От началото на протестите - девет ранени полицаи

13 души са арестувани за инцидента пред НС
16 юли 2020 11:45, Нели Христова
28
От началото на протестите - девет ранени полицаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

9 полицаи са ранени от началото на протестите у нас. Част от пострадалите вече са изписани за домашно лечение. Това обяви в ефира на Нова тв директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. По думите му има информация, че се дават пари на провокаторите, за да предизвикат безредици.

"В сряда, когато стана инцидентът пред НС, бяха задържани 6 души. На следващия ден бяха арестувани още 7 души заради вандалски прояви. Говорим за посегателство над органите реда. От данните до момента става ясно, че има определени групи от млади хора, които се опитват да провокорит  и да опорочат протеста. За да посоча, кой ги изпраща трябва да има доказателства. Засега имаме само предположения. Работим изключително сериозно с оглед тези хора да бъдат изправени пред правосъдието. Вчера ми направи добро впечетление, фактът, че когато около 22:00 ч. определена група хора започнаха да слагат черни маски и да атакуват НС, протестиращите се отдръпнаха и те сами напуснаха този протест", поясни Хаджиев.

„Никога не е отказана медицинска помощ на някого. Когато спрямо едно лице е издадено нареждане и то агресира, нашите служители имат право да използват физическа сила, за да му поставят белезници”, обясни шефът на СДВР.

Според него е възможно проверките да приключат по-рано от обявения 30-дневен срок.

„В длъжностната характеристика на полицая не пише, че трябва да бъде бит, плют. Тези хора имат семейства, имат деца, които се притесняват за тях”, заключи Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Ранени полицаи ????? От какво са ранени, от пръските блажната боя, или от полупразните шишенца от мин вода ??? Ранени бяха няколко мирнопротестиращи младежи, от разярени нискочели милиционери, с увиснали търбуси до коленете.
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За БСП и Радев човешкият живот е нулаАко изберат БСП, ще ни чака терорВсяка баба и дядо от село ще го потвърдятИдеята е, селските имоти да се експоприират от червени олигарси
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хуните само това могат!Има и починал полицай,ама за тях купона е важен!Черноризци безмозъчни същества!Лесно управляеми!
18
7
 
7
 
! Отговори
Искам ама няма преди 3 години
И аз искам цял ден нищо да не правя, от мен нищо да не зависи, никой да не ме закача на работата и и минимум 2 хиляди Евро да взимам. И продуктите в магазина да са евтини. Няма такъв филм, дори в Европа. Трябва да носиш приходи, за да взимаш добър доход. Това е икономиката. С протести няма да стане, трябва и да се работи.
17
7
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Да благодарят на мутрите в правителството.
16
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Шъ съ разплача направо.
15
4
 
6
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Дай на тълпите хляб и зрелища....иначе те сами ще си ги вземат. Това на запад отдавна са го разбрали.
14
8
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Кои - Тикватурата и Каскетурата! Понеже номерата им минават, взеха народа за съвсем *** и имат основание, щом толкова години ви лъжат и номерата минават! Мислят, че като арестуват 2-3 бизнесмена и ги обявят за комунисти и всички ще им кажат браво! Обикновени *** и рекетьори с власт. Но, появиха се млади хора, които не са плашени от тоталитарен режим, прочели нещо, видели как е по света.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей съсипаха я тая седемдесет хилядна банда рушветчийстващ башибозук. Два месеца карантина, сега протести, няма щавене, няма далаверки, дилълчера, кражбички, сега на площада дремят, няма кеш, а пара трябва ей. На една заплата кара ли се.
12
5
 
16
 
! Отговори
Кои бяха преди 3 години
Кои бяха *** , които решиха по време на пандемия да си играят политически игрички и да събират тълпи от хора????!! И кои са *** , които се поддадоха на политическите игри. ДА има причини , да далеч сме от желаното, но всичко изиграно беше толкова прозрачно. И точно сега с увеличаващи се болни и починали...Това граничи с геноцид.! !!Хора мислете!
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, и между полицаите има герберюги и то много! Това не е изпълнение на служебно, а партийно задължение да се справят с опонентите на Боко Тиквата с всички мутренски средства! Разликата е, че са в униформа! Ако тези, които хвърлят павета и стъклени бутилки трябва да са в ареста и срещу тях да има бързо производство, там трябва да са и побойниците полицаи! И през това време нека се извършва проверка!
10
6
 
4
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Анонименкакто се хвали боко че бил по опитен от протестърите ами така е мутро долна имаш опит в сик, ипон извършил си 180 поръчкови убийства и самоубийства, крал съсипвал бизнеси това вече и децата го знаят и спри да се хвалиш че си чудовище това не е за хвала даваш лош пример на внуците си...
9
5
 
13
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Не ги съжалявайте, те печелят добре от дрога, трябва съд за наркоразпространение.Получават заплати на наш гръб.
8
9
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Извинявайте, но мирен протест не е никакъв протест, а манифестация! Не бива да се прекалява, но разберете - ако хората стоят кротко, поставили една табелка с надпис - ,,протест", дръпнали се 10 метра назад и стоят потънали в срам и неудобство, пушат, гледат надолу и уж разговарят тихо, никой няма да разбере за тях! Горанов ще гледа тъпо и ще казва, че няма да се предава, Бойко ще се чекне с джипката по мантинели и тангенти и ще усвояват в чекмеджетата! Трябва да се свири, дюдюка, малко борба....
7
8
 
6
 
! Отговори
Най-сетне преди 3 години
радост за простите хора. Кефи ме комунагите от БСП как пищят на умряло, че им дърпат кокала! Ха да видите как ни беше на нас докато ни глозгахте на живо изедници мръсни. Повече бой от вашата си милиция ви се пада - да ви насинят г-за както нас през всичките тези години дето се мъчим заради вашата алчност за власт и пари. Повече фалшиви обвинения от вашия си Народен съд в лицето на главния прокурор и едно Белене - дето да ви затворят всичките докато се изядете помежу си.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я какви са на снимката.Като че ли някой им е длъжен за нещо.Никой днес не спира частната инициатива. като имаш претенции, постигни нещо със собствени сили. Ако в България не ти харесва, границите са отворени, докажи се другаде.Искали да живеят по-добре. Е, кой да ти поднесе наготово по-доброто? От кого да го вземе, за да ти го даде на теб? Изгради си добрия живот сам!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато спрямо едно лице е издадено нареждане и то агресира..."Стига с лъжите, всички видяха на видеата как просто хващат хора от първата редица, които нито са проявили агресия, нито са хвърляли нещо.Точно тия дръпнатите настрана бяха завлечени зад колоните и бити до несвяст!Защо!!!Вижда се как лежащ на земята човек, с белезници, бива ритан от няколко полицаи!!Колко трябва да си изпаднал тип, за да риташ безпомощен човек?
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пазят.Те само се жалват.Като не им харесва ОСТАВКА !
3
6
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Те да не са ходили на война тез парфюмирани кюрпета,че чак ранени бе!Хаха!Нали ги виждаме...ухапал го комар то *** все едно го колят!Оставка на всички барабар с оня шофьора на мутрите Младенов ли къв е..
2
3
 
12
 
! Отговори
varg преди 3 години
пОЛИЦАИТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ,КАЖЕТЕ ОТ НАЩЕ ЖЕРТВИ ИМА ЛИ ?