Батков: Плащаш си и името ти извън #PanamaPapers

Подходът на разкриването на българите е смущаващ, смята адвокатът
14 апр 2016 10:48, Анисия Иванова
13
Батков: Плащаш си и името ти извън #PanamaPapers
Снимка: Bulgaria On Air

Адвокатът Тодор Батков е имал акции в три офшорни фирми на Майкъл Чорни, но дяловете са прехвърлени отдавна на друго лице. Батков е държал акциите на тръст, т.е. на доверие и е категоричен, че нито е влагал пари, нито е притежавал нещо за себе си. Това разказа той в интервю за Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR по повод това, че името му излезе в скандала  #PanamaPapers.

Още по темата

Батков определя подхода на разкриването на българите, замесени в офшорния скандал, като смущаващ и нечестен. Той призовава българските журналисти да подходят честно и да посочат имената на всички българи, включени в "Панамагейт". Адвокатът има съмнения, че е възможно неразкритите лица да сключат тайни договорки с журналистите и така да не излязат на светло.

Според Батков информацията с имената най-вероятно е изтекла от обиден или подкупен служител на "Мосак Фонсека". Той предположи, че не е дело на службите, както и че не е опит за удар срещу Панама, защото тя не е голяма офшорна зона.

Адвокатът смята, че скандалът е финансиран от Сорос, като се позовава и на появилата се преди дни информация от "Уикилийкс".

Батков е на мнение, че почти всички големи корпорации в световен мащаб имат офшорки. Според него в този тип фирми няма нищо незаконно, стига да е ясно какъв е произходът на парите.

Панама най-вероятно ще загуби престиж като офшорна зона, а ЕС може би ще въведе по-сериозни рестрикции, но това в никакъв случай няма да доведе до изчезването на офшорките. Батков заяви, че не може да дава прогнози за българското участие в скандала, а в световен мащаб очаква някои политически лидери да се разделят с постовете си.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ ТЪРТЕИ преди 8 години
ВСИЧКИТЕ ТИЯ В ОФШОРКИТЕ ----СА БИВШИ ОТ СОЦА ....И РУСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ!!!НЕМА КОМУНИСТ ИЛИ ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАР-----КОЙТО ДА Е ЧИСТ ПРЕД ЗАКОНА И НАРОДА....."ПОРОДАТА"... ИМ Е ТАКАВА------ДА БЪРКАТ В КАЦАТА С........ "обществения мед"!!!!!ТОВА СА ТЕ---"ЧЕРВЕНИТЕ ТЪРТЕИ"!!!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Не били незаконни? преди 8 години
Офшорките са организации,чиято цел е да прикрият собствеността на определениактиви.До тях се прибягва,за да не те питат "това твое ли е и с какви пари си гопридобил"-пране на нечисти,придобити по криминален път или чрез властовакорупция средства; както и за избягване на данъчно облагане(живееш в странас високи данъци),плащаш(ако въобще се стигне до плащане) в страна с ниски.Колкото и да говорят,че не е незаконно,както и да го погледнеш си е измама!Необходимо е да бъдат изцяло забранени!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощо гледах интервю на Илия Лингорски по България он ер,обясняваше как да се борим с офшорките и какво да се промени,до тук добре,но не спомена ,че самият той има офшорки и е във същият този списък защото апартаментите които строи на калиакрия ги продава мой приятел и всичките пари отиват във офшорки,те тва е нашата държава ,крадеца вика дръжте крадеца и дава акъл
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чшшш, ало, съдът. Що изобщо му давате на тоя да се оправдава, че не бил сам в списъка.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с плащаш....сме го чували вече. Той да разкаже за сметките си! Как мислите, на тоя пука ли му за "Левски" ?
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на тоя както на всяко камуне Сорос му крив. А световния империализъм и прогнозата за времето?
3
0
 
24
 
! Отговори
Не харесвам Батков преди 8 години
Не гои харесвам, както и Баневи, но в случая са прави - след като имаме журналист част от екипа трябва да се покаже целият списък - иначе става като с досиетата - някои са показани, други изнудвани, трети покрити!Иначе е ясно, че не му е чиста работата!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Подходът на разкриването на българите е смущаващ, смята адвокатът"Така ще каже като името му е там. Както и да го смята е виновен."Батков е държал акциите на тръст, т.е. на доверие и е категоричен, че нито е влагал пари, нито е притежавал нещо за себе си."Да прикриваш друг пак е престъпление, Батков. И да наемаш трети теб да прикрива - и това пак е престъпление.
1
0
 
2
 
! Отговори
Плащаш си... преди 8 години
И СИ КУПУВАШ ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ, ЩАСТИЕ, АМА ИЗМАМНИ...ПЛАЩАШ СИ ДА СИ КУПУВАШ ВСЕЩИ И БОСИЛЕК. .. ЗА "ВЕЧЕРЯ" ХА ХА ХА