#Окупацията: Площадите ни да станат Майдани!

Стига страх, съмнения, скепсис и безразличие, зоват студентите
Обновена: 27 яну 2014 08:59 | 27 яну 2014 08:45,
244
#Окупацията: Площадите ни да станат Майдани!
Вериги по вратите на СУ. Снимка: БТА

Окупацията на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава, въпреки че ректорът проф. Иван Илчев подаде сигнал в прокуратурата срещу протестиращите студенти.

От 10.00 часа окупаторите ще дадат пресконференция, обявиха те на страницата си във Facebook – #Окупацията.

Там студентите, които в петък срещу събота наново окупираха Алма Матер, твърдят, че протестът им вече не е само студентски, нито дори само младежки.

Още по темата

"Окупацията е гражданска, българска. Протестът вече е в Ректората. Това се наложи заради безпрецедентния и позорен опит на Ректора под външен натиск да плаши окупиращите студенти с прокурорска, тоест полицейска намеса. Затова ние заедно превръщаме Ректората в свободна зона, в малък Киев, в оръжие, вдигнато срещу оглушалото Народно събрание, в алтернативен център на изгубения национален суверенитет. Ние, окупиращите студенти и граждани, призоваваме цялата страна към общонационална стачка, неподчинение и ефективни блокади на властовите институции.

Стига страх, съмнения, скепсис и безразличие. Не само абстрактни концепции, а и материалните ни интереси са заплашени от кражбите и заемите на управляващата коалиция. Докладът на ЕК за България е отчайващ. Последиците ще ни застигнат бързо - най-вече задълбочаваща се бедност, още корупция и институционален тормоз над дребния бизнес и частните лица.

Така че всички заедно сме длъжни да свалим поредното провалено управление на престъпници и да не допускаме следващо такова. Площадите ни трябва да се превърнат в Майдани", настояват окупаторите.

На свой ред ректорът на СУ проф. Иван Илчев обяви, че след сигнала очаква органите на реда да си свършат работата.

По думите му би следвало днес всичко да отидат на работа, тъй като не е обявяван нито неработен, нито неучебен ден.

"Разговорите с окупаторите се изчерпаха. От техните водачи само един учи в Алма Матер. Какво да говорим с тях?”, попита той от ефира на Нова тв.

Междувременно недоволните от окупацията на Ректората ще се съберат пред Софийския университет в 13.00 часа, за да изкажат несъгласието си. Проявата им също се организира в социалните мрежи.

Поканени са студенти от Софийския университет, преподаватели и служители, които не са съгласни със затварянето на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
31
 
! Отговори
ЛПД преди 10 години
Какво е това МАЙДАН бе ***. Пак ли ще копирате стил на поведение продиктуван ви от небългарски структури. Какво искате да превърнем държавата си в пепелище. Вразумете се. Не тласкайте страната ни в особено опасна посока. Имате вече примера от Либия, Ирак, Сирия, сега Украйна. Разликата е, че те имат природни ресурси за да поправят разрушеното макар и на много висока цена, но никога няма да постигнат единение като народ и държава. Нямате ли усещането, че ви употребяват и след това ще бъдете захвърлени като ненужна вче ***. Какво ще постигнете с окупацията на Алма Матер. Ще ви кажа: еди
205
1
 
34
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели, Цацаров...И... "Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата".
204
2
 
33
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
дс пак ви харзулна по пързалката. антикомунистически лозунги плюс безумни действия е равно на обществено мнение в подкрепа на правителството. БСП има сто годишен опит в терористичната и подмолна война, а вие много лесно се хващате на въдицата
203
1
 
32
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
дс пак ви харзулна по пързалката. антикомунистически лозунги плюс безумни действия е равно на обществено мнение в подкрепа на правителството. БСП има сто годишен опит в терористичната и подмолна война, а вие много лесно се хващате на въдицата
202
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези ***..и една група на българските специални части от полицията им трябва и ще видят тогава едни майдани, едни курбани,че чак свят ще им се завие!персони,които в преобладаващата си част с нищо не са допринесли за финансите на дър-а,с какво самочувствие се дерат за оставки?нагла работа!!!
201
1
 
37
 
! Отговори
Селянина преди 10 години
Събирам групата и идваме да бъхтеме Глишевците
200
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой ,кой койкой ви плаща- кой?
199
0
 
38
 
! Отговори
ББ-офишъл преди 10 години
Обръщение на Гербер 1 и Дефлоратор 2: "Мили окупатори, вие сте подкрепени морално и матреално от нази и от нашити лумпини, обещаваме ви да завършити вишо в странско (в Македония, Украина, Либия или Сирия например)" Венсеремос, ще победим някога, ама не сига, окупирайте до дупка!"
198
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема да има повече комунизъм ! НЕМАААААА !!!
197
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А завод,като този в гр.Септември предстои да бъде построен ПО СЪЩАТА ТЕХНОЛОГИЯ в Турция,но това е ДРУГА ТЕМА!!!ЗАЩО ЛИ С ТАЗИ СТАРА ТЕХНОЛОГИЯ????
196
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГАТО БЕШЕ "ТИКВАТА"-НА ВЛАСТ ЗАЩО НЕ ОКУПИРАХТЕ УНЕВЕРСИТЕТА??Кой ВИ ПЛАЩА???????????????????
195
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 228 ANTIBANKERНе знаят и за завода за тръби в гр Септември-безславно унищожен!!!От положени 70 000 тона тръби за газо-и нефтопроводи 50 000 тона са българско производство!!!От 13 известни до сега аварии нито една не е станала в район оборудван с наши тръби!!Сега газопроводи ще правим,но всичко ще е внос!!ЗАВОДЪТ,КОЙТО МОЖЕШЕ ДА ИЗКАРВА СЕГА МИЛИАРДИ ОТ ИЗНОС,ПРИВАТИЗАЦИЯТА ГО ПРЕВЪРНА В КЛОАКА!!!Чакаме все чуждите да ни оправят!!Така ни ОПРАВЯТ,ЧЕ...........!!!!
194
1
 
37
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До 225Те не са припарвали поне до един от тези които си изредил. За Златна Панега имаше реконструкции но като цяло мелницата си е старата. Бих добавил и ВМЗ-та SKF технологията, дето е от преди балканската война според някой. Абе истина е имало е индустрия и е имало учени, инженерни и металурзи и химици, сега има хумантаристи - плямпала и окупатори на ВУЗОВЕ
193
2
 
47
 
! Отговори
Топъл вятър преди 10 години
Иванчо пита баща си:-Защо тези неграмотници не окупират Софийския затвор в Банишора?Отговор:-Там няма Интернет, facebook и сесия!
192
0
 
35
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До БодилаГорбачов развали тотото. А ти запознати ли с повечето заводи, от онова време. Първо за онези години технологиите са били такива. Второ се разчитало и на човешки ресурс, не само на техника. Трето да сега за валцуват 40тона желязо на ден 4-*** работника и поточна линия, ама свръхпроизводството не е добро за никой, както се оказва. И за ефективност не говори защото понякога се говори и за качество.
191
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
224 БОДИЛ,след като технологиите са ТОЛКОВА стари защо НИТО ЕДИН нов собственик не инвестира НИЩО НОВО в "старите"предприятия,които притежава?? НЕФТОХИМ,МЕДЕТ,ЧЕЛОПЕЧ,ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА МРЕЖА,ДЕВНЯ,ЗЛАТНА ПАНЕГА,ДИМИТРОВГРАД,МАРИЦИ-ИЗТОК КЪДЕ СА ИМ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ??? Е заради такива *** разпродадохме всичко като скраб,вместо да сме швейцарците на Балканите!!Сега се драпаме за голите м...,но късно е либе за китка!!!!
190
7
 
38
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Анонимен--222 ;Като беше толкова хубаво защо го развалихте? Кой бяга от хубавото?Заводите които ни построиха Руснаците са с технологии от преди ВСВ.Има едно нещо дето се казва ЕФЕКТИВНОСТ.Хората добиват 1 тон стомана за 600 квт.а ние за 2300квт.
189
3
 
39
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До 220Смешен си просто. Ако бяхме минали по реда си с една революция през 89-та, като всички останали соц. републики... сега да сме на друго ниво. Ама от такива като вас вечно недоволни, на има няма 4 години правим по някоя свръх тъпотия. То не бяха Царисити, то не бяха пожарникари, то не бяха коалиции то не бяха чудесии. Ама хайде комунистите са ви виновни. Ти предлагаш ли алтернативни играчи по принцип?
188
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 220 АнонименКомунизмът ти остави 10 милиарда долара заем,но имаше държавата ни активи ЗАВОДИ,ПРЕДПРИЯТИЯ,ИНДУСТРИЯ на която да разчита за връщането му!!!Сега са 38 милиарда ЕВРО,но държавата с какво разполага и как ще се връща този дълг наясно ли си????
187
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ANTIBANKER-218 ; Комунистите оставиха $12милиарда външен и 26,5 милиарда вътрешен дълг. Зада работи икономиката ни след 1982 г. трябва да внесем за $2,6 милиарда а с тях произвеждаме за $1,5 милиарда.Дей Киро на кирия.Изяждаме 5 хляба произвеждаме 3.3 пъти сменихапарите за да погасят инфлация-1947,1952 и 1962 г.От 90% собственици направиха 100% наемни работници след ДЕВЕТИ.ОСТАВКА