем нетърпимост към всяка форма на ограничаване на правото на информация и на медийния плурализъм.

Още по темата
 Меликов заяви, че АБРО не може и не следва да участва в търговските взаимоотношения на независими предприятия.Като представителна организация на радио- и телевизионните оператори в България ние се интересуваме от медийната среда, а тя се характеризира с дълбоко навлизане на кабелните и
сателитните платформи за пренос на сигнал (80 процента от домакинствата приемат телевизия чрез пакетите на платформените оператори), отбеляза той.

В тези условия достъпът на телевизиите до тяхната аудитория е опосредстван от технологични платформи, което означава, че между онзи, който иска да каже нещо и другия,който иска да го чуе, има предприятия, от които зависи осъществяването на тази комуникация, заяви Мехти Меликов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък да сугнслизирам оправете тоя фюжън маже сече и се набутах да се вържа една година не съм за двата лева ама правят хората да се карат има една приказка зависта ходи по хората неисе злобеите колкото вие кеф вие сте на загуба медто клиенти да печелите от тия неща сте на загуба днес платил утре не не съм на договор тъи че ми дреме а на вас ще ви задреме като не съм само аз
288
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 11 години
аиде бе хора 6анпионска лига идва какво 6те правим дове4ера пак ко спрете и тв 7 пак ли само на ефирка 6те сме баси срама за европа
287
0
 
0
 
! Отговори
Аре,стига!!! преди 11 години
Господарите: Булсатком vs. bTV youtube/watch?v=lJKsVQK63_0
286
4
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 11 години
не че защитавам булсатком но питам простите и алчни мутри от герб как дянков със заплата от 3хил.лв. изплаща апартамент в сащ за 2млн. долара а плащат ли данъци гнусните прасета от герб.отговор Неплащат само КРАДАТ.но ще дойде и тяхнотовреме и те ще се разплатят.
285
0
 
3
 
! Отговори
ДЕДО ЙУХ преди 11 години
МЕТОДИ НАПМНЯЩИ 1991-1995 г. Това си знаят, това си правят.
284
3
 
11
 
! Отговори
герберченца преди 11 години
ЕЙ ТЕЗИ РАБОТИ СТАВАХА 4 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ С ВСЯКА ЕДНА ФИРМА КОНКУРЕНТ НА ГЕРБЕРСКА ФИРМА. ЗАТОВА ИМА БЕЗРАБОТИЦА И БЕДНОСТ. ТЪЖНО И ГНУСНО!Да живее Бойко БОРИСОВ и Дюнигейт!
283
2
 
15
 
! Отговори
Емо преди 11 години
БТВ иска да вдигне цената за доставката а булсат не иска да плати! С право защото ние народа сме крайния потребител и ще се отрази на нас!! Булсат са компания с добри оферти като интернет + телевизия за около от 15 до 20 лева с което бият на пазара и те единствени намалиха цените в момент на криза!За нас това е добре защото ни е писнало от монопол на телевизии ,енерго снабдяване,JSM оператори и др ***!!В бели държави има конкуренция и ниски цени а в БГ монопол!! Дръжте се с вас сме!!
282
1
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Булсатком се намесиха в цифровизацията и виж кво стана, ами така де - ще развалят монопола ама ха......
281
3
 
14
 
! Отговори
. преди 11 години
Играта е друга един Цветан който случайно се познава със пожарникаря и уж няма връзка със *** и една руска банка която няма никаква връзка с руската мафия купиха един телеком който също е доставчик на два вида телевизия та клиентите на булсатком сега отиват там
280
1
 
21
 
! Отговори
МИРОЛЮБА БЕНАТОВА преди 11 години
НИЕ СМЕ ПРОТИВ БТВ!
279
1
 
27
 
! Отговори
АНИ САЛИЧ преди 11 години
ПОДКРЕПЕ БУЛСАТКОМ!!!!!!!!!
278
2
 
34
 
! Отговори
X преди 11 години
Това че полиция е нахлула в офисите на ТВ+ показва колко са жалки БТВ и положението им!Така си вкарват автогол,още повече ще ги намразят като се вижда какви мерки вземат такава е и цялостната им система....***!!!
277
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако булсат устискат и вярвам че ще го направят,защото са пичове и единствени се противопоставиха на монополистите и манипулаторите от БТВ ще го направят и други защото се вижда от коментарите че може и без тази телевизия !!! Това ще бъде края и на всички *** които работят в нея!!!
276
2
 
47
 
! Отговори
Анкета преди 11 години
Просто кабелните операти трябва да предложат план в който всеки да може да избира каналите които да гледа и съответно да ги плаща. Нека тогава се види кои би платил за Турската телевизия БТВ. Нека подкрепим Булсатком и всички които не искат да робуват на Слави Трифонов.
275
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е че откакто Мърдок заряза БТВ. Мястото му се опитва да заема Слави Трифиноф. Меси се навсякъде и иска само той да бъде гледан. Не разбирам как Цветаноф и Бойко търпят да бъдат така унижавани публично от него. Трифиноф гради репутацията си върху простотияъта с която залива успелите хора като Лили Иванова и коойто друг се сетим. самият той не притежава нищо с кето да може да остане в историята освен вездесъща простотия. Лили Иванова го осъди не знам защо другите го търпят.
274
2
 
30
 
! Отговори
miselm преди 11 години
Да се направи референдум да ли булсатком да излъчва бтв и ли не те зи вече никой неиска да ги гледа само глупост и слави аман
273
3
 
23
 
! Отговори
Gogo преди 11 години
Браво Цецо, браво МВР,днес ГОВОРИТЕЛКА утре може някой *** крадящ от бабите по селата !(но не ми се вярва:( Добра работа , жените да ви пуснат гювеч довечера!Пък като разберете какво сте направили дано се засрамите и извините ( Но не ми се вярва)!
272
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо БТВ искат да продват всичките си канали като не всички иакст да ги гледат? Булсатком са прави. БТВ напоследък излъчват само турски сериали и слави Трифинов. Простотията там ескалира. Защо търските сериали са в най-гледаното време, а Българските по късно ? след като БТВ си губят аудиторията е нормално да не им се плаща и да не бъдат излъчвани. Другите оператори би трябвало да последват Булсатком.
271
4
 
45
 
! Отговори
Бай Ганьо- БГ преди 11 години
bTV са долни изнудвачи! Телевизията им е скапана, а водещите им са завършени ***, почти колкото Кеворк, на когото се кланят. Всички са гербаджийски *** и турски пропагандатори..Юлселчовци, Цоловци и прочее блюдолизци! Само бай ви *** знае как се прави телевизия!
270
26
 
9
 
! Отговори
nanan.mirea преди 11 години
Бтв имат пълното право да съдят Булсатком, защото това тяхното не е поведение на нормален български кабелен оператор, а някаква смешка тотална...в тази страна аз вземам позицията на Булсатком ;)