Готови сме за избори, защото не излъгахме, обяви Кунева

"БСП е неправилната, а ГЕРБ - неприличната партия"
Обновена: 21 сеп 2013 14:52 | 21 сеп 2013 13:39, Камелия Цветанова
126
Готови сме за избори, защото не излъгахме, обяви Кунева
Меглена Кунева.Снимка: БТА

Готови сме за предсрочни избори, защото имаме моралното право на кажем на българските граждани - ние не излъгахме. Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева пред делегатите на Второто национално събрание на партията в зала 3 на НДК, цитирана от БТА.

Светът е нов след протестите, хиляди българи са в крак с това и искат и от управлението същото, коментира тя. Хората узряха преди нас, политиците, и искат промяна в поведението ни, посочи Кунева и допълни, че е удовлетворена, че поне партиите в Реформаторския блок са показали, че могат да преодолеят политическите си различия и да говорят помежду си.

Реформаторският блок не е реплика на модела да обединим някакви проценти, малка цел е да прескочим бариерата за парламента, а трябва да съединим островите на нормалност, останали в България, посочи Кунева. Тя информира, че предстои, ако Националното събрание реши, да се създадат регионални съвети на Реформаторския блок. Кунева припомни на присъстващите в залата представители на партии от Реформаторския блок обидните надписи пред централата на СДС по неин адрес преди изборите. Боляло ме е, но не съм отвръщала със същото, каза тя. Сега си даваме шанс - и на мен, и на вас от Реформаторския блок, продължи Кунева и апелира да се помнят грешките, за да не се допускат отново.

Още по темата

"България на гражданите" не е просто името на движението, а е покана за мирна революция, името на новия обществен договор, заяви Меглена Кунева. По думите й движението е значим фактор, защото носи политическата иновация.

Като основна задача тя очерта да се направи гражданинът силен и с власт, държавният апарат и намесата му да са по-малки, но по-добре насочени, да се остави политическо място на хората да избират политиките. Ако възстановим силния гражданин, това ще бъде истинска промяна, смята тя. Като постижения Кунева отчета обединението на дясно-центъра и добрата организационна структура по места. Тя призна свои грешки в избора на областен координатор на Пловдив, подценяване на последната фаза на предизборната кампания и на важността от стратегия срещу клеветите.

Кунева не се съгласи с критики за недостатъчна твърдост. Обвиняват ни, че сме меки, всъщност сме възпитани, коментира тя. Кой посмя да каже, че БСП е неправилната, а ГЕРБ - неприличната партия, кой отказа твърдо коалиции - ние, отбеляза тя.
Лидерът на "Движение България на гражданите" подчерта важността на доверието. Управляващите партии източват и фалират тази банка - доверието, най-тежката кражба е на истина и на доверие, затова фалирахме като държава, смята Кунева.

Тя нарече сегашния кабинет "правителство на изгубения смисъл".

Политическият картел е продължаваща държавническа драма у нас, олигархията е абсолютен победител след всеки избор, заяви Меглена Кунева.

Националният съвет на "Движение България на гражданите" получи мандат от Националното събрание за общи политически действия с партии от Реформаторския блок, включително и за постигане на предизборна коалиция за предсрочни парламентарни избори и избори а Европейски парламент.

Делегатите на събранието гласуваха нарочна резолюция в този смисъл. Първоначалният вариант беше да се задължи новоизбрания Национален съвет за постигане на предизборна коалиция с партиите от Реформаторския блок.

С документа се дава мандат на Националния съвет заедно с партньорите от Реформаторския блок да изготви и предложи пакет от радикални реформи в съдебната система, икономиката и администрацията, които да осигурят правов ред, справедливост и ефективно гражданско участие в управлението на страната. В резолюцията се посочва, че "коалиционното правителство на БСП, ДПС и "Атака" е вредно и опасно за България", а парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ "не е в състояние да предложи реална алтернатива на този порочен политически модел". Изразява се убеденост в необходимостта от предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
Hristo_Ganchev преди 10 години
ЛЕЛЕ< колко фалшиво!! Толкова двуличие и лицемери не съм виждал събрани в един човек, както в Меглена КУнева! Естествено, че НИКОЙ няма да й повярва. Как се вярва на една комуниситческа снаха и близка до кръгове, като Капитал и олигарси, като Иво Прокопиев?!
84
0
 
1
 
! Отговори
zdravko jelezarov преди 10 години
Точно пък Кунева няма моралното право въобще да е в политиката, тъй като тя излъга неколкратно! Уж бе договорила най-добрите условия за селското стопанство, а то загива и се оказа крайно неконкурентно на останалите европейски страни, въпроса за ядрената енергетика и блоковете не искам и да го повдигам. Излъга и по отношение на себе си - от червената снаха с пост в клика на ДС, стана репресираната дъщеря, скачала по сини барикади... ама друг път!
83
0
 
1
 
! Отговори
DANS преди 10 години
Как така Меглнена Кунева постоянно се изкарва най - чистия и най - способният политик ? Аз съм на друго мнение. Ясно е, че отново се натиска в политиката, само че няма кой да я избере, знаейки какво направи тя за България когато беше част от управляващите. Тя не може да бъде политик - водач, каквато иска да се изкара. И нейната група - реформаторите, с Трайчо Трайков на борда, който напоследък стана доста популярен заради далаверата с EVN .
82
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
Абе тази не си ли подаде оставка след изборите?И пак напира...
81
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Анонимен 95,какъв "цепеняк".... Лицето й е озарено отвътре от парите, които би могла да получи, ако влезе в Парламента на РБ.Знае го от заплатата си в EU. Не случайно спечели медал, докато беше Еврокомисар. Медалът беше за предателство на български енергийни интереси.Няма пушек без дим, казват мъдрите...;-))))
80
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Уважаеми граждани на РБ,нека не забравяме, че възможността да пишем тук ни е дадена с една единствена цел - събиране на информация от оторизираните лица, държащи сайта "dnes.bg".Tака, че, доколкото ви позволява концентрацията на алкохол в кръвта, би било добре, да се държите прилично....;-))))))
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че ти пръснем свинкстеро!!!
78
0
 
9
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 10 години
вълк "костюмчето" си мени , ама нрава никога, тази ми е ясна, въобще не си направих труда да и чета глупостите, жалва смотана, бЕгаи в Габон да пасеш трева.
77
1
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
тази е упорит *** !
76
1
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Ако все пак трагедията се случи и тая по някакъв начин влезе в парламента, тримесечните протести ще трябва да преминат в революция - не остана нищо за губене - каквото можахме - вече изгубихме
75
0
 
11
 
! Отговори
PAVE преди 10 години
TI I ZA.....NE NE STAVA6.
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая жена още си вярва
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** bg vij anketata
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-големи туркофили от Меглена Кунева и Бойко Борисов не съм виждал. Едно, че Свобода и достойнство на Касим Дал е в Реформаторския блок заедно с Кунева и друго, че Бойко Борисов има планове да прави коалиция с Реформаторския блок, дори си мечтая ГЕРБ да влезе в него. Само дето липсват НФСБ, Атака и ДПС в този Реформаторски блок, но скоро и те ще влязат в него.
71
0
 
10
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Аз никога не съм бил от най-големите плювалници по българите но като я гледам тая от горната снимка се сещам за едно мнение от нюз.бг където един анонимник бе казал:"по-големи ку"ви от българите са само българките!"
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С крива уста се лъже по-лесно.
69
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая не разбра ли че народа не я иска.То не бе напъни не бе чудо.
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пръмова, останаха още два блока в Козлодуй. И тях ли ще спреш мадам YES.
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оле, майко! Присмяла се козата на овцата, че п.тката и е отзад!
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е пак няма да ми стане днеска като я видях тая очиларка.