Станишев: Успех на ПЕС - край на модела "Европа на две скорости"!

Тимерманс да оглави ЕК бил основният план, който се обсъжда в Брюксел
Обновена: 2 юли 2019 16:15 | 2 юли 2019 16:10, Веселина Йорданова
50
Станишев: Успех на ПЕС - край на модела "Европа на две скорости"!
Снимка: Facebook

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че ако Франс Тимерманс поеме Европейската комисия, това би било огромен шанс за България.

Тимерманс да оглави ЕК е основният план, който се обсъжда от лидерите в Съвета, става ясно от пост на Станишев в профила му в социалната мрежа.

Още по темата
"Подобен вариант би бил огромен успех за ПЕС и ще даде начало на качествена промяна в работата на европейските институции, след повече от двадесет години доминация на десницата в "Европа", изтъква той.

По думите му преговорите за лидерството на ЕК не са просто пазарлък за определяне на нови началници в ЕС, които да бранят статуквото.

"ПЕС следва определена линия за качествена промяна в Европа, така че социалното да бъде на преден план. Държим на кандидатурата на Франс Тимерманс не от инат, а защото той е носителят на тази нова посока за ЕС. Залогът е голям – европейските граждани искат повече справедливост, искат Съюз, който генерира ползи и благоденствие за всички хора, вместо да разделя държави и общества на привилегировани и онеправдани", заявява лидерът на ПЕС.

По отношение на страната ни той посочва, че Тимерманс предлага акцент върху социалните политики, което е в наш интерес, защото за съжаление продължаваме да бъдем на дъното на всички класации в ЕС.

"Успехът на ПЕС ще означава край на модела "Европа на две скорости", на двойните стандарти, на разделението център-периферия. Уверен съм също, че Франс ще продължи да бъде безкомпромисен по темата "върховенство на закона", посочва Станишев.

"Тази перспектива изглежда уплаши някои лидери, които виждат заплаха за собствения си авторитарен стил на управление. Фактът, че такива лидери са склонни да подкрепят Вебер или друг кандидат на ЕНП за шеф на Комисията, издава намерението на десните да продължат с различното третиране на "наши" и "ваши" държави и правителства, както години наред толерираха Орбан", подчертава Станишев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
turmion katillot преди 4 години
Комунистическия ***....
40
1
 
2
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
Личните комплекси на руснаците спрямо българите избиват в мазохизъм при русоробите.То, от тях все едно нищо не зависи. Ама те държат да си казват мнението.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Какъв референдум бе, суджук?!?!?!Как на диво племе като *** ще му иска н'кой мнението???Демокрацията НЕ Е ЗА НАРОДИ като ***!!Тя контрапродуктивна в страни с IQ под 50% а *** и 25% няма.ФАКТ!!!Дрънкаш глупости но няма как да го разбереш щото си *** като 90% от ГаньовцитИ!!!
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Сам си сложил думата става в кавички ,и явно не знаеш значението на кавичките и само си мислиш ,че не си от редиците на Дифия бай *** ....ти си негово копие щом не си осъзнал след 30 г. "демокрация " че Станишеф ,Борисов, Доган, Пеевски са от една и съща партия и за тях ЛАКОМИЯТА е над всичко ,няма никакви политики те са себеподобни сякаш са под индиго ! Ако се направи един референдум за тия братчеди в бълг. политика сигорно 99.9 % ще са против тях и ще ги подкрепят само родата и
37
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Трудно се дели дебелата баница на Брюксел. Най ме е страх от такива, където ми мислят доброто, а не ме оставят сам да го реша.... надлъгват се безобразно едни други, а после върви и им вярвай....
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става ОЧЕВАДНО че Станишев "става" за европейците но не и за диФ ***.Колко години трябваше да минат за да проумеят поне малцина че българия имаше едно прекрасно управление 2005-2009.Друг въпрос е че *** *** няма да разбере това НИКОГА.Той си иска себеподобен ПРOCTAK като банкянското недуразумение който съсипа държавата и връщане назад НЯМА.Погрома е ТОТАЛЕН !!
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дясното престъпно задкулисие е готово да издига спасител след спасител, за да ограбва както и в момента българския народ. ВСИЧКИТЕ """"СПАСИТЕЛИ"""" СЕ ВИЖДА КОЛКО МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЛЕД КАТО САЙТОВЕ, НАПРАВЕНИ С ПАРИТЕ НА БОГАТАШКИЯ ЕЛИТ СЕ СЦЕПВАТ ДА ГИ ХВАЛЯТ. И СЪЩЕТЕ СЕ СЦЕПВАТ ДА ПИШАТ СРЕЩУ БСП. АБЕ МНОГО СТРАШНА ТАЯ БСП, ЧЕ И ПРЕВРАТ ПРАВИХА НА ВИДЕНОВ И ЛУКАНОВ ГО УБИХА И СТАНИШЕВ УДВОИ ЗАПЛАТИТЕ НА НАРОДА ЗА 4 ГОДИНИ А ТЕ СЕ СПУКАХА ДА ГО ПЛЮЯТ, НЕГО НАЙ-УСПЕШНИЯ ПРЕМИЕР !!!!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора четете евростат, там е описан безпристрастно успехът на кабинета Станишев и провала на хвалените от антинародните журналисти гербавци. Десен за да си трябва да си милиардер или и д и от
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
медиите на Пеевски - патерица на ГЕРБ. Кандидатурата на Пеевски - патерица на ГЕРБ. сЛАВИ тРИФОНОВ - ПАТЕРИЦА НА герб. само БСП - демократична България с демократични партии, край на диктаторските партии НФСБ, ГЕРБ, АТАКА, ДПС, марешки, трифонов... Цялата им идеолагия на десните е за едни пари.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛОЖЕТЕ НЯКОЙ ФАШИСТ ОТ герб, ДА СЪСИПЕ И еВРОПА КАКТО рУМЪНИЯ С ЛЯВОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО ОТВЯ ГЕРБЕРСКАТА ШАЙКА.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Из Европа броди призрак, призракът на ПЕС!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството, че политическите върхове са окупирани от посредствени люде! Да не се чудим, що света я е докарал до това положение!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис Джонсън е най-добрият кандидат за шеф и ще разглоби ЕС. Фараж на НАТО.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ми падна в очите този Е.С. щом Сергей който оправи България и срещу който се вдигна цяла София ,когато издигна Пеевски и сега си мисля Б.Б. И Пеевски и Доган сега ще са толкова доволни защото те са от една партия !
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладни песове.
26
4
 
10
 
! Отговори
Обява преди 4 години
Търси се спешно към 60 год. алкохолизиран дъртак, болен от ишиас и Паркинсон и едра шарка за шеф на ЕС. Aко е гей и да спи с 90 годишни жени ще се счита за предимство.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой беше тоя станишеф???
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ЕС идват само фалшиви новини Станишеф да предложи себе си за шеф на ЕК и Канцлер на Германия и тогава ще му повярваме ама да ни обяснава за другите е като една жена на пазара каза. Hенапpазно го туриха в ПЕС за да върши едно нищо, да си направят по едно селфи с Педро Хубавеца и Кончита Вюрст и да не ни занимават с простотии.
23
3
 
13
 
! Отговори
Един преди 4 години
Станишка, Орбан е най-доброто, което се е случило на Европа от 20 години насам. Само не разбирам как не те домързя да ги изприказваш всичките тези глупости. Аз пък с кой aкъл тръгнах да ги чета, като те знам що за стока си? Със здраве и по-рядко говори, че правиш конкуренция на Габриелката по това кой да се изкаче най-плитко.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята за политически съюз и европейска федерация е просто безумна! Не знам защо всички политици продължават да натискат в тази посока като ясно се видя че Европейците си искат националните държави и няма да се откажат от това. Европа не САЩ и никога няма да бъде. Най малкото всяка държава говори различен език.ЕС трябва да се реформира и да се върне към първоначалната си форма - съюз за свободна търговия и нищо повече. Иначе разпада е неизбежен.