TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

След дърпането на шалтера операторът продължил да излъчва програмите й
Обновена: 14 яну 2013 16:32 | 14 яну 2013 16:32,
326
TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"
Снимка: архив, Dnes.bg

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

Още по темата
„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следвашите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: БулсаткомГДБОПTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
или без каквото и дабило за гледане срамное живееики в 21 век даго има това просто еунизително в сверата на модерната техника изведнаж при малко капки даждец да минавам на декодери или на интернет а позамислетесе 4е 6те си изгоните наи редовните клиенти а не искам да се вра6там на кабелна за6тото знам какво е наи добре там но ако бада принуден 6те сменя оператора
247
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 9 години
искам да попитам следното булсатком бяхте наи добрия оператор до преди половин година от половин година насам какво става та така искате да си изгоните клиентите никога не ми се бе6е слу4вало да ми гасне приемник и по време на дажд напоследак като капнат капките и булсатком е по4ивка обаждам се на оператор тои нехае какво става да не се наложи да сменям оператора за6тото сте супер ина4е но това просто така не става сагласен сам ло6о време *** пак 4ак толкова оставяте хората без ма4
246
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 11 години
БТВ си повярваха че са много велики. И вдигнаха цените към операторите. Рано или късно операторите ще трябва да вдигнат таксите. Мисля че спокойно можем да минем и без каналите на БТВ, освен ако някой не държи да гледа 18-ти път за 1 месец "Деца на килограм".
245
0
 
0
 
! Отговори
тодор преди 11 години
булсатком са измамници, всъщност нещата са ясни. Булсатком нямат пари, продали са се вече ис ега са само лице на истинския собственик.Който не се интересува от абонатите им, тъй като ще развива друга дейност. Най-верятно това е Мтел, той не се интересува от телевизия, защото си има. затова и на Мтел не му пука дали си тръгват абонати или не.
244
1
 
0
 
! Отговори
Смело сърце преди 11 години
от Лондон...Криста ,бтв е *** на Първанов и БСП...,кво ми говориш за морал ..не те разбирам.
243
0
 
1
 
! Отговори
КРИСТА преди 11 години
Хорни , от коментара ти лъха злоба .Трудно е да признаеш , че БТВ е незаменима медия :))) колкото и да ти е трудно да приемеш .....това е истината .
242
1
 
1
 
! Отговори
хорни преди 11 години
сега бареков е като директор на водопад - директор на телевизия, която не се излъчва... УААХАХАХАХАХА! само един Мюнхаузен може да твърди че телевизиите му са супер незаменими и супер гледани (и то с "официални" данни) при положение, че не се излъчват. страхотно се радвам, че този "конфликт" спука балона надуван с толкова усилия и средства от групировката около медиите на БТВ и ТВ7 и Виваком и то предизборно. всичко е фалш, пропаганда и измишльотини. БТВ и ТВ7 са не по гледнаи от ARRIRANG.. хаха
241
1
 
0
 
! Отговори
Диди преди 11 години
НЕДОВОЛНИ исках да кажа :)))
240
1
 
0
 
! Отговори
Диди преди 11 години
Щом сме доволни,трябва да сезираме нужните органи,защото нарушителите трябва да се наказват...
239
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУЛСАТКОМ FOREVER!!!!!
238
1
 
1
 
! Отговори
Bubeto преди 11 години
Аз пък изобщо не съм доволна от Булсатком и с нетърпение изчаках да ми приключи договора,за да се прехвърля на кабеларката,която дори се оказа,че има много повече канали...интересни канали,които Булсата спряха да излъчват отдавна...
237
1
 
2
 
! Отговори
mismar преди 11 години
Аз съм доволна от Булсатком. Няма да ги сменя заради турската телевизия БТВ, още по-малко заради ТВ7, които не си спомням от кога не съм гледала. Била съм клиент на Viv и Близу. И с двата доставчика имах големи проблеми. В момента интернета ми е също е на Булсат. Ако пуснат мобилна услуга в пакет с другите две, ще им бъда клиент. По повод статията искам да кажа, че за мен Николай БарАков е пълен ***, жалко подобие на журналист, който няма талант дори в напъните си да прави ЦИРК!
236
0
 
1
 
! Отговори
до 277 преди 11 години
ти лъжеш - когато не си платил, булсата не спира веднага сигнала, а постепенно, в продължение на няколко дни, като започва от по-скъпите филмови канали, за да те подсетят, че не си платил.до 291не се прави на ударен - хората не искат да плащат повече пари, заради некадърните алчници от ьтв и тв7, защото повечето не искат да ви гледат дори и безплатно
235
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ТОЛКО ЗА ПРОСТАЦИТЕ С КАБЕЛЯЦИТЕ...!
234
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОЯ БУЛШИТЕКОМЕ ПА Е БАСИ ***...КВИ ЛАИНАРИ СА ТАМ И СОБСТВЕНИЦИ ИРАЗНИ НАДУТИ УТКИ...БЕГАИТЕ ОТ ТИЯ *** БЕ АКО ИМАТЕ МАЛКО АКЪЛ...*** НЕМАТЕ...!
233
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЛКОН С ДВАИСЕ АНТЕНИ И ВИСАТ КАБЕЛЯЦИ СЕЕНО СИ У СЕЛСКИ ПАКИСТАН АФГАНИСТАН...БЕ ИМА КООЛТУРНИ ТЕХНОЛОГИИ БЕ СЕЛЯЦИ...!...БУЛСАТКОМ... ХЕХЕ...ПРАИ СИ *** ПИАР...!
232
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЕЙЙ ПРОСТИ ШЕИСИ УМРЕТЕ САМО ЕДНА РАДУСЬ ИМАТЕ БАЦЕ БАРИСОФСКИ ЛУНЕН РЕИНЖАР...!
231
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....САМО ИНТЕРНЕТ БЕ *** Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА СЕКВИ ТИВИТА...КВИ СА ТИЯ ЧИНИИ БУЛШИТКОМИ 7+ бТВ И СЕКВА ДРУГА СЕЛЯНДУРИЯ...!
230
2
 
1
 
! Отговори
до предните платени преди 11 години
кой, кога и колко ти плати да защитаваш Булсатком.
229
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Бареков защо се прави на ощипана мома . Сам каза ,че остава да излъчва на добра воля въпреки ,че няма договор с булсатком. А сега реве като вдовица за ...... Защото не се излъчва тъпата му телевизия. По добре да не подновяват договора с тв7 и бтв изобщо не ми липсват.Само така булсатцом никакви компромиси с гъзоблизците.